Práve čítate

Z ležérneho outfitu na elegantný pomocou pár jednoduchých krokov!

6197  
Zdieľať: 

Z ležérneho outfitu na elegantný pomocou pár jednoduchých krokov!

V šatníku sa najviac teším variabilným kúskom. Takým, ktoré sa dajú nosiť na nespočetné množstvo spôsobov, v rôznych kombináciách a najlepšie aj na rôzne príležitosti.

26. 6. 2017 3 min. čítania A Cup Of Style
Z ležérneho outfitu na elegantný pomocou pár jednoduchých krokov!

Často sa mi stane, že mám počas dňa rôzne akcie s úplne odlišným dress codom, napríklad doobeda školu, poobede schôdzky a večer formálnejšiu udalosť, a pritom žiaden čas zájsť domov a prezliecť sa. V taký deň si preto zvolím oblečenie, ktorý plne zastúpi všetky uvedené akcie, iba ho pomocou niekoľkých trikov priebežne mením. Stačí totiž zmeniť zopár vecí a z rovnakých kúskov zrazu dajú úplne iný výsledný vzhľad. Ktoré základné kúsky vám pomôžu transformovať výsledný vzhľad?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Džínsová bunda

Začnime ležérnejším štýlom. Džínsová bunda je klasika, ktorá sa skvele hodí takmer ku všetkému ‒ k nohaviciam, k šatám, k sukniam, a to rôznych strihov. Je to kúsok, ktorý výsledný vzhľad trochu „uzemní“ a dodá mu ten správny ležérny nádych. Oblečte si ju napríklad k elegantným šatám, a vytvoríte krásne oblečenie na deň, a až večer bundičku schováte v šatni, budete hneď pripravená aj na večer. Tu na fotkách som si ju obliekla k elegantnej blúzke, ale vďaka kombinácii džínsovej bundy s teniskami a batôžkom výsledný vzhľad vyzerá ležérnejšie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Batôžok

Batoh sa pre tieto uponáhľané dni perfektne hodí. Nielenže bude pohodlný pri tom množstve povinností, ktoré na vás čakajú, ale okrem toho doň dáte veľa vecí, ktoré vám pomôžu výsledný vzhľad zmeniť. Sama patrím k ľuďom, ktorí do jedného batôžka dokážu ukryť nespočetné množstvo vecí. Schovám si doň topánky na prezutie, make-up a malú kabelku, za ktorú ho potom vymením, a batoh si medzitým uložím napríklad do šatne, alebo poprosím, aby mi ho uložili za bar, alebo si ho nechám pri stoličke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Topánky

Topánky sú rozhodujúcim prvkom výsledného vzhľadu. Jednoduché tenisky na deň a sandáliky s nízkym podpätkom na večer. Zabalené v plátennej taške sa zmestia do batôžka, za pár minút pred akciou si ich obujete a máte vyhraté! Výhodou je, že až vás budú bolieť nohy pri odchode z akcie, môžete vkĺznuť späť do tenisiek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hra so strihom

Jedna blúzka môže vyzerať zakaždým inak. Pre ležérnejší vzhľad ju môžete nechať voľne splývať pozdĺž tela. Pre ženskejší a formálnejší vzhľad si ju zastrčte za pás. Tým vytvoríte úplne odlišnú siluetu. Tento kúsok je navyše výnimočný tým, že sa dá nosiť buď klasicky pri krku (ako ho nosím napríklad ja počas dňa), alebo posunutý z pliec nadol odhaľujúc krk a plecia (ako v mojom formálnejšom oblečení). Práve takéto variabilné kúsky vás nikdy neprestanú tešiť a oblečiete si ich na niekoľko rôznych spôsobov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Make-up a vlasy

Obrovský rozdiel urobí aj make-up a účes. Ja si so sebou väčšinou nosím transparentný púder, vďaka ktorému bude moja tvár po celom dni matná a rozžiarená, a k tomu výrazný rúž. Taký, ktorý je sám osebe doplnkom a takmer najvýraznejším prvkom výsledného vzhľadu. Navečer sa môžete odviazať aj s tmavými alebo výraznými odtieňmi. Také totiž z inak ležérnych kúskov oblečenia, akými sú napríklad blúzka a biele džínsy, vykúzlia v kombinácii s podpätkami, malou kabelkou a vyčesanými vlasmi najväčší rozdiel.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články