Práve čítate

Valentínska taška

3296  
Zdieľať: 

Valentínska taška

Bavlnené tašky sú veľmi praktické na každodenné nosenie ‒ do školy či do práce, na nákup aj do posilňovne. Často sú aj veľmi štýlové, odrážajú osobnosť a aktuálnu náladu nositeľky. Vyzdobte si teraz vlastnoručne tú vašu valentínskymi srdiečkami! Jej výroba trvá len niekoľko minút a pocit spokojnosti s hotovým „dielom” je na nezaplatenie.

13. 2. 2017 2 min. čítania Ivana Petrušová
Valentínska taška

Sviatok všetkých zaľúbených sa blíži a už onedlho si ho budeme môcť vychutnať v spoločnosti našich milovaných. Väčšina párov si zvykne v tento deň vyznávať lásku intenzívnejšie než inokedy. Okrem bozkov a milých slov si vymieňajú milé drobnosti, doprajú si niečo lahodné pod zub či potešia jeden druhého oddychom pri dobrom filme. Či už sa chystáte tráviť Valentína s vašou polovičkou alebo osamote, nemusí byť na škodu dostať sa do valentínskej nálady už dnes! Čo takto vyrobiť si v niekoľkých jednoduchých krokoch „zaľúbenú“ srdiečkovú tašku na všetky nevyhnutné drobnosti? A ktovie, možno padne pre niekoho vhod aj ako darček z lásky a zo srdca!

_DSC2165

Na výrobu valentínskej DIY tašky budete potrebovať:

Svetlú bavlnenú tašku
Farby na svetlý textil (ja som zvolila karmínovú a purpurovú, ktoré sa pekne dopĺňajú)
Tvrdý papier
Ceruzku s gumou
Nožnice
Kúsok papiera

Postup

Samotný proces zdobenia tašky je mimoriadne jednoduchý! Najprv si do tašky vložte kúsok papiera, aby sa pri „pečiatkovaní” farba neodtlačila na druhú stranu či stôl. Tvrdý papier preložte na dve polovice, nakreslite jednu stranu srdiečka a vystrihnite. Vznikne tak forma na srdiečko, ktoré sa na tašku farbou buď obkreslí, alebo vyplní. Ktorú možnosť si zvolíte, je len na vás. Ja som sa rozhodla vyzdobiť srdiečkami obe strany tašky, pričom som na každú stranu použila inú formu.

Potom formu obkresľujte alebo vypĺňajte. Zoberte si ceruzku s gumou a namočte ju do farby na textil. Potom ju odtlačte na látku priložením, čím vznikne malá bodka s nepravidelnými okrajmi a rôznou farebnou intenzitou. Postup opakujte, až kým nezískate želaný výsledok, teda kým neobkreslíte celú formu alebo nevyplníte celé srdiečko.

Aká intenzívna bude farba srdiečok, efekt miznúcej farby alebo či bude farba rovnako sýta odvrchu až po spodok, si určíte sami podľa vašich preferencií. Ak chcete urýchliť schnutie, prebytočnú farbu na tkanine môžete odtlačiť na kúsok papiera.

_DSC2187

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články