Práve čítate

Charakter detí podľa horoskopu

5394  
Zdieľať: 

Charakter detí podľa horoskopu

Deti prichádzajú na svet s genetickou výbavou, ktorú získajú od svojich rodičov, starých rodičov a ostatných príbuzných. Počas života ich formuje množstvo rôznych vplyvov ‒ výchova, prostredie, partneri, priatelia atď. Aký veľký vplyv má na ich život to, v akom znamení sa narodili? Poďme spolu zistiť základné charakteristiky jednotlivých znamení, ktoré vám môžu pomôcť lepšie spoznať osobnostné rysy vašich detí.

20. 7. 2017 9 min. čítania Kamila Šemberová
Charakter detí podľa horoskopu

Štyri živly

Znamenia delíme na štyri typy podľa štyroch základných živlov: ohnivé (Baran, Lev, Strelec), zemské (Býk, Panna, Kozorožec), vodné (Rak, Škorpión, Ryby) a vzdušné (Blíženci, Váhy, Vodnár). Znamenia v rámci jedného živlu majú do určitej miery podobné charakteristiky – napr. pri ohnivých znameniach je to zodpovednosť; ak ste rodičia narodení v tomto znamení, mali by ste šetriť kritikou detí. Pri zemských znameniach je to stabilita, títo ľudia nemajú radi zmeny, mávajú ťažkosti s vyjadrovaním pocitov.

Pre vodné znamenia je prioritou rodina, pre „svojich“ ľudí urobia prvé aj posledné, čo môže niekedy viesť k sklamaniam. Ľudia narodení vo vzdušnom znamení nemajú radi komplikácie, preto keď vzniknú, často sa tvária, že ich nevidia, čo im môže komplikovať rodinný aj pracovný život.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zdroj: Flickr.com

Baran (21. 3.–20. 4.) – aktívny optimista

Vyhľadáva dobrodružstvo, musí všetkému prísť na kĺb. Býva tvrdohlavý, netrpezlivý a veci ho rýchlo prestanú baviť. Barančekovia sú nezávislé a dynamické osobnosti, ktoré rady rozhodujú, majú prirodzenú autoritu a vedú ostatných, chcú byť vždy najlepší. Odvrátenou stranou mince je, že sa neradi podriaďujú, snažia sa presadiť svoju vôľu a nebývajú tolerantní.

Výzva pre rodičov: Na skrotenie malého Barančeka treba vynaložiť dosť energie a dôvtipu. Keď ho dokážete zabaviť, máte vyhraté. Podporujte jeho sny o statočných hrdinoch. S dôslednou vľúdnosťou a láskavosťou dôjdete ďalej než s príkazmi, ktorým dieťa nerozumie.

Býk (21. 4.–21. 5.) – rozumný flegmatik

Deti narodené v tomto znamení bývajú už odmala vytrvalé, usilovné a spoľahlivé. Pri objavovaní sveta potrebujú svoj čas. Milujú pravidelnosť a stabilitu. Sú to pokojné a dobré deti, keď viete, ako na ne. Inak sa prejavujú ako tvrdohlavé a veľmi silné osobnosti, niekedy ich popadnú poriadne záchvaty hnevu.

Výzva pre rodičov: Buďte diplomatickí, Býky radi vedia dopredu, čo ich čaká, nemajú radi zmeny a neznášajú, keď sú pod tlakom. Potrebujú pevný, ale nie príliš nabitý program. Keď viete, ako na ne, dobre spolupracujú. Naučte malého Býčka, že zmena môže znamenať dobrú príležitosť, ale na každú zmenu ho pripravte vopred.

DCF 1.0
Zdroj: Flickr.com

Blíženec (22. 5.–21. 6.) – dve osobnosti v jednom

Blíženci sú originálne spoločenské bytosti, mávajú veľa priateľov, bývajú výreční. Sú lační po informáciách, milujú pohyb, ale aktivity ich ľahko omrzia. Bývajú nesústredení a netrpezliví, baví ich všetko, ale majú problém pri zvolených aktivitách vydržať a ísť do hĺbky. Blíženci milujú cestovanie a objavovanie nových miest.

Výzva pre rodičov: Zamerajte sa na prelietavosť a netrpezlivosť malého Blíženca. Snažte sa ho naučiť vytrvalosti a disciplíne, bude sa mu to v živote hodiť. Blíženci majú veľa energie, ale treba ich naučiť, ako s ňou zaobchádzať. Potrebujú nabitý program, inak sa nudia. Pozor na klamanie, malí Blíženci môžu využívať svoj dôvtip ku klamstvám a výhovorkám.

Rak (22. 6.–22. 7.) – citlivka s tvrdou škrupinou

Deti v znamení Raka sú veľmi citlivé a krehké a niekedy aj náladové bytosti. Radi sa cítia potrební, sú veľmi milí, starajú sa o iných, milujú domáce zvieratá. Niekedy sa schovajú do ulity, aby nemuseli ukázať svoju zraniteľnosť. Potrebujú žiť v stabilnom prostredí, odlúčenie od priateľov či členov rodiny v nich môže zanechať hlboké rany. Milujú rodinné oslavy a stretnutia.

