Práve čítate

Superzdravý ranný nápoj

2046  
Zdieľať: 

Superzdravý ranný nápoj

Nie, ten drink tak naozaj vyzerá... Za to môžu sušené slivky, čo mi dala ako tip naša editorka Kristínka. Ale vďaka nim už nebudete potrebovať žiadny cukor, lebo slivky nápoj dostatočne osladia. A okrem toho sušené ovocie patrí do skupiny takzvaných superfoods, čiže k potravinám  obsahujúcim dôležité živiny  pre ľudský organizmus. Ostatne, patria k nim všetky ingrediencie tohto drinku.

20. 11. 2015 2 min. čítania Kateřina Winterová
Superzdravý ranný nápoj

Napríklad banán je skvelý pomocník proti depresii. Obsahuje látku zvanú tryptofán, ktorá v tele pomáha vytvárať tzv. „hormón šťastia“ sérotonín. Jablčný mušt je zase zárukou prežitia zimy bez virózy. Hovorí sa predsa: Jedno jablko denne nahradí doktora. Čučoriedky, hlavne tie divoké, lesné, chránia mozog pred stresom a ničia voľné radikály v tele. Černice okrem vysokého obsahu antioxidantov spomaľujú stareckú demenciu mozgu. No a mladý jačmeň detoxikuje organizmus a chudokrvným dodá ružovú farbu na líca.

Takže až sa ráno vymotáte z postele s pocitom, že ani neviete, ako sa voláte, otvorte si počítač a miesto mejlov si  vyhľadajte tento recept. Je skvelý pre mozog a perfektne vás „nakopne“.

jecmenovy napoj Untitled Session00056

Suroviny:

150 ml jablčného muštu
1 menší banán
za hrsť čučoriedok
za hrsť černíc
1 polievková lyžica mladého jačmeňa
pár lístkov bazalky
5 sparených sušených sliviek

Postup:

Najprv horúcou vodou sparíme sušené slivky, budú sa lepšie mixovať. Odložíme bokom. Do mixéra nalejeme mušt a pridáme pokrájaný banán. Potom pridávame zvyšné ingrediencie, nakoniec slivky a bazalku. Dobre rozmixujeme. Keď sa nám drink zdá byť príliš hustý, zriedime ho muštom.

PS: Ako vám to začne lepšie myslieť, tak vám určite hneď napadnú vaše vlastné superfood ingrediencie, ale to si nevšímajte. To sú len pozitívne vedľajšie účinky. Krásne rána s mixérom! 

jecmenovy napoj _DSC1878

jecmenovy napoj _DSC1893

jecmenovy napoj Untitled Session00262

jecmenovy napoj Untitled Session00088

jecmenovy napoj Untitled Session00546

jecmenovy napoj Untitled Session01069

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články