Práve čítate

Efektné tipy na osvieženie každodenného účesu

7710  
Zdieľať: 

Efektné tipy na osvieženie každodenného účesu

My ženy vieme, ako to s vlasmi chodí. Každá by sme ich chceli mať ideálne ‒ vždy vyfúkané, krásne upravené a keby to stačilo, umývať ich len raz do týždňa. Realita je však taká, že častejšie ako dokonalú fúkanú máme na hlave neposlušné vlasy, pričom rozpustené práve vtedy nevyzerajú najlepšie. Preto je vhodné osvojiť si zopár praktických, jednoduchých, rýchlych a navyše vizuálne veľmi príťažlivých účesov.

7. 9. 2017 3 min. čítania Rebeka Šuchterová
Efektné tipy na osvieženie každodenného účesu

Potrebujete

  • hrebeň
  • gumičky
  • pinetky
  • lak na vlasy, poprípade púdrový sprej
  • kulmu alebo žehličku na vlasy

Nedbalý drdol s francúzskym vrkočom

Dva-tri dni neumyté vlasy sú akurát vhodné na vytvorenie nedbalého drdola. Každá z nás ho nosí najčastejšie doma, keď si vlasy jednoducho zamotá a spevní gumičkou. Do práce či do školy zase uprednostňujeme hladký konský vrkoč alebo trochu krajší drdol. Skúste ho však trošku ozvláštniť zapleteným vrkočom.

Postup

Hlavu predkloňte a vlasy prečešte. Zospodu nahor zapleťte francúzsky vrkoč. Môžete ho zapletať tesne k hlave, jednoduchšia verzia je však zapliesť vrkoč len tak a potom ho pripojiť k drdolu spolu s ostatnými vlasmi. Vlasy potom stiahnite do gumičky a zatočte do drdola. Popri tvári vytiahnite zopár pramienkov, aby účes pôsobil voľnejšie.

TIP: Tento účes je ideálny pre vlasy strednej dĺžky. Vďaka zapletenému vrkoču nebudú vlasy pri krku z drdola vypadávať.

Viacvrstvový cop

Tento krátky vrkoč vyzerá veľmi efektne a dokonca komplikovane, jeho tajomstvo však spočíva v priam banálnom postupe.

Postup

Vlasy pred vytvarovaním účesu jemne natočte, ideálne sú jednodňové vlny, s ktorými sa výborne pracuje. Pramienky vlasov s priemerom 1 až 2 centimetre oddeľte pri tvári z oboch strán, zatočte ich a vzadu spojte do gumičky. Takto postupujte s pramienkami vlasov nad ušami, pod ušami až ku krku, čím zo zatočených pramienkov vytvoríte krásny efekt. Aby účes pôsobil nedbalo a prirodzene, zopár pramienkov vlasov pri tvári aj z vrkoča jemne a pomaly povyťahujte, vlasy tak získajú na objeme.

TIP: Ak sa chystáte večer von, účes oživte jemnou čelenkou.

Vrkoš inšpirovaný zvončekmi

Ak máte trošku dlhšie vlasy (zhruba po lopatky), vyskúšajte tento originálny vrkoč, ktorý pripomína zvončeky.

Postup

Na temene hlavy si urobte menší vrkôčik, ktorý stiahnete dvoma gumičkami, medzi ktorými bude asi 5 centimetrov. Potom na bočných stranách urobte ďalšie vrkoče, ktoré prevlečiete cez 5-centimetrovú časť prvého vrkoča a zozadu ich stiahnete gumičkou. Takto pokračujte, až kým nebudete mať v gumičkách zopnuté všetky vlasy. Opäť nezabudnite účes trochu uvoľniť a pre istotu aj trochu nalakovať.

Zapletený drdol

Ak milujete drdoly, tento sa vám bude páčiť, hlavne ak nemáte leviu hrivu, ktorú však má len málokto. (Je to skrátka šťastie.) Ale nebojte sa, s týmto trikom dodáte drdolu objem.

Postup

Staré známe pravidlo, ako zvýšiť objem vlasov, je natočiť ich. Preto si vlasy najprv nedbalo natočte. Nemusíte si natočiť všetky vlasy, stačí len zopár pramienkov. Nezabudnite na fixáciu alebo aspoň na púdrový sprej na zvýraznenie textúry, vďaka čomu sa bude s vlasmi ľahšie pracovať. Potom vlasy stiahnite gumičkou do chvosta. Chvost zapleťte do francúzskeho vrkoča a spevnite gumičkou. Pre získanie objemu vrkoč uvoľnite a ponaťahujte ho, ako to len ide. Dávajte pritom pozor, aby ste ho nezničili (preto je dôležitý púdrový sprej alebo lak). Vrkoč zmotajte do drdola a pripevnite pinetkami!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články