Výzva pre rodičov: Ráčiky zažívajú veľa druhov strachu, boja sa neznámeho. Veďte ich k samostatnosti, poriadku a nezávislosti. Vysvetlite im, že sa nemajú čoho báť. Ráčiky ťažko nesú negatívne hodnotenie, pozitívnym prístupom získate oveľa viac.

deti_aktivita
Zdroj: Flickr.com

Lev (23. 7.–22. 8.) – hrdý nezbedník

Malí Levovia sú prirodzení vodcovia, sú to veľmi výrazné deti, ktoré milujú pozornosť a sú rady v centre diania. Ničoho sa neboja, vrhajú sa aj do veľmi ťažkých úloh. V dospelosti sú to podnikaví, tvoriví a priebojní ľudia. Malí Levovia sú hraví, stále vymýšľajú a stvárajú nejaké huncútstva, sú veľmi energickí a plní radosti. Užívajú si obdiv okolia, sú veľmi citliví na kritiku, takže rozumnou pochvalou sa u nich dostanete oveľa ďalej.

Výzva pre rodičov: Naučte malého Leva, že v strede pozornosti môže byť občas aj niekto iný ako on. Náročná býva puberta, keď sú tieto deti presvedčené, že majú za každých okolností pravdu. Podporujte ich v umeleckých aj športových aktivitách, kde si môžu osvojiť schopnosť prijímať aj porážku a zároveň sebakriticky hodnotiť vlastný výkon.

Panna (23. 8.–22. 9.) – poslušný milovník poriadku

Deti narodené v znamení Panny sú veľmi starostlivé, dôkladné a poriadkumilovné. Tieto deti milujú, keď môžu pomáhať svojmu okoliu, a sú veľmi ohľaduplné. Emócie nedávajú príliš najavo, sú skôr rezervované. V škole bývajú bystré, disciplinované a poriadne. Neznášajú improvizáciu, musia mať všetko dopredu pripravené podľa svojich predstáv.

Výzva pre rodičov: Naučte malé Panny, že dokonalosť je ilúzia a že nové zážitky či aktivity im môžu prinášať radosť, len sa ich netreba báť vyskúšať. Deti narodené v tomto znamení považujú chyby za tragické zlyhanie a je úlohou rodičov ich naučiť, že mýliť sa je súčasťou života a prispieva k vývoju každého z nás.

deti_spiknutie2
Zdroj: Flickr.com

Váhy (23. 9.–23. 10.) – šarmantný parťák

Ľudia narodení v znamení Váh milujú harmóniu, majú vkus a cit pre krásu. Majú silné kultúrne vlohy ‒ už od útleho veku ocenia návštevy divadla či hudobného predstavenia, radi čítajú a sú obklopení knihami. Malé Váhy sú veľmi priateľské, stále je okolo nich kopa kamarátov, ktorí u vás prespávajú alebo ich vozíte na rôzne krúžky. Bez kamarátov by ich život bol smutný. Váhy bývajú nerozhodné a váhavé, väčšinou nie sú schopné sa rýchlo rozhodnúť ani o úplne jednoduchých veciach, na rozhodovanie potrebujú čas. Mávajú tendenciu k lenivosti, spoliehajú sa totiž na svoj šarm a na to, že situácia sa vyrieši cestou najmenšieho odporu.

Výzva pre rodičov: Naučte malé Váhy, že problémy treba riešiť, nie pred nimi utekať, a to aj za cenu, že dôjde ku konfliktu, ktorý je Váham veľmi nepríjemný. Pri rozhodovaní deťom pomáhajte, nedávajte im na výber medzi mnohými lákavými ponukami. Je to pre nich príliš stresujúce

Škorpión (24. 10.–22. 11.) – citlivý nebojsa

Deti v znamení Škorpióna sa neboja nikoho a ničoho, už od útleho veku sú to veľmi rozhodné a usilovné bytosti, ktoré si idú za svojím cieľom. Majú veľký zmysel pre pravdu a spravodlivosť, často bránia slabších. Zvyčajne sú to pokojné a poslušné deti, pocity skôr skrývajú, ale zároveň sú veľmi citlivé a hĺbavé.

