Práve čítate

Výživný olej na posilnenie nehtov

2467  
Zdieľať: 

Výživný olej na posilnenie nehtov

Krásne, dlhé a pevné nechty bez odrenín a štiepenia sú snom snáď každej z nás. Niekto ich kvalitu dostal do vienka, iný o ňu musí tvrdo bojovať, a aj napriek tomu sa nedopatrením necht často zlomí či zatrhne.

28. 2. 2017 2 min. čítania Redakce
Výživný olej na posilnenie nehtov

Nechty spolu s chrupom a pleťou patria k základným znakom, ktoré si na cudzích ľuďoch všimneme ako prvé a podľa ktorých ich aj primárne zhodnotíme. Najhoršie sú na tom manuálne pracujúci, ktorí si môžu krásne nechty udržať len ťažko a ktorým vplyvom mechanickej činnosti alebo rôznych chemických prípravkov nechty slabnú a ničia sa. Ďalším nepriaznivým faktorom pre nechty je zimné obdobie, počas ktorého sa organizmus vyčerpáva a vo vyššej miere spotrebúva vitamíny a ďalšie potrebné látky, ktoré možno prírodnou cestou len veľmi ťažko nahradiť. Ako teda dosiahnuť dostatočnú výživu a udržať si nechty zdravé a krásne po celú zimu?

Jednou z možností okrem doplnkov stravy sú posilňujúce gély, laky a oleje, ktoré pri pravidelnej aplikácii vyživia nielen necht, ale aj okolitú kožtičku, ktorá bude pevnejšia, bude sa menej zadierať a nespôsobovať tak vizuálne aj fyzicky nepríjemné zápaly a odreniny. Zmes, ktorej domácu výrobu si dnes ukážeme, hĺbkovo hydratuje nechty aj okolité tkanivá, zabraňuje štiepeniu a lámaniu nechtov, dezinfikuje a predovšetkým spevňuje nechtovú platničku.

Aj nechty potrebujú vitamíny

Nevyhnutným prvkom prinášajúcim potrebnú výživu je vitamín E patriaci medzi vitamíny rozpustné v tukoch. Jeho hlavnou prednosťou je ochrana bunkovej membrány pred poškodením voľnými radikálmi. Okrem iného podporuje aj krvný obeh a nechty zbavuje nevzhľadného zožltnutia. V potravinách sa najviac vitamínu E ukrýva v rôznych druhoch orechov, v mliečnych výrobkoch a listovej zelenine, my ho pre túto príležitosť však použijeme ako 100 % čistý macerát.

_MG_8476

Na čo sú dobré oleje

Ďalšou dôležitou ingredienciou je 100 % za studena lisovaný pistáciový olej, ktorého široké spektrum pozitívnych účinkov ovplyvňuje zdravie na rôznych úrovniach. V rámci starostlivosti o nechty tento významný prvok podporuje rast, pevnosť a tvorbu nových buniek. Ricínový olej získaný zo semien ricínu obyčajného, ktorý sa v kozmetike hojne používa ako zázračný liek na posilnenie vlasov a nechtov, sa postará o rýchlu regeneráciu suchých, citlivých a poškodených miest pokožky.

_MG_8470

Suroviny

2 ml ricínového oleja
3 ml pistáciového oleja
5 kvapiek čistého vitamínu E
5 kvapiek oleja tea tree
fľaštička na olej so štetôčkou

Postup

Všetky ingrediencie nalejeme do čistej a vysušenej nádobky a dôkladne premiešame. Kvôli ľahšiemu nanášaniu prelejeme do fľaštičky so štetcom. Hrdlo fľaše je veľmi úzke, preto odporúčame použiť pipetu, kvapkadlo alebo minilievik (ak však všetko zmiešate v nádobke s výlevkou, preliatie nebude veľkým problémom).

TIP: Ak budete tento čisto prírodný prípravok pravidelne každý večer nanášať na nechty a okolitú kožu, čoskoro pocítite príjemnú zmenu.

_MG_8488

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články