Práve čítate

Štýlové škatuľky na malé darčeky

3035  
Zdieľať: 

Štýlové škatuľky na malé darčeky

Spomínate na tú neprekonateľnú zvedavosť a následnú radosť z prvého pohľadu na rozsvietený vianočný stromček a pod ním na kopu darčekov čakajúcich na rozbalenie? Tie najväčšie išli na rad ako posledné, lebo podľa rozmerov prekvapenie vnútri skrátka nemohlo sklamať. Naopak, mäkké balíčky si nikdy nezískali našu úprimnú pozornosť. Dnes už je však všetko inak a my si často sľubujeme najväčšie prekvapenie práve od mäkkých balíčkov a predovšetkým malých škatuliek.

21. 12. 2016 2 min. čítania Redakce
Štýlové škatuľky na malé darčeky

Či už chcete zabaliť šperky, drobnú sladkosť alebo dokonca kľúče od nového vozidla, dnešný tip na originálnu baliacu techniku vám iste príde vhod. Nielenže tak využijete prírodný materiál bez prímesí plastu a čiastočne recyklujete bežne vyhadzovaný odpad, ale navyše sa budete môcť pochváliť vlastnou kreativitou a obdarovanému ukázať, že vám na ňom naozaj záleží. Výroba týchto malých škatuliek zaberie oveľa menej času než cesta do papiernictva. Tak neváhajte a pusťte sa do práce.

_MG_5164

Budete potrebovať

prázdne kotúče od toaletného papiera
temperu
ceruzku s guľatou gumou na konci
mištičku

Postup

Vezmite si prvú škatuľku a zboku ju vtlačte palcami dovnútra tak, aby ohnuté konce siahali minimálne do polomeru kotúča. Rovnaký úkon opakujte aj s druhou stranou. Ohnuté konce upravte a vyčisťte. Škatuľka je hotová.

Teraz si do mištičky vytlačte temperu ‒ stačí len malé množstvo. Farebnosť zvoľte podľa vlastného uváženia, odporúčam neutrálnu bielu, šedú či čiernu, ktorá skvele ladí s prírodnou farbou recyklovaného kotúča a znesie akúkoľvek farebnú mašľu na ozdobenie. Ceruzku chyťte tak, aby koniec s gumou smeroval nadol. Namáčajte ho do farby a na škatuľku odtláčajte bodky v rovnomerných vzdialenostiach.

Teraz už len stačí do škatuľky vložiť darček, škatuľku previazať mašľou a sledovať, ako váš výtvor obdarovaného poteší.

_MG_5179

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články