Práve čítate

Hit sezóny: Jednoduchá nakladaná zelenina

3418  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Jednoduchá nakladaná zelenina

Dusená, varená alebo čerstvá, zelenina je dobrá snáď vo všetkých možných úpravách. Ak hľadáte ďalší možný spôsob, ako si zeleninu zo záhradky vychutnať, skúste zeleninu konzervovať. Okrem uhoriek, ktoré  naložené v octe pozná snáď každý, výborne chutí v octe naložená aj koreňová zelenina.

12. 9. 2017 2 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Jednoduchá nakladaná zelenina

Kombinácií zeleniny, korenia a octu je nepreberné množstvo. Do octu sa dá naložiť takmer čokoľvek a nakoniec z neho vytiahnete chrumkavú zeleninu. Takúto dobrotu si môžete upraviť presne podľa vlastnej chuti, urobiť ostrejšiu verziu pre odvážnejších členov rodiny, alebo naopak  jemnejšiu (ak zeleninu zalejete ešte teplým octom), aby si ju mohli vychutnať aj deti. Nakladaná zelenina výborne chutí ako príloha k mäsu, lahôdka k pivu a skvele doplní cestovinové šaláty.

Dobrú chuť!

Prehrať znova

Suroviny

Nálev
nálev
1 diel octu
2 diely cukru
korenie (zrnká čierneho a farebného korenia, horčičné a feniklové semienko)

Zelenina
reďkovky
červená cibuľa
karfiol
chilli papričky

Postup
Cukor s octom a korením varíme, kým sa cukor nerozpustí.
Zeleninu nakrájame a spolu s korením ju vložíme do pohára. K červenej cibuli odporúčame pridať zrnká čierneho korenia, k reďkvičkám korenie a feniklové semienko a ku karfiolu farebné korenie a chilli papričku. Potom stačí už len zaliať nálevom a nechať jeden deň odležať v chlade.


 

TIP: Vykúzlite si chuť Stredomoria aj u vás doma! Stačí si naložiť pečené paradajky a namiesto octu použiť olivový olej. Dávate prednosť zelenine v suchšej forme? Upečte si vlastné zdravé chipsy.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články