Práve čítate

Zdravý trik: Bylinkové maslo

3638  
Zdieľať: 

Zdravý trik: Bylinkové maslo

Čerstvé maslo a krajec chleba sú výborná kombinácia. Skúsili ste niekedy však maslo ochutiť bylinkami? Základom masla je kvalitné farmárske mlieko a čerstvé bylinky, ktoré maslu dodajú báječnú chuť. Najlepšie na tomto recepte je, že už po hodine odležania masla v chladničke ho možno konzumovať.

2. 8. 2016 1 min. čítania Redakce
Zdravý trik: Bylinkové maslo
Prehrať znova

Suroviny

soľ a korenie podľa chuti
čerstvé bylinky (napríklad fenikel, oregano, petržlen, estragón)
zmäknuté maslo

Postup

Zmäknuté maslo nakrájame na kúsky. Nadrobno posekané bylinky pridáme do masla a všetko osolíme a okoreníme podľa chuti. Všetko do masla dobre zamiešame. Maslo zabalíme do papiera na pečenie a dáme schladiť do chladničky.

TIP
Domáce bylinkové maslo spotrebujte do týždňa, len tak zaistíte, že bude stále chutné a čerstvé.


 

16.3.2016!BEST OCHUCENA MASLA_DSC0666

Okrem bylinkového masla si môžete urobiť aj maslá ochutené citrónom alebo orientálnym korením. Alebo si vyrobiť prepustené maslo vhodné do receptov našich babičiek.

přepuštěné

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články