Práve čítate

Čisto prírodné vychytávky pre vaše vlasy

4327  
Zdieľať: 

Čisto prírodné vychytávky pre vaše vlasy

Prírodná kozmetika sa pomaly, ale iste dostáva na výslnie. A nie divu. Vo svete, kde nás obklopujú samé chemikálie, ktorých názvom mnohí z nás veľmi nerozumejú, je príjemné vedieť, že si na seba natrieme alebo nastriekame niečo, čomu veríme. Látky obsiahnuté v bežnej kozmetike sa čoraz častejšie ukážu ako škodlivé a okrem toho mnohé z nich znečisťujú životné prostredie.

25. 1. 2016 3 min. čítania Minty Finty
Čisto prírodné vychytávky pre vaše vlasy

Drahé kozmetické prípravky sú navyše pomerne drahé a pripravia nám nekonečný kolobeh – jedným produktom si pleť odmastíme, aby sme si druhý mohli natrieť.

Premýšľali ste niekedy, koľko kozmetických prípravkov naozaj potrebujete? Ruku na srdce, veľa ich asi nebude. A tie, bez ktorých sa nezaobídete, si môžete veľmi ľahko vyrobiť. Ako napríklad týchto troch prírodných pomocníkov, ktorí sa postarajú o vaše vlasy .

Kokosový balzam na zničené končeky vlasov

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebujete:

kokosový olej

To je všetko? Áno! Kokosový olej je jeden z prírodných zázrakov. Lisuje sa z usušenej bielej dužiny kokosových orechov. Je ideálny pre suchú a citlivú pokožku a v zime si ho možno namazať na pery, ktoré tak ochráni pred mrazom a popraskaním. A bez obáv ho možno aj zlízať. V lete nás chráni pri opaľovaní, zabráni tvorbe vrások a dokonca na ňom možno aj vyprážať alebo z neho pripraviť raw sladkosti. Kyseliny, ktoré obsahuje, pôsobia proti kvasinkám, vírusom a plesniam.

Namastite si ním polámané končeky vlasov minimálne pol hodiny pred mytím vlasov alebo, čo je ešte lepšie, nechajte ho takto pôsobiť celú noc a vlasy si umyte až ráno. Vlasy tak dostanú potrebnú výživu a budú oveľa krajšie.

Harmančeková limonáda na zosvetlenie vlasov

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebujete:

sušené kvety harmančeka
25 ml šťavy z citróna

Neničte si vlasy peroxidovým melírom a povedzte áno prírodným svetelným odtieňom. Ako na to? Z kvetov harmančeka urobte silný odvar tak, aby ste získali cca 50 ml. Zmiešajte ho s citrónovou šťavou a dajte do rozprašovača. Nastriekajte na vlasy a nechajte pôsobiť hoci aj celý deň.

Zosvetľovač najlepšie pôsobí na slnku, ktoré krásne vytiahne blond farbu. Nečakajte však hneď zázraky, účinok sa kumuluje a vlasy sa zosvetlia postupne. Zosvetľovač samozrejme lepšie funguje na plavých vlasoch, hnedovlásky by mali uprednostniť odvar zo šupiek vlašských orechov.

Morská voda pre surfárske vlny

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chýba vám slaný vzduch a rozviate plážové vlny, ktoré sa kolíšu vo vetre? Vieme, ako na ne aj bez letenky.

Potrebujete:

250 ml horúcej (nie vriacej) vody na sprejovanie
1 polievkovú lyžicu morskej soli pre textúru
1 až 2 čajové lyžičky kokosového oleja (možno použiť aj olivový alebo arganový) pre hydratáciu
trochu šťavy z citróna, aby účes dlhšie vydržal
prázdnu rozprašovaciu fľašku
+ možno pridať ľubovoľný esenciálny olej

Všetky ingrediencie zmiešajte, nechajte poriadne rozpustiť a dajte do rozprašovača. Sea Salr sprej najlepšie funguje, keď ho po umytí nastriekate na vlhké vlasy, popritláčate a vlasy vysušíte. Môžete ho nosiť v kabelke a zvlniť si vlasy, kedykoľvek sa vám zachce.

 Ak si chcete morský sprej vyrobiť presne „na mieru“, vyskúšajte nasledujúce:

– ak máte suché vlasy, pridajte lyžičku oleja
– ak máte skôr mastnejšie vlasy, použite menej oleja
– do spreja môžete pridať lyžičku gélu na vlasy (na vodnej báze) alebo aloe vera oleje, vlny potom budú lepšie držať
– niektoré recepty zasa odporúčajú pridať lyžičku leave-in kondicionéra, keďže však chceme čo najmenej chémie, dobre skontrolujte  jeho zloženie
– kokosový olej môže v chladnejších miestnostiach stuhnúť. Stačí ho však nechať ohriať na slnku alebo pri radiátore a všetko bude zase v poriadku.

Tak ktorý z prípravkov vyskúšate ako prvý?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články