Práve čítate

Horúca čokoláda 3x inak

6647  
Zdieľať: 

Horúca čokoláda 3x inak

Len čo vonku začne klesať teplota a stmieva sa čoraz skôr, nastáva ideálne obdobie, aby sme sa zababušili pod deku s nejakou dobrou knihou a hrnčekom horúcej čokolády. A aby ste si nemysleli, že čokoláda je nuda, dnes som ju pre vás pripravila až na tri spôsoby, aby ste videli, že sa dá vylepšiť a urobiť z nej ešte väčší gurmánsky zážitok. Či už milujete kávu, oriešky alebo máte chuť na šálku s jesennou príchuťou, určite si vyberiete.

24. 11. 2017 2 min. čítania Rebeka Dostálková
Horúca čokoláda 3x inak

Základný recept je úplne jednoduchý. Na jednu porciu stačí roztopiť v horúcom mlieku asi 40 g dobrej čokolády (použite horkú, mliečnu alebo ich kombináciu ‒ podľa toho, ako to máte radi) alebo 2 lyžice kvalitného kakaa, pridať štipku soli a osladiť podľa chuti. Potom nasleduje velikánsky kopec šľahačky a nakoniec dobroty, ktorými horúcu čokoládu ochutíte a môžete si ju vychutnať. Tak na zdravie!

Kávovo-čokoládová dobrota

Ingrediencie

  • 2 lyžice kvalitného kakaa alebo 40 g dobrej čokolády
  • 1 lyžica cukru (prípadne menej/viac podľa chuti)
  • štipka soli
  • horúce mlieko
  • 1 espresso
  • šľahačka
  • podrvené kávové zrná

Postup
Horúcu čokoládu zmiešame s kávou, ozdobíme šľahačkou a posypeme chrumkavými kávovými zrnami. Kávičkári si túto sladkú dobrotu určite obľúbia.

Orieškové nebo

Ingrediencie

  • 2 lyžice kvalitného kakaa alebo 40 g dobrej čokolády
  • 1 lyžica cukru (prípadne menej/viac podľa chuti)
  • štipka soli
  • horúce mlieko
  • arašidové (alebo iné orieškové) maslo
  • podrvené oriešky
  • šľahačka
  • karamel

Postup
Na spodok pohára dáme za lyžičku karamelu, na karamel nalejeme horúcu čokoládu, pridáme šľahačku, arašidové maslo a posekané oriešky, ktoré čokoládovej lahôdke dodajú správnu chrumkavosť.

Jesenná tekvicovo-škoricová čokoška

Ingrediencie

  • 2 lyžice kvalitného kakaa alebo 40 g dobrej čokolády
  • 1 lyžica cukru (prípadne menej/viac podľa chuti)
  • štipka soli
  • horúce mlieko
  • 1 lyžička tekvicového pyré
  • šľahačka
  • škorica

Postup
Horúcu čokoládu zmiešame s lyžičkou tekvicové pyré a lyžičkou škorice (najlepšie to ide v mixéri, ktorý čokoládu krásne našľahá), ozdobíme šľahačkou, ktorú môžeme ozdobiť zvyškom tekvicového pyré a posypať škoricou.

 

Nezabudnite mrknúť aj na ďalšie videá!

Sledujte tu
Prehrať znova

Ako si vybrať správnu kávu?

Mrknite na jednoduchý ťahák, ktorý vám poradí, ako si vybranú kávu čo najlepšie vychutnať.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články