Práve čítate

Krásne vlasy pod čiapkou? Vieme, ako na to!

2228  
Zdieľať: 

Krásne vlasy pod čiapkou? Vieme, ako na to!

Ľadová zima je krásna a romantická. Avšak len dovtedy, než zložíme čiapku a snažíme sa aspoň trochu skrotiť poletujúce vlasy. Ak milujete všemožné pokrývky hlavy rovnako ako ja a kvôli perfektnému účesu nechcete ohroziť svoje zdravie, budú sa vám nasledujúce tipy určite hodiť.

7. 2. 2017 4 min. čítania Alex Fráňová
Krásne vlasy pod čiapkou? Vieme, ako na to!

Nestresujte sa, hlavu si nechajte v teple, hrive dožičte extra starostlivosť a ona sa vám veľkoryso odmení: už vás nebudú trápiť elektrizujúce pramene ani spľasnuté vlasy, naopak, budete sa pýšiť bujnými a zdravím žiariacimi vlasmi vykukujúcimi spod čiapky!

Základom je starostlivosť o vlasy

Umývate si vlasy rovnakými prípravkami ako inokedy počas roka a žiadnu extra starostlivosť im v mrazivých dňoch nedoprajete? To sa potom nemôžete čudovať, že si pod čapicou robia, čo chcú. V zime sú totiž vlasy vysušené od neustáleho prechádzania z vykúrených miestností do mrazu, preto potrebujú doplniť vlhkosť. Doprajte im aspoň raz týždenne silne zvlhčujúcu a vyživujúcu masku a používajte vlasové oleje. Tie vtierajte do vlhkých koncov pre ich dokonalú výživu a udržanie vlhkosti vo vlasoch a do suchých koncov pre extra lesk a hebkosť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak nemáte doma žiadnu vlasovú masku, vyrobte si jednoducho svoju zo surovín, ktoré určite nájdete v chladničke. Bude vám stačiť jeden žĺtok, 2 lyžice kokosového oleja a 1 lyžica medu. Olej dodá vlasom výživu, med pôsobí ako prírodný zvlhčovač. Žĺtok dodá vlasom proteíny, vďaka čomu budú silnejšie a pružnejšie. Niekedy sú tie najjednoduchšie veci najúčinnejšie.

Neumývajte si vlasy tak často

Ak ste zvyknutí umývať si vlasy každý deň, skúste to aspoň cez zimu, keď sa toľko nepotíme, trochu obmedziť. Časté umývanie môže vlasy vysušovať a tie potom elektrizujú a nedržia tvar. Dôležité je však nevychádzať z domu s vlhkými vlasmi. Kým v lete vlasy vďaka teplému vzduchu samy rýchlo vyschnú, tu riskujete nielen poriadnu nádchu, ale aj zničenú hrivu. Vlhké vlasy do seba nasávajú ľadový vzduch a doslova zmrznú, takže potom sú oveľa krehkejšie a suchšie.

Preč so statickou elektrinou

Tiež vám vlasy stoja v pozore pri každom kontakte s čiapkou? Okrem dôkladného ošetrenia pri ich umývaní vyskúšajte aj spreje, ktoré sú určené práve na poletujúce vlasy. Našťastie už sa dajú kúpiť v každej drogérii, hľadajte produkty s názvom Anti-frizz alebo Static control. A čo mať v kabelke pre kritické prípady, napríklad pri nakupovaní oblečenia, keď si cez hlavu preťahujeme jeden sveter za druhým? Budete sa čudovať, ale zachránia vás obrúsky do sušičky, ktoré zabraňujú elektrizovaniu. Prejdite si obrúskom po vlasoch a uvidíte to kúzlo. Ak sú navyše parfumované, máte to aj s bonusom ‒ vlasom dodajú vôňu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na čiapke záleží

Vlasy a rôzne umelé materiály spolu reagujú, preto v zime nie je na škodu okrem správnej starostlivosti o vlasy zamyslieť sa aj nad samotnou čiapkou. Príliš tesná čiapka totiž z účesu urobí spľasnuté hniezdo, nech sa snažíte akokoľvek, a navyše vás po nejakej dobe možno aj začne bolieť hlava. Voľnejšia čiapka, ktorá dobre sedí, ale nikde netlačí, urobí oveľa lepšiu službu. Okrem strihu si treba dávať pozor aj na materiál. Namiesto čiapok z hrubého materiálu sa radšej poobzerajte po niečom jemnejšom, napríklad kašmíre alebo angore, ktoré nielenže dokonale zahrejú, ale účesu nespôsobia žiadnu ujmu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zapleťte sa

Teraz nemám na mysli žiadnu romantickú zápletku, ale na jednej strane si urobte ledabolý vrkoč , ktorý pod čiapkou vyzerá viac než dobre. Ráno to zvládnete raz dva, pramene prestriekajte sprejom, ktorý im dodá textúru a udrží ich pohromade, navyše teraz máte výhodu, že čím rozcuchanejšie vrkoč vyzerá, tým viac je „cool“. Takže zabudnite na dokonalé splietanie a skúste to pod čiapku tentoraz ledabolo. Vlasy nebudú poletovať sem a tam a účes bude vyzerať rovnako aj po zložení čiapky. Pletený vrkoč je mimochodom ideálny aj pod lyžiarsku prilbu, kde má ešte jednu výhodu. Aj pod vrstvou zimného oblečenia hneď každý pozná, že ide o dámu!

Záchrana v kabelke

Moc dobre to poznám, môžem sa o svoje vlasy starať akokoľvek, ale keď práve najviac potrebujem, aby vyzerali k svetu, vonku práve zúri fujavica a moje vlasy sa nevyspali do ružova. Pre takéto prípady mám v kabelke vždy miniatúru suchého šampónu, ktorý ma už neraz zachránil. Suchý šampón funguje skvele na mastnejšie vlasy, ale perfektne poslúži ale aj vo chvíli, keď sú vlasy po zložení čiapky spľasnuté a bez života. Stačí ho nastriekať až ku korienkom a votrieť do vlasov. Objem účesu a príjemná vôňa sú zaručené!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články