Práve čítate

Naučte sa správne odlíčiť

3491  
Zdieľať: 

Naučte sa správne odlíčiť

Ak vaša odličovacia rutina pozostáva z umytia tváre mydlom a následnej aplikácii hydratačného krému, rýchlo vás vyvediem z omylu. Ani to nie je cesta ku krásnej a mladistvej pleti. Odličujete sa správne? A aký je potom ideálny recept?

23. 3. 2017 3 min. čítania Alex Fráňová
Naučte sa správne odlíčiť

Všetky to určite poznáte ‒ vyčerpané prídete z práce domov a najradšej by ste ľahli a prebudili sa až na druhý deň. Lenže máte na sebe make-up! Tak si zotriete aspoň maskaru a padnete do postele s tým, že to hlavné máte za sebou a zvyšok odložíte na ráno. Tak týmto štýlom si koledujete o pekný malér v podobe nevzhľadných vyrážok a podráždenej a vysušenej pokožky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Pleť sa v noci sama regeneruje

Viete, že pokožka sa cez noc počas hlbokého spánku dokáže zregenerovať osemkrát rýchlejšie, pretože telo vtedy aktivuje najúčinnejšie detoxikačné procesy? Tým, že pleť večer dôkladne neočistíte, môžete tento proces narušiť a kožné bunky sa potom samy neobnovia. Urobte si z odličovania každovečernú rutinu a prebúdzajte sa vyspaná do krásy.

Odličujte sa šetrne

Ste zvyknutá siahnuť po najrýchlejšom riešení v podobe odličovacích obrúskov, alebo si tvár umývate, takisto ako telo, mydlom? Odličovacie obrúsky pleť síce odlíčia, ale rozhodne ich budete potrebovať viac. Na cestách je to fajn riešenie, ale na dlhodobé používanie vhodné nie sú. Každá pleť má svoje špecifické požiadavky, preto sa ju nesnažte odbiť jedným krokom v podobe obrúskov. Zato také mydlo nie je pre pleť ideálne vôbec. Pokožku zbytočne vysuší a naruší jej pH. Namiesto toho vyskúšajte odličovacie peny, ktoré sú vhodné pre takmer všetky typy pleti.

Skvele fungujú aj odličovacie balzamy, ktoré sa pri kontakte s pleťou premenia na jemný olej, ktorý doslova rozpustí všetok make-up. Obľúbia si ho predovšetkým dámy so suchou či zrelou pleťou, ktorá bude dokonale odlíčená a zároveň vyživená. Stačí naniesť menšie množstvo do dlaní, pretrieť tvár a vlhkým bavlneným uterákom odstrániť všetky zvyšky make-upu. Na vodeodolný očný make-up použite ešte špeciálne dvojfázové odličovacie vodičky, ktoré obsahujú olejovú vrstvu. Trochu produktu naneste na tampón a jemne priložte na viečka, rozhodne sa nesnažte oči zúrivo trieť. Počkajte pár sekúnd a potom odličujte jemnými ťahmi smerom dole, vodeodolný make-up povolí a odličovanie pôjde ľahšie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Vyskúšajte micelárnu vodu

Micelárna voda sa stala v posledných rokoch veľkým hitom. Podľa výrobcov totiž nebudete na odstránenie make-upu potrebovať nič iné. Ja ju používam len na dokončenie čistenia pleti po použití odličovacieho balzamu, pretože samotné odličovanie mi s ňou trvá príliš dlho. Na dokončenie čistenia je však skvelá! Pleť po nej nie je podráždená, ale príjemne svieža, čistá a upokojená. Aj keď sa bežne nelíčite, aj tak si pleť každý večer vyčistite, cez deň sa na ňu totiž nachytá veľa nečistôt z okolitého prostredia. Práve micelárna voda je na toto ako stvorená!

Vymeňte vankúš

Hoci pleť dôkladne odličujete, napriek tomu vás trápia pupienky a drobné nedokonalosti? A kedy ste naposledy menili obliečku na vankúši? Budete sa čudovať, ale práve tá je zdrojom veľkého množstva baktérií. Meňte obliečku na vankúši aspoň raz týždenne a uvidíte, že vaša pleť sa vám odmení.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Aj štetce potrebujú „odlíčiť“

Rovnako ako potrebuje odlíčiť naša pleť, potrebujú občas vyčistiť aj štetce, ktorými sa líčime. Obzvlášť tie, ktorými nanášame prvú vrstvu ‒ teda tekutý make-up alebo korektor ‒ sú zanesené veľkým množstvom baktérií, ktoré sa na pleti prirodzene vyskytujú. Ak si teda nechcete roznášať baktérie z jednej vyrážky na celú tvár, dôkladne si štetce vyčistite aspoň raz týždenne. Ak máte problémy s pleťou, je vhodné čistiť ich aj častejšie. A ak štetce nepoužívate vôbec, nikdy si pred nanášaním make-upu nezabudnite dôkladne umyť ruky.

Krásna a čistá pleť nie je utópia! Keď sa o ňu budete poriadne starať a každý večer ju dôkladne vyčistíte, odmena v podobe žiarivej pleti na seba nenechá dlho čakať.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články