Práve čítate

Voda po holení ku dňu otcov

3942  
Zdieľať: 

Voda po holení ku dňu otcov

Výber kozmetiky je vždy ošemetný, predovšetkým ak má byť darčekom pre mužov. Či už ide o parfum, sprchový gél alebo vodu po holení, každý muž má rád inú vôňu alebo výrobcu, a tak snaha o pekný darček zostane často nedocenená. Existuje však možnosť, ako zaručene zabodovať a okrem toho ešte prispieť k ochrane životného prostredia. Že ako? Vlastne vyrobeným prípravkom!

14. 6. 2017 2 min. čítania Redakce
Voda po holení ku dňu otcov

Vodu po holení však nemusíte vyrábať len pre svojho otca, priateľa či kamaráta ‒ možnože jej pomoc pri odstraňovaní nežiaducich chĺpkov oceníte aj vy. Keďže ide o čistú kombináciu základných prírodných esencií, nemusíte sa báť, že by nepriaznivo zapôsobila na pokožku. Nespornou výhodou je aj možnosť voľby vlastnej vône, čo zaiste poteší vás aj vášho partnera.

_MG_8435

Zloženie tejto prírodnej vody po holení vychádza z klasickej základnej receptúry našich predkov. Jej najdôležitejšou súčasťou je kamenec, chemická zlúčenina soli kyseliny sírovej, ktorú zoženiete v každých potrebách na výrobu prírodnej kozmetiky. Tieto malé i väčšie priesvitné kryštály pripomínajúce vzácne nerasty okamžite zastavia krvácanie z drobných raniek, ktoré vydezinfikujú a rýchlo zacelia.

Ďalšou dôležitou prísadou je vilínová voda so silnými antioxidačnými a protizápalovými účinkami. Spolu s vybraným esenciálnym olejom prebudí vaše zmysly. Ženám sa odporúča jemná vôňa levandule alebo damašskej ruže, mužom zasa osviežujúci pomaranč alebo citrónová tráva.

_MG_8432

Ingrediencie

niekoľko kúskov kamenca (nebojte sa, že to preženiete)
7 ml vilínovej vody
destilovaná voda
3 kvapky teatree oleja
pár kvapiek esenciálneho oleja podľa vlastnej voľby
fľaštička, najlepšie s korkovým uzáverom

_MG_8440

Postup

Kamenec rozdrvíme na drobnejšie kúsky a nasypeme do čistej a osušenej fľaštičky. Zalejeme vilínovou a dolejeme destilovanou vodou. Pridáme teatree olej a esenciálny olej a dôkladne pretrepeme. Kamenec sa v tekutine pomaly rozpustí a voda je ihneď pripravená na použitie.

_MG_8591

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články