Práve čítate

Vegánska plnená paprika

3843  
Zdieľať: 

Vegánska plnená paprika

Plnená paprika je klasický recept, ktorý pozná snáď každá slovenská domácnosť. Mleté mäso a ryža sú vďačná kombinácia, ktorá síce nie je vizuálne atraktívna, ale chutí a aj kvalitne nasýti. Ale čo tak skúsiť urobiť plnenú papriku bez mäsa, na trošku modernejší spôsob? S lahodnými a zdravými ingredienciami, ktoré potešia nielen chuťové bunky, ale aj oko? Verte tomu, že tento recept ocenia aj inak striktní mäsožravci, mám to vyskúšané :) 

17. 2. 2017 2 min. čítania Rebeka Šuchterová
Vegánska plnená paprika

IMG_0704_low

Suroviny (pre 8 osôb)

4 väčšie papriky (2 červené, 2 žlté)
500 g šampiňónov
300 g ryže basmati
čerstvý rozmarín
100 ml kokosového mlieka
2 dl bieleho vína
za 2 hrste rozdrvených kešu orieškov
za 2 hrste vlašských orieškov
4 PL olivového oleja
cesnak
soľ, čierne korenie

Postup

Basmati ryžu uvarte v zeleninovom vývare (alebo použite zeleninový bujón). Vlašské oriešky a cesnak nakrájajte nadrobno. Kešu oriešky rozdrvte na malé kúsky, aby boli chrumkavé, a zmiešajte ich s kokosovým mliekom. Šampiňóny nakrájajte, osmažte na olivovom oleji, pridajte k nim lístky čerstvého rozmarínu, biele víno a zmes kešu orieškov s kokosovým mliekom. Uvarenú ryžu zmiešajte so šampiňónmi, vlašskými orieškami a cesnakom. Zmes ochuťte soľou a čiernym korením. Samozrejme, že voľba korenia je len na vás. Papriky rozkrojte na polovicu a vyberte z nich jadro tak, aby vznikli malé ,,misky“, ktoré naplníte zmesou. Naplnené ich dajte na plech, polejte olivovým olejom a zapekajte pri 180 stupňoch Celzia, až kým papriky nedostanú zlatistý nádych.

TIP: Papriky ozdobte čerstvým rozmarínom a podávajte samotné alebo s omáčkou z kokosového mlieka, cesnaku, čierneho korenia a soli.

IMG_0751_low

IMG_0793_low

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články