Práve čítate

Bulletproof coffee trochu inak: so škoricou, vanilkou a mandľami

2439  
Zdieľať: 

Bulletproof coffee trochu inak: so škoricou, vanilkou a mandľami

S bulletproof coffee som sa prvýkrát stretla, keď som skúšala ketogénnu diétu. Kombinovať moju obľúbenú kávu s maslom mi úprimne neznelo veľmi lákavo, ale povedala som si, že to aspoň skúsim. Na prvýkrát mi to vôbec nechutilo, ale nakoniec som si urobila takú vlastnú variáciu na pôvodný recept. Od originálu sa síce vzďaľuje, ale chutí parádne!

30. 8. 2021 2 min. čítania Marta Kaniewska
Bulletproof coffee trochu inak: so škoricou, vanilkou a mandľami

Bulletproof coffee by ste preložili doslova ako nepriestrelná káva. Je to kombinácia kávy a tuku a v posledných rokoch sa stala hitom hlavne medzi ľuďmi na keto diéte. Názory na tento kávový experiment sú rôzne a na internete nájdete veľa receptov a informácií o výbere správnych tukov. O diétnych detailoch ale môj dnešný článok nie je. :-) Chcela by som sa podeliť o recept na moju variáciu Bulletproof coffee – tak, ako mi chutí najviac. Ak už ste niekedy klasickú „nepriestrelnú kávu“ pili a veľmi vás nepresvedčila, možno u vás, rovnako ako u mňa, vyhrá táto verzia.

Recept na Bulletproof coffee s mandľovým mliekom

Budete potrebovať mixér, aby ste vytvorili jemnú a krémovú textúru. Tuky sa nerozpúšťajú vo vode, takže keby ste ich len tak pridali a zamiešali, stane sa, že sa budú vznášať na hladine.

Ingrediencie:

  • čerstvo uvarená káva (napríklad z kapsúl Tchibo Cafissimo)
  • lyžička kokosového oleja
  • lyžička masla
  • mandľové mlieko (rovnako dobre bude fungovať aj klasické kravské mlieko s vysokým obsahom tuku)
  • trochu vanilky
  • škorica

Príprava:

Uvarte kávu, potom ju nalejte do mixéra a pridajte tuky: kokosový olej a maslo. Všetko dôkladne rozmixujte – získate hladkú a krémovú konzistenciu. Potom nápoj nalejte do pohára.

Napeňte mandľové mlieko s trochou vanilky – môžete použiť ručný alebo elektrický napeňovač. Získanú penu pridajte ku káve.

Nakoniec všetko dozdobte štipkou škorice.

Takto pripravená káva mi dodáva energiu na celý deň. Vďaka dokonalej kombinácii všetkých ingrediencií tuk nepôsobí rušivo a pridaním kokosového oleja získa káva ľahko orientálny nádych.


Ak radi skúšate rôzne príchute, môžete klasické maslo a kokosový olej nahradiť arašidovým maslom. Tento variant je môj druhý najobľúbenejší.

Novinka od Tchibo: Kofeínová voda Coffizz

Novinka od Tchibo: Kofeínová voda Coffizz

Ochutnajte pramenitú vodu so silou kofeínu odpovedajúcou dvojitému espressu. V dvoch príchutiach v predajniach Tchibo, v širokej sieti supermarketov a na benzínových pumpách.

Nájsť obchod
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články