Práve čítate

Hit sezóny: Tekvicové vafle

2967  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Tekvicové vafle

Do tekvíc možno vyrezať strašidelné úsmevy, aké zvyčajne vídame v amerických filmoch, alebo ich narezať z iného, oveľa chutnejšie dôvodu. Jedným z originálnych receptov z tekvice sú tieto vafle, ktoré prekvapia jemnou a skvelou chuťou!

31. 10. 2017 1 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Tekvicové vafle

Vafle milujú deti, ale iste nimi neopovrhnú ani starší stravníci. Vďaka ich tekvicovému základu a malému množstvu cukru ich možno zjesť viac než obyčajných vaflí, a to bez zbytočných obáv z priberania. Ak však milujete sladké, ozdobte vafle hromadou ovocia a zalejte ich sirupom.

Dobrú chuť!

Prehrať znova

Suroviny

tekvica hokkaido
2 vajcia
1 polievková lyžica celozrnnej múky
hrnček mlieka
kypriaci prášok
1 čajová lyžička perníkového korenia
1 čajová lyžička trstinového cukru

Na ozdobenie

ovocie
javorový sirup

Postup

Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme z nej semienka a zvyšok nakrájame na kocky. Tie v hrnci povaríme do mäkka a potom rozmixujeme na pyré. Suroviny na cesto zmiešame dokopy, poriadne rozmiešame a pridáme tekvicové pyré. Zahustíme múkou.

Rozmiešanú zmes dáme do vaflovača. Hotové vafle môžeme ozdobiť ovocím a sirupom.


 


K vafliam majú blízko palacinky. Skúste vyrobiť bezlepkové, na ktoré vám postačí len banán a vajcia. Alebo sa vydajte objavovať chute slaných palaciniek z Francúzska.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články