Práve čítate

Originálne tričko za pár minút

5155  
Zdieľať: 

Originálne tričko za pár minút

Letná festivalová sezóna je v plnom prúde a ja som si pre vás dnes pripravila návod na rýchle a jednoduché vylepšenia obyčajného bavlneného trička tak, aby ste s ním vytvorili zaujímavý festivalový outfit. Nezaberie vám to viac ako 5 minút a návod je tak ľahký, že sa nemusíte báť pustiť do tvorenia ani s deťmi.

7. 8. 2017 3 min. čítania Simona Švarcová
Originálne tričko za pár minút

2584

Čo budete potrebovať

bavlnené tričko
nožnice
meter alebo pravítko
kriedu

2562

Modré tričko

Obyčajné modré tričko je síce klasika, ktorou nič nepokazíte, ale na hudobnom festivale by ste s ním asi nikoho veľmi nezaujali. S pomocou nožníc si z neho ale môžete za chvíľku vytvoriť originálny top bez rukávov, s prestrihmi, ktoré ho oživia.

modre_tricko

Postup

Za pomoci metra (pravítka) a kriedy si na prednú stranu trička nakreslite vodorovnú priamku, ktorá by mala viesť cez vrchnú časť hrudníka. Pozor na vzdialenosť priamky od ramien, určite nechcete, aby vám z prestrihu vykuklo niečo, čo by malo zostať schované, a tak radšej v tomto prípade dvakrát meraj a raz strihaj.

Nožnicami vytvorte prestrihy a dajte si pozor, aby ste neprestrihli švy trička. Vzniknuté prúžky látky niekoľkokrát natiahnite, nech sa bavlna trochu vytiahne a prúžky sa zúžia.

Odstrihnite rukávy a tričko vyperte, aby zmizla stopa kriedy.

2550

Žlté tričko

Tričká so zaväzovaním v páse sa zase začali nosiť a to svoje si môžete vyrobiť za menej ako 3 minúty.

zlute_triko_verze2

Postup

Oblečte si tričko a na jednej strane si urobte kriedou alebo špendlíkom značku v úrovni pása. Tričko si vyzlečte, preložte ho napoly, značku preneste aj na druhú stranu tričká a ešte si na spodnom leme označte stred trička.

Zadnú stranu trička skráťte nožnicami vo výške pása. Prednú stranu odstrihnite od značky pása k stredu trička. To znamená, že vám vznikne cíp, ktorý potom rozstrihnite v polovici opäť do výšky pása. Potom si už len tričko vezmite na seba, urobte si z cípov uzol a hotovo.

2567

Černé tričko

Ak máte doma elastické tričko a premýšľate, ako by ste ho mohli vylepšiť, ale chcete nechať prednú časť nedotknutú, pripravte si nožnice, kriedu a pravítko a ja vám ukážem, ako vylepšiť jeho zadnú časť.

cerne_tricko

Postup

Na zadnej strane trička si pravítkom urobte tri priamky vedúcej od zadného výstrihu k spodnému lemu. Najprv urobte priamku uprostred, potom si od nej odmerajte na každú stranu 1,5 cm a urobte z oboch strán čiaru až k spodnému okraju. Za pomoci pravítka si urobte na tričku čiary, ktoré budú značiť prestrihy. Ako ďaleko budú prestrihy od seba, záleží len na vás.

Potom už stačí na zadnej časti vytvoriť prestrihy a vynechať pri tom 3 cm pruh, ktorý sme si vyznačili v bode č. 1. Dajte si pozor, aby ste si neprestrihli prednú časť trička. Vzniknuté prúžky opäť trochu vyťahajte do strán.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články