Práve čítate

Päť krokov večerného relaxu pre pleť aj dušu: Naučte sa tvárovú masáž pomocou rolleru

7881  
Zdieľať: 

Päť krokov večerného relaxu pre pleť aj dušu: Naučte sa tvárovú masáž pomocou rolleru

Niekedy to nie je ľahké, ale keď už sa mi podarí spraviť si pred spaním čas len na seba a trochu relaxu, je to obrovská psychická aj fyzická úľava. Skúste sa inšpirovať a možno už dnes večer sa rozmaznávať podobne ako ja.

16. 12. 2020 5 min. čítania Alex Fráňová
Päť krokov večerného relaxu pre pleť aj dušu: Naučte sa tvárovú masáž pomocou rolleru

Ak si po tomto roku niečo naozaj zaslúžime, sú to pokojné sviatky, relax a trocha toho rozmaznávania. Keď bude mať ono rozmaznávanie navyše anti-aging efekt, upokojí myseľ a dodá energiu, mali by sme sa ho držať nielen počas sviatkov, ale prijať ho za svoje aj v ďalšom roku a urobiť si z neho každovečerný rituál. Prezradím vám 5 tipov, ako každý deň zaspávať s čistou hlavou a prebúdzať sa s rozžiarenou pleťou.

1. Kúzlo aromaterapie

Koľkokrát padám do postele únavou, ale keď si ľahnem, nemôžem zaspať. Spoznávate to? S veľkou pravdepodobnosťou za to môže nadmiera stresu počas dňa.

Rada menej sa stresovať je síce pekná, ale veľmi ťažko uskutočniteľná. V dňoch, kedy neviem, kde mi hlava stojí, už dopredu tuším, že večer sa budem musieť uchýliť k môjmu relaxačnému rituálu. V opačnom prípade budem počítať ovečky dlho do noci a ráno sa čas pred zrkadlom oproti bežným dňom zdvojnásobí.

Pred spaním si napustím horúcu vaňu, do ktorej pridám pár kvapiek levanduľovej esencie. Ak nemáte vaňu, postavte sa pod horúcu sprchu, do dlaní nakvapkajte pár kvapiek levanduľového oleja a votrite do pokožky. Levanduľový olej dávam aj do difuzéra, ktorý nechám počas kúpeľa zapnutý v spálni. Difuzér medzitým krásne prevonia miestnosť upokojujúcou vôňou. Ja som tento rituál ešte o kúsok povýšila, po kúpeli vmasírujem do vlhkej pokožky telový olej s vôňou tejto zázračnej byliny.

2. Vypnúť telefón, nasadiť masku

Bod, ktorý zatiaľ nedokážem každý deň splniť, ale pracujem na ňom – dať telefón do nočného režimu mimo môj dosah aspoň hodinu pred spaním.

Scrolovanie na Instagrame práve utriedeniu myšlienok nepomáha a svetlo z elektronických zariadení k pokojnému spánku už vôbec nie. Skúste vymeniť telefón za knihu a zamestnať si ruky masážou. Dvakrát týždenne si pred spaním, na perfektne odlíčenú a vyčistenú pleť, doprajem pleťovú masku. Striedam ich podľa potrieb a nálady, v poslednom čase ale najčastejšie siahnem po tých textilných. Ich veľkou výhodou je, že sa nemusia nijako zložito z pleti umývať, stačí zložiť a zostávajúci produkt do pleti vmasírovať.

Ak chcete umocniť ich účinok, zoberte si na pomoc masážny valček, tzv. Jade Roller. Jeho použitie vám vysvetlím v ďalšom kroku, už teraz si s ním ale môžete zamestnať ruky. Valčekom prechádzajte po textilnej maske, nijak netlačte, musí vám to byť predovšetkým príjemné. Pomocou týchto jemných ťahov sa ošetrujúce látky dostanú hlbšie do pleti a účinok masky bude intenzívnejší.

3. Lepší účinok produktov s face rollerom

Face Roller zažíva v posledných dvoch rokoch veľký boom a niet sa čomu diviť. Použitie je veľmi jednoduché a účinky viditeľné.

Tento valček s kameňom má úžasné liftingové a anti-agingové účinky, pomáha pleť udržovať pružnú, zlepšuje krvný obeh, podporuje fungovanie lymfatického systému, detoxikuje a regeneruje. V mojej beauty rutine má svoje čestné miesto a starostlivosť o pleť si bez neho už nedokážem vôbec predstaviť. Používam ho večer po aplikácii séra, ktoré sa vďaka masáži dostane do najhlbších vrstiev pleti.

