Práve čítate

Blogerky vedia, ako štýlovo zvládať horúčavy

12662  
Zdieľať: 

Blogerky vedia, ako štýlovo zvládať horúčavy

Ak netrávite celé leto na pláži, musíte každé ráno riešiť, čo na seba − aby vám cez deň nebolo horúco a navečer vás neofúklo. Fashion blogerka Simona Švarcová, Ejvi Freedom a Kristína a Míša z World Needs Blondes pre vás pripravili ukážky toho, ako sa vhodne obliecť na akúkoľvek príležitosť, aby vás neprekvapilo vrtkavé letné počasie, a a zároveň pritom dobre vyzerať.

6. 6. 2016 3 min. čítania Redakce
Blogerky vedia, ako štýlovo zvládať horúčavy

Simona Švarcová zo Style Cookbook

6528_tchibo

Letné počasie nabáda k rôznym výletom, peším túram, poznávaniu okolia na bicykli či k výletom na motorke alebo na skútri. Hoci vo voľnom čase najradšej chodím oblečená skôr neformálne, tak v pracovných dňoch ma najčastejšie stretnete v klasickom kancelárskom odeve. Ani pri ceste do práce na skútri sa však v móde nijako neobmedzujem, takže ma môžete vidieť napríklad v červenom kostýme, ktorý rada nosím na dôležité schôdzky a ktorý je z ľahkého chladivého materiálu, takže sa dá pohodlne nosiť aj v lete. A pretože pri jazde na skútri dosť fúka, ako ochranu pred nachladnutím nosím okolo krku šatku, ktorá ma chráni pred vetrom.

6689

Kabelku mi zase supluje taška 2v1, ktorá sa dá vďaka popruhom s nastaviteľnou dĺžkou nosiť ako kabelka cez rameno alebo ako malý pohodlný batôžtek, ktorý je mojím nevyhnutným doplnkom vo voľných dňoch. Ľahké bavlnené šaty som si ušila sama, cez ne prehodila džínsovú bundu a ruksak nosím, aby som mala voľné ruky pri nákupoch na víkendových farmárskych trhoch. Slamený klobúk je v lete nenahraditeľným kúskom, a ak ho ešte nemáte, tak si ho čo najskôr kúpte. Nielenže vás ochráni pred slnkom, ale každému oblečeniu dodá správny šmrnc.

Ejvi Freedom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jar si žiada svetlé farby a ja sa v takýchto farbách cítim skvele. Biela vystrieda čiernu a v kombinácii s ďalšími základnými farbami, napríklad sivou a béžovou, vždy perfektne ladí. Prvý outfit som preto skombinovala z bieleho čipkového topu, šedých skinny nohavíc, ľahkého kabátika a metalických papúč. Som nadšená, že trend papúč stále trvá. Sú pohodlné a pritom štýlové, takže sa skvele hodia k mnohým denným outfitom. V tejto kombinácii môžete vyraziť na kávu s priateľmi, na nákupy i na výlet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aj pri druhom outfite som uprednostnila svetlé farby. Béžový svetrík je ako stvorený na jarné dni, pretože je dierkovaný, takže cezeň krásne prefukuje. Pod neho som si dala len jednoduché béžové tielko, ktoré so svetríkom splynie. Top som zľahka zakasala do nohavíc s vysokým pásom, čo zvýrazní postavu. Dierkovaný svetrík bude vyzerať dobre napríklad aj na klasickej bielej košeli s džínsami a balerínkami.

Kristýna a Míša z World Needs Blondes

Kristyn2

Kristýna: Leto klope na dvere a teploty stúpajú, najvyšší čas konečne vytiahnuť obľúbené sandále, sukňu a užívať si, ako nám teplý vetrík ovieva holé nohy. S meniacim sa ročným obdobím sa menia aj základné kúsky šatníka, ktoré budeme v nasledujúcich mesiacoch používať.

Medzi ne určite patrí biely top z ľahkého materiálu, ktorý možno kombinovať s nepreberným množstvom nohavíc i sukní. Alebo kardigan v neutrálnej farbe, ktorý si cez deň možno ležérne obviazať okolo pása a pri večernej prechádzke ho prehodiť cez plecia. Ostatne, práve teplé večery mám na blížiacom sa lete najradšej, keď celá Praha žije aj po zotmení, ľudia do neskorých hodín vysedávajú na záhradkách a páriky sa prevážajú na lodičkách, to jednoducho milujem. :)

Misa2

Míša: Hoci nám študentom práve začína dlhé leto, keď naše odevy budú pozostávať najmä z ošúchaných džínsových krátkych nohavíc a farebných crop topov, povedala som si, že by bolo fajn nezabúdať na ľudí, ktorí sa musia do práce obliekať elegantnejšie, a tak som pre nich pripravila malú inšpiráciu.

Obľúbeným kúskom, ktorým môžete oživiť kancelárske oblečenie, je falošný košeľový golier! Ja ho určite využijem v skúškovom období. Stačí k nemu pridať ľahký svetrík, pohodlné nohavice culottes či midi sukňu a máte elegantný odev, v ktorom sa budete cítiť skvele, to vám garantujem!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články