Práve čítate

Sila kvalitného basic trička

4537  
Zdieľať: 

Sila kvalitného basic trička

Hovoríme o tričku s krátkym rukávom bez potlače, v základnej neutrálnej farbe.

27. 3. 2017 3 min. čítania A Cup Of Style
Sila kvalitného basic trička

V minulom článku sme vás nabádali k jarnej očiste šatníka. Vyradili sme nenosené a nenositeľné veci a šatníku dali možnosť znovu poriadne dýchať. Teraz opäť nastal čas skriňu prezrieť a zistiť jednu dôležitú vec. Máte kvalitné basic tričko?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aké kritériá by malo základné tričko spĺňať

Materiál
Materiál by mal by byť pohodlný a nekrčivý.

Strih
Ten je najdôležitejší. Podľa vašich preferencií si zvoľte tvar a hĺbku výstrihu a hlavne nezabudnite na celkovú dĺžku a šírku. Tričko by malo byť dostatočne dlhé, aby ste sa v ňom cítili v pohode a dalo sa zastrčiť do nohavíc či sukne. V otázke šírky fandíme nie celkom upnutým strihom. V skrini máme aspoň jedno tričko, ktoré je trochu oversized.

Farba
Základom je biele tričko, ale ak narazíte na tričko presne podľa vašich predstáv, pokojne si ho kúpte aj v čiernej a šedej.

Materiál
Ak sa kvôli častému noseniu tričko vyťahá, zničí, objavia sa na ňom chuchvalce alebo pretočené švy, vymeňte ho za niečo kvalitnejšie. Lebo tričko, napriek svojej jednoduchosti, by malo vyzerať vždy skvostne.

Basic tričko by malo byť základným kusom každého šatníka. V zhone vždy môžete siahnuť po pekných džínsach práve s obľúbeným basic tričkom. Nebojte sa však trochu odviazať a experimentovať, lebo aj s obyčajným tričkom možno vymyslieť originálne kombinácie. Pripravili sme pre vás tri ukážky stylingu, ktoré vás môžu pri kombinovaní odevov inšpirovať.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biele tričko s nohavicami na traky

Móda trakom neustupuje ani tohtoročnú jar a leto. Ide totiž o zaujímavý kúsok, ktorý sa postará o originalitu a zároveň o pohodlie. Ja si pod traky najradšej obliekam dobre padnúce biele tričko, ktoré traky doplní a zároveň zvýrazní. Kombinácia bielej farby so svetlou džínsovinou je navyše jedna z mojich najobľúbenejších. Prehodila som cez seba ešte svetrík v krásnej jarnej žltej farbe a doplnila elegantným batôžkom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrstvené čierne tričko

Nespornou výhodou jednoduchých tričiek je možnosť vrstvenia. V tomto prípade som využila čierne tričko, aby som mohla nosiť letné šaty s tenkými ramienkami aj teraz, keď sa jar ešte len prebúdza. Aj keď tričko vyzerá ako súčasť šiat, tak tomu nie je! Vďaka tričku môžete oživiť svoje obľúbené, ale už trochu okukané šaty a topy. Je to nielen veľmi obľúbený trend, ale aj zábava, ako dať obom kúskom nový vzhľad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šedé oversized tričko

Posledný odev pozostáva zo širšieho oversized trička, ktoré dobre vyzerá s úzkymi nohavicami a pokojne aj s podpätkami. Vytvorí zaujímavé ležérne oblečenie. Ak máte doma netypickú košeľu alebo bundičku, oblečte si ju na tričko a rozopnite. Budete tak vyzerať šik, a to bez veľkej námahy.

Tak vstaňte a choďte zistiť, ako ste na tom s basic tričkami. Lebo v jednoduchosti je sila a nielen preto sa určite stanú najobľúbenejšími kúskami z vašej skrine.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články