Práve čítate

3× plesové líčenie, ktoré zvládnete do 20 minút

4196  
Zdieľať: 

3× plesové líčenie, ktoré zvládnete do 20 minút

Pokiaľ ste na tom s časom rovnako ako ja, určite oceníte slávnostné líčenie, ktoré zvládnete ľavou zadnou do pol hodinky. Nikto z hostí na plese alebo na večierku nepozná, že ste ešte pred chvíľou uspávali svojho drobčeka, sedeli na pracovnom stretnutí alebo si zapisovali poznámky na prednáške.

2. 2. 2018 3 min. čítania Alex Fráňová
3× plesové líčenie, ktoré zvládnete do 20 minút

Kým sa do toho pustíte: pevný základ

Vo všetkých troch návodoch sa sústredím buď na oči, alebo na pery, ale každé večerné líčenie má spoločný základ: dlho-držiaci make-up, ktorý vydrží aj ten najdivokejší tanec a na fotkách sa naň budete môcť spoľahnúť.

Ja nedám dopustiť na podkladové bázy, ktoré sa nanášajú na nakrémovanú pleť ešte pred make-upom a predĺži jeho výdrž. Zatiaľ čo na bežné nosenie siahnem radšej po tých, ktoré sľubujú rozžiarenú pleť, na večer, aj kvôli fotkám, volím skôr také, ktoré pleť urobia matnejšou.

Môj tip: pokiaľ si nechcete do večernej kabelky brať púder, zožeňte si zmatňujúce obrúsky. Vojdú sa všade a zachránia vás v prípade, že sa začnete nápadne lesknúť.

Varianta 1: Tmavé burgundy pery

Tmavé a matné pery sú v tohtoročnej sezóne veľmi trendy. Navyše je to rýchlovka – vďaka výrazným perám už sa nemusíte príliš venovať očiam (stačí len jemný tieň v prirodzenej farbe a maskara), takže make-up vám nezaberie viac ako pár minút.

Aby vám rúž vydržal naozaj celý večer, siahnite po tekutom, ktorý po nanesení zaschne a drží, aj keď sa dobre bavíte. Pokiaľ si pred plesom kúpite nový rúž, určite odporúčame si ho najskôr vyskúšať nanečisto.

Dlhotrvajúce rúže môžu pery vysušovať, preto ich ešte pred líčením dôkladne natrite balzamom. Pred aplikáciou rúžu ho jemne vpite do servítky.

Aby ste s matnými perami nevyzerali veľmi prísne, pomôžte si rozjasňovačom. Ten naneste na miesta, ktoré z tváre akoby vystupujú. Teda hrot nosu, lícne kosti, nad hornú peru a pod obočie.

Varianta 2 – Mačacia linka

Keď nemám náladu na výrazné pery, alebo sa bojím, že by som si rúž počas večera aj tak „zjedla“, zvolím očné linky. Krásne vytvarujú oči a sú oveľa jemnejšie a slávnostnejšie ako v minulosti také obľúbené dymové líčenie.

Na očné viečko použite podkladovú bázu, ktorá vám zaistí, že linky vydržia naozaj celý večer. Pre istotu ešte viečko ľahko poprášte matným tieňom svetlohnedej alebo pleťovej farby.

Pokiaľ s linkami nemáte veľa skúseností, najjednoduchšia práca je určite s linkou v tvare fixky.

  1. Najskôr namaľujte tenkú linku pozdĺž horného pohyblivého viečka, pozerajte sa na seba do zrkadla a ľahko zdvihnite bradu, linka sa vám bude maľovať lepšie.
  2. Kameňom úrazu býva väčšinou „chvostík“. V tomto prípade sa na seba musíte pozerať rovno. Najskôr veďte linku od spodného kútika oka smerom ku koncu obočia, tu záleží len na vás, ako dlhú linku chcete mať. Začnite radšej pozvoľna a potom prikreslite.
  3. Koniec linky spojte s tou, ktorú ste nakreslili pozdĺž viečka. Tým vám vznikne malý trojuholník, ktorý stačí len vyfarbiť.
  4. Linku prípadne upravte vatovou tyčinkou namočenou napríklad v micelárnej vode.

Varianta 3 – Nesmrteľný červený rúž

Nie je snáď slávnostnejšia farba ako práve červená. Keď som konečne našla ten svoj dokonalý odtieň, viem, že stačí pár ťahov rúžom a vyzerám hneď inak.

Na plesové líčenie ho rada pridávam k základu vyššie, teda k mačacím očiam. Okrem pier pridám aj na očiach: do viečok jemne vklepem prstami trblietavý tieň, ktorý všetko krásne rozžiari.

Aby červený rúž držal čo najdlhšie, použite kontúrovaciu ceruzku v rovnakom odtieni, ako je váš rúž. Pokiaľ taký nemáte, môžete použiť aj telovú farbu, ktorá je čo najpodobnejšia vašim prirodzeným perám.

Kontúrovacou ceruzkou najskôr opatrne obkreslite tvar pier, potom ich vykreslite celé. Vďaka tomu bude rúž lepšie držať. Potom prichádza na rad rúž. Ja rada používam starý dobrý trik so servítkou, pery do nej otlačím a cez servítku ich ešte poprášim transparentným púdrom. Pre výraznú farbu opakujem dvakrát. Nemusím sa potom báť, že by po mne zostala stopa na všetkých pohároch, alebo že by sa mi snáď rúž otlačil na zuby.

Teraz už len zostáva obliecť sa do gala a vyraziť za skvelým večerom!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články