Práve čítate

Kávová zmrzlina z mascarpone

3331  
Zdieľať: 

Kávová zmrzlina z mascarpone

Takéto chvíľky s domácou zmrzlinou, vyrobenou s láskou a z kvalitných surovín, je ako maznanie so šteniatkom alebo ako dojímanie sa romantickým filmom. Proste chvíľka totálneho relaxu. A ten občas potrebuje každý z nás. A osamote. :)

17. 6. 2016 2 min. čítania Kateřina Winterová
Kávová zmrzlina z mascarpone

Od tejto zmrzliny sa jednoducho nedá odtrhnúť. Odporúčam vám robiť si ju len pre seba. Nechcete predsa nikoho, kto bude chcieť ochutnať, naštvať výrazom vyjadrujúcim, že vám potom nič nezostane… Nie, pekne si ju pripravte doma v pokoji, až budú deti alebo súrodenci cez prázdniny v tábore a vaša drahá polovička na služobke.

No a keď sa zmrzliny nabažíte, tak svoju rodinku privítajte luxusným zmrzlinovým pohárom. Mascarpone totiž robí s touto zmrzlinou divy. Vďaka nemu je veľmi jemná a delikátna! A pravé vajcia v kvalitnej zmrzline jednoducho musia byť. Zavŕši ju samozrejme silné espresso z vašej obľúbenej kávy a budete mať raj na zemi. Asi ju začnem vyrábať vo veľkom, pretože reklamné texty mi idú skvele. :) Zmrzlina predsa patrí k letu, a keď v tomto recepte uberiete na sile kávy a pridáte viac vanilky, rozhodne zaboduje aj u detí. Preto si ju radšej vyrobte do zásoby. Toto je tip na chladivé letné maškrtenie bez chemických prísad. Howgh!

P. S.: Kvôli tejto dobrote som si tú zmrzlinársku lyžicu kúpila …

P. P. S.: A nakoniec sa predsa radi podelíte. :)

kavova zmrzlina_DSC3847

Suroviny

3 vajcia
120 g trstinového cukru
500 g mascarpone
1 vanilkový struk
1 dvojité espresso (Tchibo Espresso Barista)

Postup

Vajcia s cukrom šľaháme v mise mixérom nastaveným na vysokú rýchlosť, kým nevznikne pena. Pridáme mascarpone, semienka z vanilky, kávu a všetko už ručne metličkou vymiešame dohladka. Potom nalejeme do formy, v ktorej budeme zmrzlinu mraziť. Po 6 − 8 hodinách je zmrzlina pripravená na podávanie. Najlepšie zmrzlinárskou lyžicou.

kavova zmrzlina_DSC3806

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články