Práve čítate

Jarné povzbudenie pleti priamo z vašej chladničky

3447  
Zdieľať: 

Jarné povzbudenie pleti priamo z vašej chladničky

Čo si budeme hovoriť, zima bola tento rok viac než dlhá. Ľadový vietor, sneh, prechody z mrazivých teplôt do prekúrených miestností, to všetko sa na nás nepekne podpísalo. Ak sa vaša pleť stále nemôže prebudiť zo zimného spánku, možno je na čase dopriať jej trochu povzbudenia.

18. 4. 2017 2 min. čítania Alex Fráňová
Jarné povzbudenie pleti priamo z vašej chladničky

Pre také povzbudenie ale nemusíte hneď bežať do parfumérií a drogérií, stačí otvoriť chladničku a špajzu a namiešať si blahodárny kokteil, ktorý poteší každú pleť. Pripravte svoju pokožku na dávku jarných lúčov, večery strávené s priateľmi na záhradkách kaviarní a nekonečné množstvo slnečných fotiek pomocou pleťových masiek z jednoduchých ingrediencií.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Dodejte vlahu avokádom

Ak je vaša pleť vysušená a objavujú sa na nej šupinky, potrebujete jej dodať potrebnú dávku hydratácie. Klasické krémy a séra v tomto prípade nestačia, skúste dvakrát do týždňa extra starostlivosť v podobe hydratačnej masky. Kombinácia avokáda a kokosového oleja dodá pleti maximálnu hydratáciu, zatiaľ čo pomôže liečiť jemné odreniny a veľmi vysušené miesta. Med má zase antioxidačné a čistiace účinky, takže pleť bude rozjasnená, čistá a krásne vyživená. Navyše si vystačíte len s jednou polovicou avokáda, takže na tej druhej si môžete pochutnať!

Ingrediencie

½ avokáda
2 lyžice medu
½ lyžice kokosového oleja

Avokádo rozmačkajte vidličkou na jemnú kašu, pridajte kokosový olej v tuhej podobe a 2 lyžice medu. Poriadne premiešajte a natrite na pleť. Nechajte pôsobiť 15 minút a potom jemne odstráňte vlhkým uterákom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Upokojte pleť ovsenými vločkami

Je vaša pleť po zime podráždená, objavujú sa na nej vyrážky, červené škvrny a občas aj akné? V tom prípade povolajte na pomoc ovsené vločky. V kombinácii s jogurtom a medom máte dokonalú upokojujúcu a čistiacu masku.

Ingrediencie

1/3 hrnčeka ovsených vločiek
½ hrnčeka horúcej vody
1 lyžice medu
1-2 lyžice bieleho jogurtu

Všetky ingrediencie dajte do mixéra a postupne pridávajte vodu, až kým nevznikne jemná pasta. Masku naneste rovnomerne na tvár a nechajte 10 minút pôsobiť. Zmyte ju krúživými pohybmi – jemné vločky tak budú fungovať ako peeling a pleť bude krásne hebká.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Kávou proti opuchom
Máte pocit, že vaša tvár je často opuchnutá, pleť mdlá a prehlbujú sa vám vrásky? Namiešajte si voňavú masku z kávovej usadeniny: kofeín pomôže proti opuchnutým lícam, kakao sa postará o mladistvý vzhľad a jogurt pleti doplní potrebnú vlhkosť. Pleť bude pekne voňať a bude hebká a pružná.

Ingrediencie

2 lyžice čerstvo pomletej kávy
2 lyžice holandského kakaa
1 lyžica medu
3 lyžice jogurtu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ingrediencie premiešajte a naneste na vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť 10 minút a potom krúživými pohybmi votrite do pleti. Ak vám ostane trocha masky, urobte si jemný peeling aj na rukách a dekolte, uvidíte, ako sa vám zjemní pokožka.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články