Práve čítate

Som skôr jeseň, alebo leto? Poznať svoje farby mi pomohlo nájsť môj štýl

3889  
Zdieľať: 

Som skôr jeseň, alebo leto? Poznať svoje farby mi pomohlo nájsť môj štýl

V poslednom čase som videla asi tisíc videí, v ktorých si ženy prikladajú k tvári šatky v rôznych farbách a určujú podľa toho, aká je ich farebná paleta. Vy viete, či ste jar, leto, jeseň, alebo zima? Zistiť sa to dá celkom jednoducho.

25. 1. 2024 4 min. čítania Linda Stárková
Som skôr jeseň, alebo leto? Poznať svoje farby mi pomohlo nájsť môj štýl

Ročné obdobie podľa teploty a odtieňov

Je to jednoduché. Farebná teória vám pridelí jedno z ročných období. Každé z nich má svoju farebnú paletu, ktorá dokáže podčiarknuť vašu krásu – jednoducho povedané farby, ktoré vám pristanú. Prečo sa mi tento nápad páči? Pretože na rozdiel od neustále sa meniacich trendov mi pomohol pochopiť, čo pristane mne osobne, a tiež preto, že farebný profil je skôr návod, ako súbor pravidiel. Môžete si z neho vyzobať len to, čo vás bude baviť.

Urobte si so mnou farebnú analýzu!

1) Pozrite sa na žily na vašom zápästí.

A) vyzerajú zelené

B) majú modrú alebo fialovú farbu

rozdíly kůže

2) Postavte sa na denné svetlo a priložte si k tvári biely papier.

A) moja pokožka pôsobí broskyňovo, do žlta alebo do zlata

B) moja pokožka je skôr modrastá alebo ružová

3) To isté zopakujte s výrazne oranžovým a ružovým papierom.

A) vyzerám lepšie pri oranžovom pozadí

B) oceľa viac vyniknem vedľa ružovej

)

Výsledky


Ak máte viac odpovedí A, máte teplý podtón pleti. Viac odpovedí B znamená studený podtón.

Jar, leto, jeseň, zima

Teplý podtón vás radí do kategórie jar/jeseň. Studený znamená leto/zima. Nenechajte sa pomýliť tou teplotou, vôbec sa nespája s očakávanými podnebnými podmienkami.

Jar: teplý podtón, v spojení so svetlými vlasmi, svetlou pleťou a modrými, zelenými, výnimočne aj svetlo hnedými očami. Vaša farebná paleta je jemnejšia a svetlejšia, plná pastelových farieb

jarní typ a barvy

Leto: studený podtón, s blond alebo hnedými vlasmi, vždy ale s popolavým, studeným nádychom. K tomu modré, alebo šedomodré a šedozelené oči. V palete je viac odtieňov modrej a fialovej, ale v jemnom prevedení.

barvy pro letní typ pleti

Jeseň: Jesenné typy majú teplý podtón, ale výraznejší ako jar. Tmavé, sýto hnedé vlasy a hnedé alebo zelené oči. Hodia sa k nim sýte teplé farby.

barvy pro podzimní typ pleti

 

Zima: Zima je studený podtón, ale s výraznejším kontrastom ako leto. Porcelánová pleť a čierne vlasy, svetlé modré, alebo naopak tmavé čierne oči. Sedieť vám budú sýte farby drahých kameňov.

barvy pro zimní typ pleti

P.S.: na internete nájdete aj rôzne filtre alebo programy, ktoré vám umožnia nahrať svoju fotku, alebo jednoducho použiť selfie kameru a všetky farby si vyskúšať.

Nevyhadzujte svoju obľúbenú farbu!

Stalo sa vám niekedy, že ste našli nádherný sveter, ale keď ste si ho obliekli, nejako ”to nebolo ono”? Možno to nebola vaša farba! To, že ste jeseň ale neznamená, že už nikdy nebudete nosit modrú. Každá farba má milión odtieňov, rôzne teplých či studených a uvidíte, že jeden z nich vám pristane viac. Ako som už písala, je to skôr odporúčanie. Keď ale teraz viem, že som leto, premýšľam o oblečení inak a nenechávam sa strhnúť trendami.

Kde ešte využijete farebnú analýzu? Skvelo sa osvedčí aj v drogérii pri výbere make-upu. Dnes už veľa značiek označuje svoje odtiene ako teplé a studené. To isté platí pre rúže. Vždy ste chceli nájsť svoju perfektnú červenú, ale zdá sa vám, že sa k vám nehodí? Pozrite sa, či má skôr oranžový alebo ružový podtón a môžem zaručiť, že naraz sa budete s červenými perami cítiť ako Marilyn Monroe.

Zlato, alebo striebro?

Drahé kovy nie sú výnimkou z farebného testu. Už si asi dokážete tipnúť, že zlato viac pristane teplým typom a striebro zase studeným. Samozrejme, nedám pod zámok šperky, ktoré mi venovala babička, alebo zlatú retiazku s krásnym príveskom, do ktorého som sa jednoducho zamilovala. So správnymi šperkami ale bude váš tón pleti pôsobiť viac jednotne, zdravo a žiarivo.

Hlavné je cítiť sa skvelo

Ja najviac milujem farby jesene, som ale jasné leto. Môj šatník sa odvtedy, čo to viem, máličko zmenil. Začala som skúšať farby a kombinácie, ktoré by som normálne úplne prehliadala a zistila som, že sa v nich cítim skvelo! Tá premena vám neudrie priamo do očí, ale správne farby zvýraznia vašu prirodzenú farebnosť a dodajú vám šmrnc. Skúste to nabudúce, keď sa budete prechádzať po obchoďáku a buďte krásna v každom ročnom období.

Elegancia na každý deň

Elegancia na každý deň

Nakombinujte si outfity, v ktorých budete každý deň iná, ale stále očarujúca.

Do e-shopu

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články