Koktail č. 1: Long Island Iced Coffee
Tento drink sa perfektne hodí na začiatok oslavy. Je v ňom najviac espressa, takže vás príjemne povzbudí. Len pozor, káva nie je jediným dôvodom, prečo má Long Island Iced Coffee poriadne grády. Uvidíte v recepte.
Ingrediencie:
- 15 ml Baileys
- 15 ml kvalitného rumu
- 15 ml tequily
- 15 ml vodky
- 60 ml kávy (môže to byť espresso, ale pokojne aj filtrovaná káva alebo cold brew)
- ľad
Postup:
- Pohár naplňte ľadom a nechajte ho stáť bokom.
- Všetky ingrediencie nalejte do šejkra s 1/2 hrnčeka ľadu a zmes poriadne pretrepte.
- Z pohára s ľadom vylejte vodu, ktorá sa rozpustila z ľadu a na ľad nalejte hotový koktail.
- Na popíjanie odporúčam slamku. A neponáhľať.
Na zjemnenie skúste ochutené Cold Brew
Tento koktail má naozaj silu. Zjemniť a trošku osladiť ho môžete použitím Cold Brew Barista namiesto espressa. A pokojne vyskúšajte príchuť Slaný karamel!
Koktail č. 2: Espresso Martini
Predstavujem vám drink ako stvorený na novoročný prípitok. Podáva sa v bondovskom martini pohári, je temne sfarbený a na hladine sa ladne povaľuje svetlá pena. Nádhera.
Ingrediencie:
- 1 lyžica zlatého sirupu (môžete použiť aj koktailový cukrový sirup)
- 50 ml vodky
- 30 ml espressa
- 25 ml kávového likéru (Kahlua)
- ľad
Postup:
- Všetky ingrediencie nalejte do šejkra s dvomi kockami ľadu a zmes dôkladne pretrepávajte minimálne pol minúty.
- Dajte si na trepaní naozaj záležať, aby vznikla nadýchaná pena.
- Keď to budete mať hotové, preceďte drink do martini pohára.
Čo keď nezoženiete zlatý sirup?
Zlatý sirup sa dá nahradiť cukrovým. Ten si pripravíte tak, že v malom hrnci zmiešate 225 g cukru so 125 ml vody a zmes povaríte bez miešania zhruba 10 minút.
Koktail č. 3: Dark & Stormy Coffee
Keď sa prehupne polnoc, prichádza na scénu búrlivák. Ľahunko perlivý dvojfarebný drink sa skrátka skvelo hodí k novým začiatkom.
Ingrediencie:
- 25 ml tmavého rumu
- 25 ml tequily
- zázvorové pivo
- ľad
- 30 ml espressa
Postup:
Krásny dvojfarebný efekt dosiahnete tak, že do vysokého pohára s ľadom nalejete rum a tequilu, premiešate ich, prilejete zázvorové pivo a na záver pomaličky vlejete espresso. Ale keď budete drink popíjať, tak ide estetika stranou – nebojte sa ho poriadne premiešať.
Na zdravie a šťastný nový rok! A nezabudnite, že všetky tieto silvestrovské recepty sú len pre starších ako 18 rokov.
Káva Tchibo Barista = espresso profesionálnej kvality
Pri jej výrobe si pripomíname tradičné remeselné umenie a kávové zrná zušľachťujeme pomalým pražením v bubnovej pražičke – rovnako ako pred sto rokmi. Obzvlášť dlhá doba praženia poskytuje vybraným kávovým zrnám viac času na rozvinutie ich jedinečného charakteru. Tak vzniká kávová špecialita mimoriadnej kvality.
Tchibo Barista je navyše Fairtrade! To znamená, že Tchibo spoločne s Fairtrade podporuje drobných pestovateľov kávy zapojených do programu Fairtrade. Tým preberáme zodpovednosť a prispievame k zlepšeniu ich životných a pracovných podmienok.