Práve čítate

Módne tipy na sviatočné obdobie? Svetre, farby a dobrá nálada

1686  
Zdieľať: 

Módne tipy na sviatočné obdobie? Svetre, farby a dobrá nálada

Tento rok sme sa s Jankou rozhodli, že počas adventu necháme celočierne outfity v skrini a necháme sa rozžiariť farbami. Ale stále len decentne, nebudeme predsa kradnúť pozornosť hlavnej hviezde každej domácnosti – vianočnému stromčeku. Vybrali sme pre vás pohodlné a hrejivé módne kúsky, v ktorých vám bude dobre počas sviatočných aj všedných zimných dní.

11. 12. 2023 4 min. čítania Helena Suchá
Módne tipy na sviatočné obdobie? Svetre, farby a dobrá nálada

Hrejivé vlnenie na sviatočné prechádzky aj návštevy

Vianočné nákupy, prípravy na sviatky, adventné varené víno s priateľmi alebo posedenie s kolegami v práci. Ešte predtým, ako sa dočkáme skutočnej vianočnej pohody, toho musíme veľa zariadiť a stihnúť. Aj z tohto adventného maratónu chceme ale vykľučkovať elegantne a v dobrej nálade.

Helena: Kľúčom k úspechu je voľnosť v pohybe a hrejivý mäkučký materiál. Oboje mi poskytujú svetre rôznych dĺžok, farieb, strihov. Z vianočných svetrov som už vyrástla, ale zelená je tiež sviatočná farba, no nie?

Jana: Neviem si uviazať šál tak, aby to vyzeralo pekne. Preto si na predvianočné pobehovanie najradšej beriem roláky, aby ma pri tom neofúklo. Tento olivový je pomerne dlhý, ale k voľným nohaviciam som ho potrebovala trošku skrátiť. Preto som ho zahla a pripla brošňou.

Sviatočný prípitok s gráciou

Prípravy na vyvrcholenie Štedrého dňa – na sviatočnú večeru – väčšinou zamestnajú naše hlavy a ruky natoľko, že otázku, čo si dáme na seba, nechávame často na posledných 15 minút pred servírovaním polievky. Zo skrine vytiahneme prvý kúsok, väčšinou čierny, čo sa nám dostane pod ruku. Áno, čierna znamená decentná, takže je sviatočná a neurazí. Ale s Jankou sme sa jej tento rok nanosili až-až, preto sme sa rozhodli ju tentokrát utlmiť a dať priestor iným farbám, ktoré túto zimu hrajú prvé husle nielen v našom šatníku.

Helena: Až toto leto som si kúpila svoje prvé červené šaty. Vedela som, že v nich budem v dave žiariť, ale nevnímala som to ako benefit, nerada vyčnievam (stačí mi, že som pomerne veľká). Nakoniec ma o nosení červenej presvedčili kamaráti – vraj je to moja farba. Áno, žiarim aj na diaľku, čo je ale dôležitejšie – celú ma rozžiaria. Nielen vlasy, bledé líca a unavené oči, ale hlavne náladu. Kým čierna ma utlmí, červená povzbudí. A keďže mám tento rok vianočnú náladu, určite ju nechcem počas sviatkov potlačiť – kedy inokedy sa obliecť do farieb, ktoré sú s adventom toľko rokov spájané! Druhým kritériom pre výber sviatočných šiat je pohodlie – chcem sa cítiť voľná, nechcem, aby ma niekde niečo ťahalo, škrtilo, hlavne po troch chodoch a závine ako sladkej bodke za vianočnou rozprávkou. Šaty s áčkovým strihom sú v tomto prípade ideálne – vyzdvihnú, čo je treba, a naopak dajú voľnosť partiám, ktoré sa nechcú šponovať ani ukazovať.

Červená trenduje nielen na adventných trhoch, ale aj na módnych mólach


Ikonická červená symbolizuje vášeň, nespútanosť a odvahu. Jej nositeľkám dodáva odvahu, zmyselnosť a energiu. Preto ju tento rok nájdete v top 5 módnych trendoch na jeseň a zimu 2023/2024. Tohtoročnými hviezdami sú intenzívny žiarivý odtieň „Fiery Red“ a rovnako intenzívny, ale hlbší odtieň „Viva Magenta“.

Jana: Tmavomodrú mikinu s plastickým vzorom ste na mne videli už na prvej fotke, v kombinácii so sukňou. A to ma na nej baví! Sukňa je z rovnakého materiálu, len s mierne odlišným vzorom, a vytvára s mikinou perfektnú dvojku. A aj keď sa to nezdá, tieto kúsky pekne hrejú. V mikinovom komplete ma pravdepodobne tento rok uvidí niektorá z našich sviatočných návštev. A keď to budem chcieť trochu obmeniť, nahradím sukňu upnutými čiernymi nohavicami, čo je pre voľnočasové využitie ešte o niečo praktickejšie.

Dôležitá rada na záver. Nech už si na sviatočnú príležitosť vyberiete akýkoľvek outfit, myslite pri tom na seba. Vyhraďte si na to viac času ako desať minút pred štedrou večerou – ten zemiakový šalát vám z misy neutečie. Oddýchnite si, urobte sa pekná pre seba, vyberte si šaty, v ktorých sa cítite dobre, a hlavne myslite na to, čo vás celý večer čaká. Stále je lepšie mať voľnejšie a poddajnejšie oblečenie, ako si pri stole povoľovať opasok.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články