Výzva pre rodičov: Dávajte si pozor, čo svojmu malému Škorpiónovi hovoríte, tieto deti sú veľmi vnímavé a ľahko sa cítia ukrivdené. Majú sklon k pomstychtivosti, čo niekedy môže vyzerať ako zlosť alebo žiarlivosť, ale keď sa zamyslíte nad tým, čo ste povedali, zistíte, že ich pocity majú reálny základ, sú len príliš výbušne vyjadrené. Ponúknite dieťaťu zaujímavé aktivity, ktoré mu pomôžu pochopiť, čo sa deje v jeho vnútri, hovorte s ním o jeho i svojich pocitoch. Naučte ho prehrávať a odpúšťať.

dieta_a_rodic2
Zdroj: Flickr.com

Strelec (23. 11.–21. 12.) – okúzľujúci nezbedník

Najzvedavejšie zo všetkých znamení. Jeho život je plný dobrodružstva. Strelci majú už od útleho detstva zmysel pre humor, často sa s nimi zasmejete. K ľuďom pristupujú bez zábran, sú priateľskí a otvorení. Ničoho sa neboja, na druhú stranu rýchlo súdia. Odmala majú problém s autoritami, oveľa viac dokážete diplomatickou cestou, ako im natvrdo prikazovať alebo ich hodnotiť. Neznášajú diktát, radi si vyberajú sami. Sú optimistickí, veľmi inteligentní, nerobia žiadne ďalekosiahle prípravy a plány, idú rovno na vec.

Výzva pre rodičov: Naučiť deti väčšej zodpovednosti. Strelci sú od prírody netaktní, pretože nevenujú veľkú pozornosť tomu, čo vypustia z úst. Ak ich naučíte zásadám spoločenského správania, predídete mnohých trápnym situáciám. Doprajte dieťaťu čo najvyššie možné vzdelanie, milujú sa učiť a budú si užívať prestíž spojenú so zaujímavým povolaním.

Kozorožec (22. 12.–20. 1.) – spolehlivý pracant

Malí Kozorožci sú väčšinou predčasne vyspelí, spoľahliví a poriadni. Málokedy ich nájdete v strede diania, spoločnosť nevyhľadávajú, keď už, tak sa cítia lepšie medzi staršími deťmi. Sú veľmi orientovaní na výkon, majú železnú vôľu, sú cieľavedomí a zodpovední. V škole patria k premiantom.

Výzva pre rodičov: Kozorožec miluje pravidelnosť a štruktúru, je teda potrebné podporovať jeho kreativitu a fantáziu, aby sa zlepšoval jeho konzervativizmus. Pozor na preťažovanie, ku ktorému môže ľahko u týchto detí dôjsť. Dávajte mu najavo dostatok bezpodmienečnej lásky, malý Kozorožec má totiž sklon k tomu oceňovať sa len za výkon.

blaznive_dieta
Zdroj: Flickr.com

Vodnář (21. 1.–20. 2.) – originálny rebel

Malý Vodnár je za všetkých okolností sám sebou, má na všetko svoj názor, vyberá si bláznivé koníčky a kombinuje neobvyklé kúsky oblečenia. Proste tancuje len podľa seba. Je vynaliezavý, tvrdohlavý a alternatívny. Všetko konzervatívne a tradičné je mu proti srsti. Má vyvinuté logické myslenie a zároveň je obdarený veľkou intuíciou. Ku svetu aj k ľuďom okolo seba pristupuje idealisticky, preto býva niekedy sklamaný správaním tých, ktorí nesplnia jeho očakávania.

Výzva pre rodičov: Vydržte jeho bláznivé nápady a naučte ho rozlišovať, kedy ešte ide o zaujímavý nápad a kedy už len o čistú rebéliu. Podporujte jeho sny, naučte ho však, že za svoje správanie musí niesť zodpovednosť. Nenúťte ho do kolektívnych aktivít, je to za každých okolností sólový hráč.

Ryba (21. 2.–20. 3.) – citlivka s hlavou v oblakoch

Malé Ryby sú veľmi intuitívne, citlivé a jemné osobnosti s úžasnou fantáziou. Nikdy nezrania city druhých, bohužiaľ, na druhej strane sú veľmi precitlivené, keď ide o ne. Milujú rozmaznávanie a opatrovanie. Majú silný vzťah k rodine a k domovu, a to aj v dospelosti. Majú láskavé srdce a s láskou sa starajú o svojich mladších súrodencov. O Rybách sa hovorí, že sú to „staré duše“, pretože v sebe majú duchovnú múdrosť.

Výzva pre rodičov: Naučte malé Rybky aspoň trochu stáť nohami na zemi. Keď sa s Rybkou hovorí o pocitoch (vašich aj jej), naučí sa v nich lepšie vyznať, takže potom nebude tak často prepadať výbuchom zúfalstva a plaču. Pre Ryby je ťažké vyrovnať sa s tým, že všetci ľudia na svete nie sú dobrí a láskaví. Zároveň nemávajú veľké sebavedomie, vždy sa obzerajú po druhých. Pomôžte im nájsť aktivity, v ktorých budú vynikať (často milujú hudbu a maľovanie), pomôžete im tak zvýšiť sebadôveru.

Nesedí to?

Okrem znamení zverokruhu, ktoré zodpovedajú dátumu narodenia, existuje ešte tzv. ascendent. Na jeho zistenie potrebujete poznať presný čas narodenia. Slnečné znamenie aj ascendent sú dôležité, pretože sa vzájomne dopĺňajú. Niekedy sa stane, že pri narodení je v silnejšej pozícii ascendent než slnečné znamenie. Potom prevážia jeho charakteristiky.

horoskop
Zdroj: Flickr.com
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články