Syn miluje vafle odmalička a vafľovač som si kedysi kúpila kvôli nemu. (Pokiaľ pri vašich víkendových raňajkách vafle chýbajú, nájdete ho na e-shope Tchibo.)
V ôsmich rokoch ma dokonca prekvapil vlastným dielom. Po príchode domov som ho našla v kuchyni v zástere. Na internete si našiel recept a túto dobrotu si pripravil sám. Nebudem popisovať, ako vyzeral vafľovač a kuchynská linka. :-). Výsledok bol v každom prípade výborný. Odvtedy si naše obľúbené raňajky rôznym spôsobom vylepšujeme. K našim favoritom patria korenené tekvicové vafle, špenátové vafle na slaný spôsob a práve kávové vafle.
Recept na kávové vafle
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas pečenia: 20 minút
Na 8 kusov potrebujete:
- 250 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 50 ml silnej kávy
- 3 lyžice rozpusteného masla
- 1 prášok do pečiva
- 4 lyžice cukru
na ozdobenie:
- 300 g mäkkého tvarohu
- 4 lyžice kyslej smotany
- med na dochutenie
- 500 g ovocia podľa chuti
Postup:
V mise rozšľahajte vajce s cukrom . Postupne zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, kávu a maslo. Ušľahajte hladké cesto bez hrudiek. Malo by byť o niečo hustejšie než na palacinky. Tvaroh prešľahajte s kyslou smotanou.
Vafle upečte vo vafľovači dozlata. Rozdeľte ich na taniere, pridajte kopček tvarohového krému, pokvapkajte medom a ozdobte ovocím. Na zdobenie môžete použiť aj nasekané orechy alebo rôzne druhy semienok.