Práve čítate

Prekvapte originálnym baliacim papierom

3611  
Zdieľať: 

Prekvapte originálnym baliacim papierom

Pekne zabalený darček je vizitkou nielen našej zručnosti a kreativity, ale zároveň ukazuje, akú úctu a lásku k obdarovanému prejavujeme.

19. 12. 2016 2 min. čítania Redakce
Prekvapte originálnym baliacim papierom

Nažehlené stuhy rôznych farieb a dĺžok, originálne škatuľky, detailne prepracované menovky a dokonale uhladený baliaci papier neodmysliteľne patria k súčasným symbolom Štedrého dňa. Niektorí si však s balením darčekov príliš nelámu hlavu, alebo k tejto kreatívnej aktivite pristupujú s určitou skepsou a nervozitou, iní si zasa pre ňu dokážu vyhradiť čas a poriadne si ju užiť.

Dnes si ukážeme, ako ušetriť nielen peniaze a prírodu, ale predovšetkým ako ľahko, rýchlo, vkusne a veľmi originálne pristúpiť k celej tejto baliacej aktivite. Vytvorte si jedinečnú sadu vlastných dekoračných pomôcok a ukážte svojim blízkym, že vám na nich naozaj záleží. Zbavte sa jedného typu zbytočného vianočného stresu a namiesto zháňania vysnívaného baliaceho papiera po obchodoch či na internete si ho vytvorte sami, v teple a pohodlí svojho domova. Stačí len zaskočiť do akéhokoľvek papiernictva a potom sa len smelo pustiť do práce.

_MG_5302

Čo budete potrebovať

  • kotúč klasického baliaceho papiera
  • zemiaky
  • temperu
  • mištičku na rozotrenie
  • fixku na predkreslenie vzoru
  • nôž na vyrezanie

Postup

Zemiak rozrežte napoly a na obe strany si fixkou nakreslite vymyslené vzory. Vhodné sú vianočné symboly ako stromček, hviezda, sviečka, vetvička, zvonček, snehuliak a podobne, možno však použiť aj geometrické obrazce či akékoľvek iné symboly. Nožom vyrežte vzor.

Do mištičky nalejte farbu a rozmažte ju po celej ploche. Teraz už len namáčajte pečiatku a symetricky ju tlačte na rozvinutý baliaci papier. Pred balením nechajte farbu dôkladne zaschnúť.

TIP: Aj keď sa rozhodnete pre tradičný vzor, vždy ponesie svojrázny charakter vášho rukopisu. Zemiaková pečiatky nie sú žiadnou veľkou novinkou, sú však osvedčenou technikou a dovolia vám vytvoriť aj zložitejšie vzory, záleží len na vašej fantázii a zručnosti. Takisto aj farebnosť zostáva čisto na vás, veď na recyklovanom papieri sa dobre vyníma akákoľvek farba.

_MG_5323

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články