Práve čítate

Dokonalý dezert: kávové rezy s krémom

4369  
Zdieľať: 

Dokonalý dezert: kávové rezy s krémom

Chcete sa blysknúť pred návštevou luxusným dezertom? Pripravte si nadýchané rezy s krémom z bielej čokolády. Zaručene nezostane ani odrobinka.

19. 8. 2019 1 min. čítania Erika Pilátová
Dokonalý dezert: kávové rezy s krémom

Neviem, ako som mohla žiť bez mascarpone. Táto dobrota je to najlepšie na zdobenie sladkých múčnikov!

Z mascarpone šľahám smotanovo jemný krém, ktorým plním rolády, zákusky, košíčky alebo rezy. Dá sa s ním toho vymyslieť veľa: vyšľahať so smotanou, pokvapkať medom, zmiešať s rozpustenou čokoládou alebo lieskovo-orieškovým krémom… vždy je výsledok dokonalý. Skvelo drží tvar, takže ho kľudne môžem použiť aj na zdobenie pomocou zdobiacich vrecúšok. A práve krém z mascarpone je perfektný aj v tomto recepte.

Recept na kávové rezy s krémom z bielej čokolády

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 30 minút

Na 1 plech potrebujete:

na cesto:

  • 250 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 lyžicu kakaa
  • 100 ml kávy (na pečenie mám najradšej instantnú Tchibo FOR BLACK’N WHITE)
  • 1 prášok do pečiva

na krém:

  • 400 g mascarpone
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lyžicu nasekaných orechov
  • karamelový toping (osvedčený mám Dr. Oetker)

Postup:

V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom do svetlej peny. Potom do cesta zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pridajte polovicu kávy, olej a vyšľahajte hladké cesto. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie. Korpus pečte asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Ešte horúci ho pokvapkajte zvyšnou kávou.

Bielu čokoládu nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ju vmiešajte do mascarpone a prešľahajte. Hotový krém preložte do zdobiaceho sáčku a naneste na vychladnutý korpus. Na pracovnú plochu si pripravte alobal.

Potom do suchej panvice nasypte cukor. Nechajte ho pomaly rozpúšťať. Keď má karamel zlatistú farbu, pridajte nasekané orechy, premiešajte a karamel nalejte na alobal. Nechajte ho stuhnúť (trvá to pár minút) a potom ho nasekajte. Nasekaným karamelom ozdobte krém a nakoniec pokvapkajte karamelovým topingom.

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články