Práve čítate

Moderná svadobná dekorácia: kvetinový diamant

3092  
Zdieľať: 

Moderná svadobná dekorácia: kvetinový diamant

Ach, to leto je plné svadieb. Od tých tradičných elegantných až po tie netradičné, uvolnené. Okrem toho, že hútate, čo ako hosť zobrať na seba, je ďalším otáznikom aj svadobný dar.

8. 8. 2017 3 min. čítania Rebeka Šuchterová
Moderná svadobná dekorácia: kvetinový diamant

Dnešné mladé páry už spolu väčšinou nejaký ten rok žijú a tak majú domácnosť viac menej zariadenú. Na druhej strane, ak vás čaká hneď niekoľko svadieb, je pochopiteľné, že nie každý si môže dovoliť dar v podobe vysokej finančnej čiastky. Naviac, dnes to už mladomanželia ani neočakávajú a mnohokrát ocenia hlavne pomoc pri samotnom organizovaní ich veľkého dňa.
Ak nevesta nemá svadbu ako z amerického filmu a všetko si organizuje sama, ponúknite jej svoju pomocnú ruku.

Napríklad práve s výzdobou. S tou je v našich končinách často problém. Predstavy modernej nevesty sa líšia so zaužívanou ponukou reštaurácií, ktoré organizujú svadby už niekoľko desaťročí. Dnes už nevesty nechcú biele obrusy a farebné tylové mašle. Točí sa vám hlava a krútite očami ešte len keď to čítate? Bohužiaľ, taká je mnohokrát realita.

Pokiaľ nevesta so ženíchom nemajú rozpočet na najatie trendovej svadobnej agentúry, musia si tieto veci zaobstarať sami. Zistite, aké má nevesta predstavy a hľadajte inšpiráciu na internete. Čo je nesmierne dôležité, zistite, v akej farebnej škále je výzdoba svadby, pretože nie je nič horšie, ako keď sa farebne netrafíte, nevesta je nahnevaná a vaša snaha vyjde nazmar. My sme za vás vyskúšali, že vyrobiť taký kvietkovaný luster v podobe diamantu nie je vôbec náročné a navyše vyzerá priam nádherne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budete potrebovať

Drevené paličky – kúpite v obchode pre domácich kutilov
Lepiacu pištol
Umelé kvetiny vo farebnej škále svadby (Počet je na vás, ja som použila 6 väčších kvetov)
Motúzik
Nožnice
Hrubší nož / pílku

Postup

Drevené paličky v obchode kúpite po dĺžke 1 metra. Na jeden “diamant“ budete potrebovať 4 paličky o dĺžke 35 cm a 8 paličiek o dĺžke 25 cm. Môžete si ich narezať buď sami doma alebo poproste asistenta rovno v obchode a máte postarané.

Lepiaca pištol je skvelý nástroj, vďaka ktorému je výroba diamantu veľmi jednoduchá a rýchla. Nahrejte pištol a zo štyroch 25 cm paličiek zlepte štvorec. Keď lepidlo zaschne (trvá to minútu – dve) prilepte o každý špic 35 cm paličku. 4 dlhšie paličky na ich druhom konci spojte a zlepte dohromady.

To isté zopakujte po zaschnutí aj na druhej strane s kratšími, zvyšnými 25 cm paličkami. Výborne, základ diamantu je hotový!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teraz je čas na lepenie kvetov. Ja som použila 6 väčších kvetov v 3 farbách, ale je viac menej na vás, či použijete viac menších kvetov alebo kombináciu veľkých a malých. Najprv si kvety rukou položte na miesta, kde ich budete chcieť nalepiť. Uvidíte tak, či sa vám ich umiestnenie páči. Ak áno, lepiacou pištolou ich prilepte a nechajte uschnúť. Prírodný motúzik obmotajte okolo špicu diamantu, aby nebolo vidieť lepidlo. Na tento motúzik následnej diamant zavesíte.

Ak budete chcieť diamant ešte viac vyšpierkovať ozdobte ho živými listami zo stromov. Umelé kvety pekne doplnia a diamant vyzdvihnú. Avšak, nelepte ich pištolou, iba ich priviažte motúzikom. Keď po svadbe zvädnú, môžete ich dať dole a pri ďalšej príležitosti tam dať lístie nové.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S.: Takéto diamanty vyzerajú najefektívnejšie, ak je ich viac, preto ich pripravte minimálne 6. Zavesiť ich môžete z dvoch strán, je na vás, ktorú si vyberiete.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články