Práve čítate

Ako zakryť kilá navyše

7231  
Zdieľať: 

Ako zakryť kilá navyše

Spokojnosť a sebadôvera patria k najdôležitejším faktorom šťastného života. Nezáleží na tom, či máme dokonalú postavu alebo koľko nových kúskov pribudlo v našom priestrannom šatníku, ale na tom, aby sme vyzerali pekne a príťažlivo, hoci naša figúra nie úplne zodpovedá súčasnému ideálu krásy. Lebo vďaka niekoľkým jednoduchým zásadám a trikom môžeme zažiariť aj s pár kilami navyše. K tomu nám pomôžu nielen strihy prívetivé postave a vhodné kombinácie, ale aj materiály a vzory, ktoré dokážu hotové zázraky!

25. 5. 2017 4 min. čítania Redakce
Ako zakryť kilá navyše

Módnu stylistku Natáliu Steklovú považujú za jednu z najuznávanejších špecialistiek u nás. Okrem spolupráce na reklamných kampaniach a ďalších zaujímavých projektoch poskytuje aj individuálne poradenstvo, na základe ktorého pripraví šatník priamo na mieru a pomocou jednoduchých trikov vysvetlí, ako zaodieť kritické partie. V tomto článku vám spolu s ňou poradíme základné stratégie, vďaka ktorým sa každodenné obliekanie premení na príjemné a zábavné chvíle. Rady dopĺňame ilustráciami priamo z Natáliinej dielne.

18555090_10156121065489112_1835500283_n

Kľúčová je spodná bielizeň

Ako iste viete, nevyhnutným základom je správne zvolená spodná bielizeň. Perfektne padnúca podprsenka a nohavičky sú absolútne najdôležitejšie a investovať do nich sa ozaj oplatí. Nechajte si poradiť od profíkov a dajte si záležať pri výbere veľkosti aj materiálu. Nemusí ísť vždy o sťahovacie nohavičky, avšak mať tento kúsok bielizne nikdy nie je na škodu.
Pri výbere myslite na to, že bielizeň nosíte každý deň, preto vyberajte kúsky, ktoré sú nielen krásne, ale aj pohodlné. Nohavičky ideálne vyššie a bezšvíkové, podprsenku s kosticami, pevnými ramienkami a dostatkom priestoru zo všetkých strán.

So skvele padnúcou spodnou bielizňou z dobrého materiálu máte takmer vyhraté.

Ako zoštíhliť trup a ramená?

Mindráky z hornej časti tela vo väčšine prípadov vyrieši správna podprsenka, ktorá udrží poprsie v osi trupu a opticky ho nadvihne. Kľúčovými faktormi sú farba, vzor a samozrejme aj dĺžka a tvar rukávov, ktoré musia padnúť danej postave.

Ak vás trápia širšie plecia, nie je nič jednoduchšie, než od nich odviesť pozornosť. To docielite napríklad náramkami, prsteňmi a ďalšími extravagantnými šperkmi, ktoré upútajú na prvý pohľad a presunú tak centrum záujmu k spodnej časti rúk.

18518870_10156121065454112_347217377_n

Veľké poprsie ‒ maskovať či zdôrazniť?

Upútava vaše mohutné poprsie príliš veľkú pozornosť a vy neviete, ako si s tým poradiť? Nebojte sa a noste ho hrdo a s gráciou. Podľa Natálie sa riaďme heslom: „Prsia vpred!“ Na zoštíhlenie šije výborne poslúži výstrih typu V, ktorý čiastočným odhalením dekoltu opticky zmenší šírku krku.

Úplne základným pravidlom je však správne držanie tela. Sústrediť sa celý deň na dokonalý postoj môže byť síce trochu únavné, ak sa to však naučíte, uvidíte, že to nielen vizuálne vylepší vašu postavu, ale veľmi pomôže aj chrbtici a bedrovej oblasti a vy sa tak budete cítiť plná energie.

18578454_10156121065389112_1934563107_n

Sukne a nohavice pre plnoštíhle

Výber správnej sukne môže znamenať väčší problém, než by ktokoľvek z nás očakával. Závisí predovšetkým od typu postavy, veľkú úlohu však zohráva aj dĺžka vlasov, tvar nôh a štýl, ktorý preferujete.

Aj tak však vždy majme na pamäti základné optické pravidlá: Širším bokom a stehnám jednoznačne prospejú jednoduché tmavé odtiene. Zo vzorov kilá najlepšie zakryjú zvislé pruhy (vodorovné postavu zasa nevzhľadne rozširujú, preto si ich môžu dovoliť len štíhle osoby). Všeobecne tiež platí, že dlhšie sukne sú vhodnejšie a puzdrové navyše zúžia pás a zdôraznia ženské krivky.

Kúpiť dokonale padnúce nohavice taktiež nie je ľahké. Všeobecne platí, že tmavšie a bez vzoru sú v tomto prípade najvhodnejšie. V prípade širších bokov ideálne poslúžia nohavice, ktoré sa smerom dolu mierne zužujú. Široké plantavé nohavice na kilách pridávajú a absolútne najhorším variantom je nepadnúca veľkosť. Ak máte nohavice obtiahnuté, hoci by na vás mali splývať, okamžite na ne zabudnite.

S kilami navyše taktiež zabudnite na bokovky a radšej siahnite po vyššom páse, ktorý bruško aj boky dokonale stiahne. A nakoniec: Pozor na tenké a elastické materiály, ktoré ukážu každý faldík!

Huňaté a obtiahnuté svetre nebrať

Rovnako ako pri sukniach a nohaviciach všeobecne platí, že tmavšie, užšie a jemnejšie sú najvhodnejšie. Jednoduchosť je základom úspechu a jednofarebný svetrík končiaci mimo vašej problematickej zóny dokonale zdôrazní vaše prednosti. Vizuálne zoštíhlenie dosiahnete aj zaujímavými netradičnými strihmi, či už pôjde o rôzne kožené bundičky, výstrihy alebo zavinovacie svetríky a kardigany.

18578589_10156121065419112_1141880083_n
Natálie Steklová

Tenisky alebo črievice?

Či už sa predchádzajúcimi tipmi budete inšpirujovať alebo nie, majte na pamäti, že správne zvolená obuv dokáže zázraky. Hoci všetci milujeme pohodlie, hravosť a ľahkosť tenisiek, vyššie podpätky sa občas ozaj oplatia. Zvýšenie chodidla vytvaruje postavu, zlepší držanie tela a celkovo zvýrazní ženskú siluetu.

Vizuálne predĺženie nôh dosiahnete zladením farby topánok, nohavíc a ponožiek, bosé chodidlá zase v užších črieviciach opticky predĺžia priehlavok. Ak preferujete topánky na nízkom podpätku, potom odporúčame šnurovacie v telovej farbe ukryté pod nohavicami či lemom dlhej sukne.

Najdôležitejšia rada Natálie však znie: „Nenechajte si svojimi fyzickými nedostatkami kaziť radosť zo života. Ideálne je zmieriť sa s tým a byť na to dostatočne hrdá. Ak vás čierne šaty nebavia, tmavomodrá nepasuje k vašej pleti a pruhy vás desia, užívajte si farby, vzory a zamerajte sa na spokojnosť v živote. Ostatne, každému sluší úsmev, či už má päťdesiat alebo deväťdesiat kíl.

Tak sa nebojte a svoje nedostatky majte radi ‒ uvidíte, že názor zmení aj vaše okolie.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články