Práve čítate

Ako sa obliecť na letnú svadbu

12156  
Zdieľať: 

Ako sa obliecť na letnú svadbu

Leto je plné svadieb a možno dokonca na vás čaká obdobie, keď jednu absolvujete hoci aj každú sobotu. Na rozdiel od nevesty, ktorej voľba svadobného rúcha je viac-menej jasná (vie, že to budú šaty a že budú biele), ako hosť sa s výberom správneho odevu natrápite. Existuje však niekoľko tipov, ako si zvoliť ten správny.

29. 6. 2017 3 min. čítania Rebeka Šuchterová
Ako sa obliecť na letnú svadbu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výber outfitu prispôsobte miestu, kde sa svadba koná

Jedna z najhorších vecí je prísť nahodený príliš alebo naopak, podpriemerne oproti iným. Je jasné, že inak sa oblečiete na svadbu v kaštieli a inak na záhradnú svadbu.

Dresscode

Zistite si, či nevesta uprednostňuje pre hostí konkrétny dress code: či už štýl alebo farby. Ak to vyslovene nie je uvedené v pozvánke, vašou otázkou ju určite potešíte.

Využite kúsky, ktoré už máte v skrini

Nemusíte hneď bežať do obchodov, vhodné svadobné oblečenie môžete poskladať aj z kúskov, ktoré už máte v skrini. Ak sa chystáte na svadbu konanú v elegantnom duchu, výborne poslúži úzka puzdrová sukňa pod alebo po kolená. Doplňte ju volánikovým topom, ktorý potom môžete nosiť napríklad k rifliam. Výbornou voľbou sú aj šaty alebo sukne áčkového strihu. Vyzerajú krásne a okrem toho sú aj pohodlné. So šperkmi to nepreháňajte, radšej zvoľte jeden zaujímavý kúsok. Čo napríklad netradičný náhrdelník?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nohavice na svadbu? Prečo nie.

Na svadbu si nemusíte dávať iba sukne či šaty. Ak sa lepšie cítite v nohaviciach, siahnite po dlhých zvonových! Nádherne predĺžia postavu a ak si vyberiete netradičný materiál, budú vyzerať luxusne. A okrem toho sa budete líšiť od iných hostí!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upravené vlasy sú základ

Veľké načančané nalakované účesy už neletia, pekný účes si viete urobiť pokojne aj doma. Stačí si pekne natočiť vlasy kulmou, jemné vlny sú romantické. Praktický a elegantný je hladký drdol. Účes môžete zdôrazniť kvetovanou čelenkou alebo korunkou z kvetov. V tom prípade však už ostatné doplnky vynechajte.

Vhodná obuv vás podrží

Nepreceňujte svoje schopnosti. Ak nie ste zvyknutá na vysoké opätky, nemyslite si, že v nich na svadbe vydržíte. Lebo verte, že nevydržíte a vy budete otrávená z bolesti. Zvoľte napríklad nižší variant alebo hrubý opätok, ktorý je teraz v móde a hlavne je oveľa pohodlnejší ako ihličkový. Samozrejme, že výsledný vzhľad tvoria detaily, preto nezabudnite na manikúru a ak budete mať otvorenú obuv, tak bez pedikúry ani na krok!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontrasty

Nebojte sa kontrastnej obuvi, vyzerá skvele. Napríklad červené lodičky či výrazné cyklamenové sandálky dodajú celému outfitu iný rozmer. Môžete ich zladiť s manikúrou alebo rúžom.

Pozor na farby

Pozor na farby! Dve farby sú na svadbe absolútne tabu : biela a čierna. Pozor aj na príliš svetlé pastelové farby. Nechajte v tento deň vyniknúť nevestu. Ani krátke biele šaty nie sú ideálne, biela v žiadnom prípade! V našich končinách sa napríklad čierna farba neberie ako faux pas, ale v zahraničí je na svadbách zakázaná. Siahnite radšej po jej alternatíve, teda tmavomodrej. A ak sa predsa len rozhodnete pre čiernu, dbajte na to, aby bola niečím oživená. Túto sezónu sú v móde napríklad výšivky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyzývavosť sa na svadbe nenosí

Zabudnite aj na príliš vyzývavé kúsky. Hlboký výstrih alebo krátke minišaty nechajte doma. Svadba je slávnosť a tak by ste k nej mali aj pristupovať. Naviac, opäť, pohľady majú byť v ten deň na neveste a nie vo vašom výstrihu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Pokiaľ idete na svadbu za družičku, je milé zlaďiť sa spolu s ostatnými družičkami. Či si už zvolíte jeden odtieň, jednu farbu (vo viacerých odtieňoch) alebo strih šiat, verte, že takto zladené budete na fotografiách vyzerať nádherne a nevesta vám bude najviac vďačná, i keď sú nevesty, ktoré si na to vôbec nepotrpia. 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články