Práve čítate

Latté s malinami a bielou čokoládou, ktoré si zamilujete nielen na Valentína

4412  
Zdieľať: 

Latté s malinami a bielou čokoládou, ktoré si zamilujete nielen na Valentína

Sviatok zamilovaných sa dá osláviť všelijako, ale v mojom prípade pri tom nesmie chýbať dobrá káva! A nie hocijaká. Tento rok mi napadla doslova milostná kombinácia chutí. Podľahnete jej rovnako ako ja?

5. 2. 2021 1 min. čítania Veronika Bednářová
Latté s malinami a bielou čokoládou, ktoré si zamilujete nielen na Valentína

Už budúci víkend bude 14. februára. Patríte k tým, čo Valentína s láskou slávia, alebo vás tento deň zaliaty srdiečkami necháva chladnými? Podľa mňa si valentínsku oslavu môžu dopriať ako páry, tak aj singles, pretože lásku by sme mali pestovať aj sami k sebe. A je jedno, či je práve Valentína, alebo úplne iný deň v roku.

Hlavne v tomto období, kedy sú malé každodenné radosti potrebným vitamínom pre dušu, by vám mohlo prísť na chuť malinové latté, ktoré si jednoznačne zamilujete. Hlavne v prípade, ak máte radi sladkú kávu s príchuťou.  Prijmite teda moju pozvánku na zamatový malinovo-kávový nápoj, ktorý sa stane vašou srdcovou záležitosťou.

Pripravte si:

  • Čerstvé alebo mrazené maliny
  • Bielu čokoládu a kvapku smotany
  • Našľahané mlieko
  • Čerstvé espresso (kávu si vyberte podľa vlastnej chuti)
  • Pohár s objemom cca 300 ml
  • Cukrové posýpky na ozdobu

Máte všetko potrebné poruke? Tak môžeme pokračovať:

  1. Ohrejte a roztlačte hrsť malín.
  2. Roztopte dva riadky bielej čokolády a pridajte kvapku smotany, aby bola zmes tekutejšia.
  3. Na dno pohára nalejte horúcu bielu čokoládu.
  4. Na hladinu čokolády lyžičkou navrstvite roztlačené maliny.
  5. Napeňte si mlieko (k perfektnej pene vám pomôže tento článok).
  6. Napenené mlieko opatrne nalejte do pohára s malinami a čokoládou.
  7. Pripravte si espresso do kanvičky a nalejte ho do pohára, pekne doprostriedka nadýchanej mliečnej peny.
  8. Nakoniec môžete penu zľahka poprášiť cukrovými posýpkami, len pozor – nie veľmi, aby neprepadli na dno pohára.

malinové latte


Aby vám zostalo espresso pod penou oddelené od mlieka, nechajte našľahané mlieko v pohári chvíľku odstáť. Pena sa spevní a espresso sa pod ňou pekne udrží.

Ale teraz sa už rýchlo rozlúčime, pretože je čas sa rozmaznávať. Prajem vám krásneho Valentína a dobrú chuť, či už tie maliny s čokoládou zjete postupne, alebo ich zamiešate do kávy. :-)

Všetko na prípravu kávy

Všetko na prípravu kávy

Vybavenie na domácu prípravu kávy nájdete na Tchibo.sk

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články