Práve čítate

Svieži letný cheesecake s mangom

5720  
Zdieľať: 

Svieži letný cheesecake s mangom

Dezert, ktorý je dokonale vyladený pre oko aj pre chuť? Mangový cheesecake s tvarohovým krémom bude vďaka trom vrstvám ozdobou každej letnej hostiny.

14. 8. 2019 1 min. čítania Erika Pilátová
Svieži letný cheesecake s mangom

Keď sa u nás doma objaví na stole niečo, čo obsahuje tvaroh a ovocie, za chvíľu to zmizne. Nebolo tomu inak ani v prípade tohto koláča. Kombinácia chrumkavého cesta s nadýchaným krémom a vrstvou manga je naozaj zážitok a perfektne sa hodí ako dezert ku káve. Ovocnú vrstvu môžete kombinovať podľa chuti. Skvelo chutí aj z marhúľ alebo lesného ovocia.

Čas prípravy: 40 minút

Čas pečenia: 15 minút

Potrebujete (na 1 okrúhlu tortovú formu):

na cesto:
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 lyžicu kakaa
  • 1 žĺtok
  • 120 g masla
  • 4 lyžice cukru
na tvarohový krém:
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 1 balíček želatíny do krému
  • 250 g práškového cukru
  • 4 lyžice nemletého maku

Namiesto tvarohu bude v koláči chutiť výborne aj mascarpone. Namiesto cukru ho zase môžete osladiť rozpustenou bielou čokoládou.

na dohotovenie:

  • 1 veľké mango
  • 1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku s mletými mandľami, pridajte kakao, cukor, žĺtok a nakrájané maslo. Vypracujte hladké cesto bez hrudiek. Formu vyložte papierom na pečenie a na dno dajte cesto. Pomocou prstov ho roztlačte do tenkej vrstvy, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 15 minút. Potom formu vyberte a cesto nechajte vychladnúť.
  2. Medzitým v mise vyšľahajte tvaroh s cukrom a vmiešajte mak. Želatínu dajte do kastrólika, pridajte k nej 4 lyžice vody a nechajte ju asi 10 minút napučať. Potom ju zahrejte, ale nevarte. Vmiešajte do nej lyžicu krému a potom všetko spoločne premiešajte. Tvarohový krém naneste na korpus a uhlaďte.
  3. Mango ošúpte, nakrájajte a dajte do mixéra. Rozmixujte ho na hladké pyré. Želatínu zmiešajte s troškou vlažnej vody a vmiešajte ju do pyré. Nechajte trochu stuhnúť a potom zmes nalejte na tvarohový krém. Hotový koláč dajte aspoň na 2 hodinky do chladu.

Korpus na koláč môžete pripraviť aj nepečený


Korpus na koláč môžete pripraviť aj nepečený. Kakaové sušienky rozdrvíte pomocou valčeka, pridáte kúsky masla a hotovú zmes natlačíte do formy.

Ako pripravujete cheesecake vy? Poďme sa vzájomne inšpirovať na Facebooku. :-)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články