Práve čítate

6 makeupových chýb a ako ich rýchlo zachrániť

13199  
Zdieľať: 

6 makeupových chýb a ako ich rýchlo zachrániť

Keď chcem ráno urobiť niečo so svojou ospalou tvárou, občas sa mi stane, že sa to nie vždy úplne podarí. Pritom málokedy mám čas na to, aby som sa odlíčila a začala znovu. Už som sa ale naučila, ako si s takouto katastrofou poradiť. Na začiatok stačí čistý štetec na púder, korektor a tyčinky do uší.

22. 9. 2018 3 min. čítania Alex Fráňová
6 makeupových chýb a ako ich rýchlo zachrániť

Nesprávny odtieň make-upu

Nový make-up, ktorý v drogérii dokonale zodpovedal odtieňu pleti, niekedy vyzerá po aplikácii úplne inak – je tmavý, veľmi svetlý alebo ešte horšie, oranžový. Ale nie je treba panikáriť.

Osvedčilo sa mi vytiahnuť papierovú vreckovku a niekoľkokrát ju priložiť na pleť. Make-up sa ľahko „vsiakne“. Pokiaľ je príliš tmavý, skúste svetlý korektor, ktorým rozjasníte okolie pod očami, hrot nosu, bradu a stred čela. Štetcom alebo hubkou dôkladne zapracujte do pleti a je po probléme.

Keď je odtieň naopak veľmi svetlý, doprajte tváram trochu života pomocou bronzeru. Ten použite na miesta, ktoré sa prirodzene opaľujú ako prvé, teda lícne kosti, línie okolo vlasov a nos. Bronzer vlastne môžete použiť aj ako púder. Len si postrážte, aby ste mali „ľahkú ruku“, aby vaše líčenie pôsobilo prirodzene.

Do budúcnosti, aby sa vám toto nedialo, vyskúšajte líčenie nanečisto. A hlavne vždy začínajte tenkou vrstvou. Vždy predsa môžete pridávať.

Príliš veľa lícenky alebo bronzeru

Stáva sa mi to hlavne vtedy, keď siahnem po výraznom rúži. Jemná lícenka sa v kombinácii s červenou pusou mení na úplne inú, o dosť sýtejšiu farbu. Niekedy ale iba naberiem oveľa viac farby, ako som chcela. Riešenie je zase jednoduché.

Použite čistý štetec na púder a jemnými ťahmi sa pokúste prebytočnú farbu zotrieť. Ak máte pocit, že je lícenka alebo bronzer stále príliš výrazná, zoberte štetec, ktorým ste rozotierali make-up. Trochu ho na ňom určite zostalo a ľahkým „ťapkaním“ lícenku zjemnite.

Každopádne si cez lícenku nikdy nedávajte novú vrstvu make-upu. Vrstvenie púdrov a krémov totiž na pleti môže urobiť peknú galibu. A pokiaľ s týmto problémom bojujete často, nechajte lícenku a bronzer až na úplný koniec. Možno nakoniec zistíte, že k dokonalosti chýba už len trochu farby.

Rúž na zuboch

Toto faux pas má za sebou každý, kto si niekedy dal výrazný rúž. Zuby ale stačí jednoducho otrieť a trapasu sa zasmiať.

Nabudúce potom nezabudnite na jeden osvedčený trik. Po nalíčení pier si strčte do úst prst, pevne ho zovrite a vytiahnite. Viem, že to znie a hlavne vyzerá čudne, ale funguje to. Na prste vám totiž zostane presne toľko farby, koľko jej rado zostáva na zuboch.

Pretiahnutý rúž

Veľmi dobre viem, prečo sa do červených pier púšťam len niekedy a radšej si vyberám telové odtiene. Väčšinou sa mi totiž ráno jednoducho nepodarí presná linka.

Keď už ale mám na červené pery extra náladu, mám pri sebe korektor a malý plochý štetec. Svetlým korektorom naneseným na štetec zamaskujem drobné chybičky a pre istotu s ním ešte obtiahnem líniu pier. Vďaka tomu sa rúž počas dňa nerozpije a ja nevyzerám ako Joker.

Otlačená maskara

Pre mňa každodenná záležitosť! Vlastne som asi presvedčená o tom, že moje mihalnice rastú zlým smerom, inak si to nedokážem vysvetliť.

Aj s touto nepríjemnosťou sa ale dá hravo poradiť. Pokiaľ nepoužívate tiene, stačí namočiť tyčinky do uší do odličovača a nepodarené miesta ľahko odlíčiť.

V prípade, že máte na viečkach aj tiene, musíte opatrne. Hlavne sa nesnažte tú katastrofu hneď opraviť. Nechajte maskaru zaschnúť a čistou kefkou ju zoškrabnite. Maskara sa uvoľní a vy si nezničíte tiene.

Dobrý spôsob, ako otláčaniu zamedziť, je metóda lyžičiek, ktoré si priložíte na viečka a nalíčite sa. Ráno to ale pravda nie je nič jednoduché.

Popadané očné tiene

Ráno sa mi často stane, že mám tiene všade, len nie tam, kde by mali byť. Dôvod je ten, teda okrem toho, že by som bola radšej v posteli, že niektoré tiene sa skrátka prášia.

Pokiaľ sú tiene matné, stačí štetec na púder, ktorý zvyšky zotrie. V prípade, že chcete počas dňa zažiariť a vytiahli ste tiene s trblietkami, použite lepiacu pásku. Tú prikladajte na miesta, kam tiene popadali. Čiastočky sa na pásku prilepia a vy sa ich ľahko zbavíte.

S čím ráno bojujete vy?

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články