Najlepšou možnosťou samozrejme je, že máte vlastné paradajky a bylinky, ktoré si môžete vypestovať aj na balkóne. A potom si z nich môžete urobiť takéto chuťovky.
Suroviny
niekoľko koktailových paradajok
kúsky mozzarelly v tvare čerešničky
lístky bazalky
olivový olej
špajle
Postup
Paradajky prekrojíme napoly. Na špajli vytvoríme minišpíz, keď polovice paradajok preložíme mozzarellou a vrch ozdobíme lístkom bazalky. Hotové chuťovky položíme na tanier a pokvapkáme olivovým olejom. Dospelí a odvážne deti si ich môžu ochutiť balsamicom.
TIP
Mozzarellu možno nahradiť kockou ementálu alebo eidamu. Ak deti nebudú chcieť jesť tú zelenú vec, aspoň zostane viac pre rodičov.
Deti môžete potešiť aj ďalšou zdravou alternatívou dospeláckeho jedla a vyrobiť im pizze z melóna. Z melóna im môžete urobiť aj domácu zmrzlinu.