Práve čítate

Svieži letný cheesecake s mangom

2858  
Zdieľať: 

Svieži letný cheesecake s mangom

Dezert, ktorý je dokonale vyladený pre oko aj pre chuť? Mangový cheesecake s tvarohovým krémom bude vďaka trom vrstvám ozdobou každej letnej hostiny.

14. 8. 2019 1 min. čítania Erika Pilátová
Svieži letný cheesecake s mangom

Keď sa u nás doma objaví na stole niečo, čo obsahuje tvaroh a ovocie, za chvíľu to zmizne. Nebolo tomu inak ani v prípade tohto koláča. Kombinácia chrumkavého cesta s nadýchaným krémom a vrstvou manga je naozaj zážitok a perfektne sa hodí ako dezert ku káve. Ovocnú vrstvu môžete kombinovať podľa chuti. Skvelo chutí aj z marhúľ alebo lesného ovocia.

Čas prípravy: 40 minút

Čas pečenia: 15 minút

Potrebujete (na 1 okrúhlu tortovú formu):

na cesto:
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 lyžicu kakaa
  • 1 žĺtok
  • 120 g masla
  • 4 lyžice cukru
na tvarohový krém:
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 1 balíček želatíny do krému
  • 250 g práškového cukru
  • 4 lyžice nemletého maku

Namiesto tvarohu bude v koláči chutiť výborne aj mascarpone. Namiesto cukru ho zase môžete osladiť rozpustenou bielou čokoládou.

na dohotovenie:

  • 1 veľké mango
  • 1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku s mletými mandľami, pridajte kakao, cukor, žĺtok a nakrájané maslo. Vypracujte hladké cesto bez hrudiek. Formu vyložte papierom na pečenie a na dno dajte cesto. Pomocou prstov ho roztlačte do tenkej vrstvy, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 15 minút. Potom formu vyberte a cesto nechajte vychladnúť.
  2. Medzitým v mise vyšľahajte tvaroh s cukrom a vmiešajte mak. Želatínu dajte do kastrólika, pridajte k nej 4 lyžice vody a nechajte ju asi 10 minút napučať. Potom ju zahrejte, ale nevarte. Vmiešajte do nej lyžicu krému a potom všetko spoločne premiešajte. Tvarohový krém naneste na korpus a uhlaďte.
  3. Mango ošúpte, nakrájajte a dajte do mixéra. Rozmixujte ho na hladké pyré. Želatínu zmiešajte s troškou vlažnej vody a vmiešajte ju do pyré. Nechajte trochu stuhnúť a potom zmes nalejte na tvarohový krém. Hotový koláč dajte aspoň na 2 hodinky do chladu.

Korpus na koláč môžete pripraviť aj nepečený


Korpus na koláč môžete pripraviť aj nepečený. Kakaové sušienky rozdrvíte pomocou valčeka, pridáte kúsky masla a hotovú zmes natlačíte do formy.

Ako pripravujete cheesecake vy? Poďme sa vzájomne inšpirovať na Facebooku. :-)

Čítajte tiež

Ovocie aj huby môžete sušiť vo veľkom aj bez sušičky
Ovocie aj huby môžete sušiť vo veľkom aj…19884
Domáci kávový sirup na zdobenie
Domáci kávový sirup na zdobenie3727
Vyskúšané tipy, ako využiť cuketu v kuchyni (a cuketové menu k tomu)
Vyskúšané tipy, ako využiť cuketu v kuch…6917
ďalšie články