Mám rada, keď je valček večer trochu nahriaty, preto ho na chvíľu zabalím do uteráka namočeného v horúcej vode. Masírujem vždy od stredu tváre smerom von k lymfatickým uzlinám. Nikdy nejazdite valčekom smerom dole. A nezabúdajte na krk! Ten masírujte smerom nahor k čeľusti.

Face Roller je samozrejme úžasná záležitosť aj na ráno. Tu je naopak viac ako žiaduce, aby bol studený. Dajte ho na pár minút do mrazničky a doprajte si pár sekúnd masáže aj ráno. Zaistíte si tým lepšie prekrvenie, zmiernite opuchy okolo očí a pleť krásne rozžiarite. Ráno ho používam najradšej ešte pred sérom a krémom na suchú pleť.

4. Uvoľnenie pomocou tvárovej masáže

Možno vám príde, že ste pre sladké zaspávanie a krásnu pleť urobili maximum, ale teraz prichádza tá pravá slasť. Masáž kameňom.

Veľmi obľúbený je teraz kameň Gua Sha predstavujúci tradičný prístup, ktorý má korene v čínskej medicíne. Tvarov je nespočetné množstvo, je len na vás, aký vám bude vyhovovať. Masáž by mala byť o niečo silnejšia ako s Face Rollerom, stále ale platí, že nemôže bolieť a musí byť príjemná. Pred masážou je nutné aplikovať na pleť mastnejší krém alebo olejček, aby kameň po pokožke pekne kĺzal.

  1. Začínam na krku a skosenou hranou kameňa masírujem pokožku krku smerom k čeľusti. Nezabúdam ani na zadnú stranu pod vlasmi, táto časť je špeciálne príjemná a hlavne sa v nej nachádza najviac lymfa uzlín.
  2. Postupujem vyššie, od stredu brady masírujem čeľusť smerom k ušiam.
  3. Následne masírujem tváre a lícne kosti, oblasť pod aj nad očami, vždy od stredu tváre.
  4. Posledné je čelo, ktoré masírujem od stredu nosu do strán smerom k línii vlasov.

Ako dlho masírovať?

Každý ťah opakujem na oboch stranách minimálne 3x. Ideálny čas masáže je aspoň 5 minút.

A akýže má toto snaženie účinok? Masážou podporujeme lymfodrenáž a prekrvenie pokožky. Vďaka tomu, že masáž zlepšuje metabolické procesy v pokožke a odstraňuje toxíny, má vysoko protizápalové účinky. Čistí póry, pomáha s elasticitou, prispieva k pevnejšej pokožke, znižuje napätie v tvári, ale dokáže si poradiť aj s dvojitou bradou. Ak budete naozaj dôsledné, za dva týždne uvidíte prvé viditeľné výsledky a ja vám sľubujem, že sa ich nebudete chcieť vzdať.

Aký roller alebo kameň si vybrať?

Ako face rollery, tak Gua Sha, môžu byť vyrobené z rôznych kameňov. Každý má trochu iné účinky a je len na vás, či si budete vyberať podľa energií každého minerálu, alebo podľa toho, ktorý kameň sa vám jednoducho najviac páči na pohľad. Určite sa ale vyhnite lacným náhradám z farebného skla.

Masáž kameňom nepomáha len v estetickej rovine, ale aj v tej psychickej. Môže vám pomôcť od chronických bolestí hlavy, psychických trápení, uvoľniť napätie a hlavne dodá hrejivý pocit, že ste si našli čas samy pre seba.

5. Zaspávať v tme

Som si istá, že teraz už ste dokonale pripravené na svoj “beauty sleep”. Predsa len je tu ale ešte jedna vec, ktorá vám môže so zaspávaním pomôcť.

Maska cez oči. Ak nežijete na samote pri lese, alebo nemáte stiahnuté rolety, do spálne vám aj v noci prúdi veľa svetla. Úplná tma naštartuje v tele tvorbu melatonínu, ktorý rastie s poklesom intenzity svetla a je tak dôležitý pre kvalitný spánok a regeneráciu celého organizmu. Ak budete mať masku z príjemného saténu, nemusíte sa báť, že budete mať ráno otlačenú podušku cez polovicu tváre, maska navyše zabraňuje aj vzniku jemných vrások okolo očí. Takže nielenže sa konečne kráľovsky vyspíte, ešte sa zobudíte krásne.

Máte nejaké svoje večerné rituály, ktoré vám pomáhajú relaxovať?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články