Práve čítate

Pásiková móda: obliekli sme modelku 50+

3895  
Zdieľať: 

Pásiková móda: obliekli sme modelku 50+

O pásikoch sa hovoria hlavne dve veci: že sa hodia na leto a že pristanú len štíhlym mladým kočkám. Tak sa naschvál pozrite, ako skvelo vyzerá v pásikovom svetri a zimných šatách pani Daniela.

24. 1. 2018 3 min. čítania Marie Háková
Pásiková móda: obliekli sme modelku 50+

Že s nami nafotí kolekciu oblečenia súhlasila Danka v podstate ihneď, pretože je aj vo svojom veku pre každú zábavu. Aj tak sa ale opýtala, prečo práve ona.

„No to je predsa jasné. Aby ste ostatným dámam ukázali, že sa pásikov nemusia báť v žiadnom veku.

Zapovedané vodorovné pásiky? Ale prosím vás!

Väčšina módnych článkov horizontálne pruhy neodporúča tak nad konfekčnú veľkosť 38. My sme sa toho ale nebáli. :) Keď sa nepustíte do tvrdých širokých pruhov, ale skúsite to s jemnejším vzorom, vyzerá to naozaj štýlovo.

Pásiky noste kľudne celý rok

Decentná blúzka sa hodí snáď vždy: na pracovné stretnutie, do spoločnosti aj pohodovo k džínsom.

Už viete, prečo si ani jedna nemyslíme, že pásiky sú určené len na leto? :)

Môžete si dovoliť čiernu?

Musím na Danielu prezradiť, že tmavé farby už veľmi nenosí. Pred fotením si týmito modelmi nebola veľmi istá; hlavne čierna s pribúdajúcim vekom hádže na tvár tiene.

Pritom na to existuje šikovné riešenie: tmavé farby vyrovná svetlý vzor alebo farebná šatka blízko tváre.

Ako nosiť pásiky v zime

Pásiková móda sa väčšinou spája s námorníckym štýlom, a preto po nej často siahneme v lete. Ako klasický vzor vám ale krásne poslúži po celý rok.

Môžete na to ísť napríklad takto:

  • Obvyklé modrobiele pásiky majú predsa len príliš letnú náladu. Vyskúšajte červenú, čiernu alebo, pokiaľ vám pristane, okrovú farbu.
  • Rovnako nahraďte svetlé letné nohavice či sukňu tmavou variantou. Džínsy alebo hladké tmavé nohavice sú k zimným pásikom super.
  • Jednoduché čierno-biele pruhované tričko som do svojho šatníka zaradila už najmenej pred piatimi rokmi a odvtedy ho nosím v zime v lete. Vyzerá dobre skoro k všetkému a prekvapivo pristane azda každému. Zázrak! Počas chladných mesiacov naň nosím otvorený kardigán.
  • Pásikové svetre rozžiaria jednofarebné outfity.
  • Vzorovaná šatka nielen zahreje, ale zároveň splní rovnakú funkciu ako napríklad náhrdelník.

Vaše malé tajomstvo: prúžkovaný detail

U nás v rodine máme taký malý trik: keď sa musíme obliecť konzervatívnejšie, ako by sme rady, zoberieme si pod to veselú bielizeň. Nikto o tom nevie, ale ten dobrý pocit je na nezaplatenie ;)

Rovnako môžu poslúžiť aj pásikové ponožky, ktoré môžete, ale nemusíte ukázať.

Verdikt: nebojte sa pásikov v žiadnom veku ani v žiadnom ročnom období

Pásiky do módy zaviedla Choco Chanel a ja jej nápad jednoznačne chválim. Je to krásny, elegantný a slušivý vzor, ktorý prakticky nepodlieha trendom. Čo znamená, že pásikové kúsky nebudete budúci rok zase vyraďovať zo šatníka ako nenositeľné.

Môžete sa spoľahnúť, že keď si ich zoberiete skoro kedykoľvek, vždy budete vyzerať dostatočne klasicky a zároveň šik – v lete alebo v zime, v 20 alebo v 50 (a viac).

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články