Práve čítate

Zdravý trik: Bylinkové maslo

3216  
Zdieľať: 

Zdravý trik: Bylinkové maslo

Čerstvé maslo a krajec chleba sú výborná kombinácia. Skúsili ste niekedy však maslo ochutiť bylinkami? Základom masla je kvalitné farmárske mlieko a čerstvé bylinky, ktoré maslu dodajú báječnú chuť. Najlepšie na tomto recepte je, že už po hodine odležania masla v chladničke ho možno konzumovať.

2. 8. 2016 1 min. čítania Redakce
Zdravý trik: Bylinkové maslo
Prehrať znova

Suroviny

soľ a korenie podľa chuti
čerstvé bylinky (napríklad fenikel, oregano, petržlen, estragón)
zmäknuté maslo

Postup

Zmäknuté maslo nakrájame na kúsky. Nadrobno posekané bylinky pridáme do masla a všetko osolíme a okoreníme podľa chuti. Všetko do masla dobre zamiešame. Maslo zabalíme do papiera na pečenie a dáme schladiť do chladničky.

TIP
Domáce bylinkové maslo spotrebujte do týždňa, len tak zaistíte, že bude stále chutné a čerstvé.


 

16.3.2016!BEST OCHUCENA MASLA_DSC0666

Okrem bylinkového masla si môžete urobiť aj maslá ochutené citrónom alebo orientálnym korením. Alebo si vyrobiť prepustené maslo vhodné do receptov našich babičiek.

přepuštěné

Čítajte tiež

Zdravý trik: Banánová zmrzlina s kávou
Zdravý trik: Banánová zmrzlina s ká…1785
Zdravý trik: Ovocné ľady
Zdravý trik: Ovocné ľady2712
Superzdravý ranný nápoj
Superzdravý ranný nápoj1596
ďalšie články