Práve čítate

Tip nielen pod stromček: kvety do vlasov

1492  
Zdieľať: 

Tip nielen pod stromček: kvety do vlasov

Rozkvitnutá čelenka je ďalší pekný darček, do ktorého môžete vložiť kus svojej práce a kreativity – a potešiť tak veľakrát viac ako drahým darčekom z obchodu. A zvládnu ju vytvoriť aj deti.

18. 11. 2019 1 min. čítania Erika Pilátová
Tip nielen pod stromček: kvety do vlasov

Základom kvetinovej čelenky podľa tohto návodu je filc. Mám ho rada, pretože dáva nekonečne veľa možností. Je to vďačný materiál, nestrapká sa, môžete ho lepiť, zošívať a výsledok je zaručený, aj keď pochybujete o svojej zručnosti.

V predajniach s látkami kúpite filc v rôznych farbách – ja som si vybrala červenú na kvety, šedú na stred kvetov a zelenú na lístok. Navyše je to ideálny materiál aj na tvorenie s deťmi. Nožnice a lepidlo spolu s filcom sú zárukou zábavného odpoludnia.

Budete potrebovať:

  • obyčajnú čelenku (veľkosť vyberajte podľa toho, či je výsledok určený pre dievčatko, alebo dospelú parádnicu)
  • rôzne farby filcu
  • lepidlo na textil (môžete použiť aj tavnú lepiacu pištoľ)
  • nožnice

Postup:

  1. Pripravte si farebné kombinácie filcu, ktoré budú k sebe ladiť. Na veľkú kvetinu si odstrihnite asi 20 cm dlhý a 4 až 5 cm široký pás. Na stred kvetiny použite 7 cm dlhý a 4 až 5 cm široký pás.
  2. Odstrihnutý pás potrite na jednej strane lepidlom a prehnite. Nechajte zaschnúť. Potom ho rovnomerne nastrihajte po celej dĺžke, ale nedostrihujte až do konca. To isté urobte aj so stredom kvetiny.
  3. Stred kvetiny na dlhšej strane potrite lepidlom a zatočte. Okvetné lístky kvetiny, ktoré bude tvoriť väčší nastrihaný pás filcu, tiež potrite po celej dĺžke lepidlom a pokračujte rovnako, ako so stredom kvetiny. Rovnakým spôsobom potom vyrobte ešte ďalšie menšie kvetinky.
  4. Zo zeleného filcu vystrihnite rôzne lístočky podľa fantázie. Potom vystrihnite kúsok látky (rovnaký tvar dvakrát), na ktorý celú aplikáciu postupne nalepujte. Druhý diel látky nalepte zospodu tak, aby vznikol tunel na navlečenie aplikácie na čelenku. Môžete aplikáciu prilepiť aj na pevno, ale keď si vyrobíte ďalšie aplikácie, stačí ich z čelenky len zložiť a môžete navliecť inú.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články