Práve čítate

Prebuďte sa do krásy

4166  
Zdieľať: 

Prebuďte sa do krásy

Starostlivosť o pleť po prebudení je nesmierne dôležitá, o tom niet pochýb. Vďaka nej môžeme celý deň žiariť a vyzerať k svetu. Večerná je však dôležitá možno ešte o niečo viac.

9. 8. 2017 3 min. čítania Alex Fráňová
Prebuďte sa do krásy

Túžite sa ráno zobudiť a vyzerať a cítiť sa skvele aj bez tridsiatich minút strávených pred zrkadlom? Nič zložitého na tom nie je! Stačí, keď budete dodržiavať zopár jednoduchých pravidiel a vyspíte sa do krásy. Ráno potom ušetríte kopu času a namiesto zdĺhavého zakrývania kruhov pod očami a mdlej a unavenej pleti si budete môcť dopriať chvíľku iba pre seba s voňavou kávou. A to za to stojí, nemyslíte?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Používajte ošetrujúce produkty v správnom poradí

Som si istá, že nikto si najprv nedá krém a potom sa odlíči, ale viete, ako máte používať všetky tie fľaštičky so sérami a olejčekmi? Ak sa o pleť dôkladne staráte, pravidelne ju odličujete, hydratujete a občas pridáte nejaký ten krok navyše a aj tak sa ráno zobudíte s opuchnutou a vysušenou pleťou, pravdepodobne nepoužívate prípravky v správnom poradí. Prečítajte si pri každom prípravku návod na použitie ‒ verte mi, že tam nie je náhodou. Ak ste si kúpili nejakú zázračnú fľaštičku s olejovým sérom, ktoré používate až na úplný záver, vôbec nemusí správne účinkovať, ak by sa ste si naň ešte natreli krém. Vo väčšine prípadov by malo byť poradie nasledovné: odlíčenie, toner, sérum, krém, očný krém a olej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Obmedzte množstvo jedla

Sama to poznám, aká zničená prídem neskoro večer domov z práce a najradšej by som vyplienila celú chladničku. Moc dobre však viem, ako zle sa mi potom zaspáva a o to horšie druhý deň vstáva. Pleť nie je odpočinutá a ja ráno potom musím pred zrkadlom doslova kúzliť. Keď si však dám skorú ľahkú večeru a pred spaním len lahodný čaj, druhý deň vyzerám o poznanie lepšie.

Vyhnite se sladkostiam, alkoholu a sódovkám

Teda len v prípade, ak sa na druhý deň nechcete zobudiť s opuchnutou tvárou. Všetky tieto potraviny a nápoje majú totiž jednu veľmi nepeknú vlastnosť ‒ zadržiavajú v tele vodu, takže ráno si len s ťažkosťami nájdete na tvári oči. Nejaká tá sladká bodka na záver dňa je síce občas fajn, rozhodne by ste však nemali pred spaním zjesť vrecúško cukríkov a k tomu vypiť dva litre sladkej limonády.

Aj ruky a nohy si zaslúžia pozornosť

S teplým letom prichádzajú aj sandáliky, v ktorých ukazujeme chodidlá v plnej kráse. Preto nevenujte starostlivosť iba svojej tvári, ale doprajte trochu starostlivosti aj iným častiam tela. Vezmite si hustý krém a dôkladne si ním namažte päty, potom si navlečte bavlnené ponožky a ráno budete mať chodidlá ako bábätko. Ak vás trápia suché ruky, môžete rovnakú kúru vyskúšať aj s nimi ‒ namazať ich krémom a navliecť si rukavice. Aspoň raz týždenne si dožičte takýto skrášľujúci spánok, uvidíte, že vaše dlane aj chodidlá budú priasť blahom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Choďte do postele 8-9 hodín pred budíkom

Toto ste asi nechceli počuť, ale je to tak! Ak sa chcete ráno zobudiť do krásy, musíte telu dopriať výdatný spánok, počas ktorého sa pokožka zregeneruje a detoxikuje. Choďte si ľahnúť 8 až 9 hodín predtým, než vám zazvoní budík. Vypnite telefón, vezmite si knihu, pripravte si čaj, zapáľte sviečku s príjemnou vôňou a pripravte sa na zaslúžený odpočinok. Ráno vstanete vyspaní do ružova!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články