Práve čítate

Účes, s ktorým na silvestrovskej párty určite zabodujete

10533  
Zdieľať: 

Účes, s ktorým na silvestrovskej párty určite zabodujete

Vyšvihnúť sa originálnym účesom na večierku či slávnostnej večeri býva raz za čas cieľom každej z nás. A čo si budeme hovoriť, na silvestrovskej párty táto zásada platí dvojnásobne!

25. 12. 2017 3 min. čítania Alex Fráňová
Účes, s ktorým na silvestrovskej párty určite zabodujete

Otázka, či zvoliť elegantný, zvodný alebo rozcuchaný účes, sa väčšinou odvíja od typu akcie, na ktorú sa chystáte. Čo však keď sa všetky tieto tri možnosti spoja dohromady? Vytvorte si nespútaný, ležérne elegantný účes, s ktorým sa stanete hviezdou každého večierka. Ukážeme vám, ako na to.

Sprej s morskou soľou

Väčšina z nás má mierne vlnité vlasy od prírody, takže na vytvorenie prirodzeného vlnitého účesu toho príliš nepotrebuje. Ideálnym prípravkom na podporu vĺn a vytvorenie trochu rozstrapateného účesu je sprej s morskou soľou. Sama ho používam už roky a nedám naň dopustiť. Sprej nastriekam na ešte vlhké vlasy, mierne premasírujem prstami a vyfúkam pomocou difuzéra, čo je špeciálny nadstavec na fén, ktorý podporí prirodzené vlnenie kaderí. Ak difuzér nemáte, nechajte vlasy jednoducho voľne uschnúť a párkrát počas schnutia ich prestriekajte slaným sprejom. Majte však na pamäti, že pre slané spreje platí pravidlo ‒ menej je viac! Ak si na vlasy nastriekate príliš veľa prípravkov, budú nepríjemne zlepené a zbytočne vysušené.

Tip: Slaný sprej si môžete vyrobiť aj doma, postačí vám na to rozprašovač, morská soľ, kondicionér v spreji alebo olej na vlasy a obyčajná voda. Do rozprašovača nalejte vodu, pridajte niekoľko lyžíc morskej soli (čím viac soli, tým hustejšia textúra), kvapnite zopár kvapiek vlasového oleja na ošetrenie vlasov a poriadne pretrepte. Výsledok bude skvelý, uvidíte!

Keď slaný sprej nestačí

Nie všetky máme jemne vlnité vlasy, a ak ste na tom rovnako ako ja a máte ich rovné ako klince, samotný slaný sprej vám na vytvorenie plážových vĺn stačiť nebude. Slaný sprej pre nás „rovnovlasé“ je výborný na zlepšenie textúry, takže pred samotným stylingom ho určite môžete použiť. Na vytvorenie nedbalých vĺn sa mi osvedčila aj pena na dodanie objemu, ktorú votriem po celej dĺžke vlasov a potom vlasy vyfénujem. Suché vlasy si potom natočím buď na širokú kulmu rôznymi smermi, takže vlny nebudú vyzerať príliš dokonale, alebo použijem žehličku, s ktorou sa plážové vlny vytvoria oveľa jednoduchšie a navyše aj dlhšie vydržia. Čím nedbanlivejšie budú vlny vyzerať, tým lepšie. Na záver účes ešte prestriekam slaným sprejom a zafixujem lakom. Na tomto účese je skvelé, že vyzerá dobre aj na druhý deň, podľa mňa dokonca aj lepšie. Vlny totiž pekne „sadnú“ a pôsobia prirodzene. Ak chcete účes trochu oživiť, nastriekajte na korienky vlasov suchý šampón a poriadne ho prstami votrite až k pokožke hlavy.

Máte málo času?

Nemáte ráno čas na zložitý styling a napriek tomu občas zatúžite po uvoľnenom plážovom looku? Umyte si večer vlasy, nastriekajte na ne slaný sprej, vlasy rozdeľte do dvoch častí a zmotajte do voľných drdolov navrchu hlavy. Drdoly potom zafixujte gumičkou, výborné sú plastové, ktoré vlasy zbytočne neničia a hlavne neťahajú. Ráno vlasy rozpustite, prstami prehrabnite a zafixujte lakom na vlasy. Pre zaneprázdnené dievčatá úžasná záležitosť!

A rada na záver? Slaný sprej nepoužívajte každý deň, predsa len soľ vlasy vysušuje, vyvarujte sa aj každodennému natáčaniu kulmou či žehličkou. Nezabúdajte na pravidelnú starostlivosť v podobe masiek a olejov a vlasy sa vám odmenia!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články