Suroviny (pre 8 osôb)
4 väčšie papriky (2 červené, 2 žlté)
500 g šampiňónov
300 g ryže basmati
čerstvý rozmarín
100 ml kokosového mlieka
2 dl bieleho vína
za 2 hrste rozdrvených kešu orieškov
za 2 hrste vlašských orieškov
4 PL olivového oleja
cesnak
soľ, čierne korenie
Postup
Basmati ryžu uvarte v zeleninovom vývare (alebo použite zeleninový bujón). Vlašské oriešky a cesnak nakrájajte nadrobno. Kešu oriešky rozdrvte na malé kúsky, aby boli chrumkavé, a zmiešajte ich s kokosovým mliekom. Šampiňóny nakrájajte, osmažte na olivovom oleji, pridajte k nim lístky čerstvého rozmarínu, biele víno a zmes kešu orieškov s kokosovým mliekom. Uvarenú ryžu zmiešajte so šampiňónmi, vlašskými orieškami a cesnakom. Zmes ochuťte soľou a čiernym korením. Samozrejme, že voľba korenia je len na vás. Papriky rozkrojte na polovicu a vyberte z nich jadro tak, aby vznikli malé ,,misky“, ktoré naplníte zmesou. Naplnené ich dajte na plech, polejte olivovým olejom a zapekajte pri 180 stupňoch Celzia, až kým papriky nedostanú zlatistý nádych.
TIP: Papriky ozdobte čerstvým rozmarínom a podávajte samotné alebo s omáčkou z kokosového mlieka, cesnaku, čierneho korenia a soli.