Práve čítate

Zdravý trik: Bezlepkové palacinky

2421  
Zdieľať: 

Zdravý trik: Bezlepkové palacinky

Ľudia držiaci bezlepkovú diétu nesmú jesť potraviny obsahujúce bežnú múku. Tú však obsahujú aj obľúbené palacinky, ktorými nikto neopovrhne, avšak málokto vie, že to ide aj bez nej. Tieto bezlepkové palacinky sú z banánu a obsahujú len zdravé veci ‒ sú plné vitamínov a obsahujú aj sacharidy, ktoré sú ideálne pre konzumáciu pred športovaním. Alebo napríklad len tak na zamaškrtenie.

15. 11. 2016 1 min. čítania Redakce
Zdravý trik: Bezlepkové palacinky
Prehrať znova

Suroviny

1 vajce
1 banán
agávový sirup

Postup

Banán pokrájame na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme rozklepnuté vajce a rozmixujeme. Na panvici rozotrieme olivový olej a zmes opečieme z oboch strán dozlatista. Hotové palacinky polejeme agávovým sirupom.

TIP
Agáve možno nahradiť iným sladkým sirupom, napríklad javorovým. Bezlepkové palacinky budú chutné aj s medom alebo čokoládovým sirupom.


 

16.3.2016!BEST PALACINKOVY DORT_DSC0118

Z bezlepkových aj bežných palaciniek možno urobiť palacinkovú tortu. Ak pečieme pre niekoho s bezlepkovou diétou, môžeme upiecť bezlepkový šafranový mazanec alebo vyskúšať hamburger v bezlepkovej žemli. 

burger

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články