Práve čítate

Dokonalý dezert: kávové rezy s krémom

4029  
Zdieľať: 

Dokonalý dezert: kávové rezy s krémom

Chcete sa blysknúť pred návštevou luxusným dezertom? Pripravte si nadýchané rezy s krémom z bielej čokolády. Zaručene nezostane ani odrobinka.

19. 8. 2019 1 min. čítania Erika Pilátová
Dokonalý dezert: kávové rezy s krémom

Neviem, ako som mohla žiť bez mascarpone. Táto dobrota je to najlepšie na zdobenie sladkých múčnikov!

Z mascarpone šľahám smotanovo jemný krém, ktorým plním rolády, zákusky, košíčky alebo rezy. Dá sa s ním toho vymyslieť veľa: vyšľahať so smotanou, pokvapkať medom, zmiešať s rozpustenou čokoládou alebo lieskovo-orieškovým krémom… vždy je výsledok dokonalý. Skvelo drží tvar, takže ho kľudne môžem použiť aj na zdobenie pomocou zdobiacich vrecúšok. A práve krém z mascarpone je perfektný aj v tomto recepte.

Recept na kávové rezy s krémom z bielej čokolády

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 30 minút

Na 1 plech potrebujete:

na cesto:

  • 250 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 lyžicu kakaa
  • 100 ml kávy (na pečenie mám najradšej instantnú Tchibo FOR BLACK’N WHITE)
  • 1 prášok do pečiva

na krém:

  • 400 g mascarpone
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lyžicu nasekaných orechov
  • karamelový toping (osvedčený mám Dr. Oetker)

Postup:

V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom do svetlej peny. Potom do cesta zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pridajte polovicu kávy, olej a vyšľahajte hladké cesto. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie. Korpus pečte asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Ešte horúci ho pokvapkajte zvyšnou kávou.

Bielu čokoládu nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ju vmiešajte do mascarpone a prešľahajte. Hotový krém preložte do zdobiaceho sáčku a naneste na vychladnutý korpus. Na pracovnú plochu si pripravte alobal.

Potom do suchej panvice nasypte cukor. Nechajte ho pomaly rozpúšťať. Keď má karamel zlatistú farbu, pridajte nasekané orechy, premiešajte a karamel nalejte na alobal. Nechajte ho stuhnúť (trvá to pár minút) a potom ho nasekajte. Nasekaným karamelom ozdobte krém a nakoniec pokvapkajte karamelovým topingom.

 

Čítajte tiež

Vyrobte si „busy board“, rozvojovú tabuľu pre deti od jedného roku
Vyrobte si „busy board“, rozvojovú tabuľ…6832
Dobroty pre vtáčiky na zimu
Dobroty pre vtáčiky na zimu4778
Zvieracie stojany na šperky
Zvieracie stojany na šperky2837
ďalšie články