Práve čítate

10 kozmetických trikov, ktoré sa oplatí poznať každej žene

9034  
Zdieľať: 

10 kozmetických trikov, ktoré sa oplatí poznať každej žene

Nemusíte byť profík, aby vaša pleť, make-up a vlasy vyzerali vždy skvelo. Niekedy stačí osvojiť si pár jednoduchých trikov, ktoré vám uľahčia rána.

23. 3. 2020 4 min. čítania Alex Fráňová
10 kozmetických trikov, ktoré sa oplatí poznať každej žene

Vyznať sa vo všetkých kozmetických novinkách a trendoch je pre normálne dievčatá nadľudská úloha. Značky chrlia jeden produkt za druhým a ak nie ste práve kozmetická redaktorka alebo zarytý beauty nadšenec, ľahko sa v tom stratíte. Veru aj ja mám často v drogériách a parfumériách problém vybrať si to, po čo som prišla.

1. Natočte si riasy ako profesionál

Moje riasy sú prirodzene rovné a ani klieštiky mi často nepomôžu k tomu, aby zostali zatočené aspoň počas dopoludnia. Preto rada používam trik mnohých make-up artistov – nahrejem klieštiky fénom. Len je potrebné dať si pozor, aby neboli príliš horúce – vždy pred použitím kontrolujem, či ma nepália. Vďaka teplu sa riasy zafixujú a zatočenie tak vydrží dlhšie. Niekedy navyše namiesto klasickej maskary používam vodoodolnú verziu, riasy sa ani nepohnú!

2. Vyrobte si matný rúž

Páči sa mi trend matných rúžov, ale nie vždy mám poruke všetky odtiene, na ktoré mám práve náladu. Preto používam trik so servítkou. Okrem nej treba ešte štetec a transparentný sypký púder. Robím to tak, že jednoducho nanesiem vybraný rúž, položím si na pery papierovú servítku a štetcom cez servítku pery prepudrujem. Akákoľvek textúra zaraz zmatnie.

3. Zafixujte obočie v dokonalom tvare

Upravené obočie dokáže s vizážou divy! Keď sa mi minie gél na obočie, pomocou ktorého držia chĺpky tvar celý deň, siahnem po laku na vlasy alebo balzame na pery. Poslúži rovnako dobre. Lakom na vlasy prestriekam starú zubnú kefku, ktorú potom použijem rovnako ako klasickú kefku na obočie, alebo prstom nanesiem balzam a len obočie prečešem. Výrazné oblúky mi držia na svojom mieste celý deň.

4. Čarujte s ceruzkou na oči

Nájsť tú správnu ceruzku na oči, ktorá je pigmentovaná, dobre drží a ešte sa jednoducho nanáša, je pomerne zložitá úloha. Keď mám doma ceruzku, s ktorou sa horšie pracuje a je príliš tvrdá, zahrejem ju plameňom zapaľovača. Stačí len pár sekúnd a ceruzka je hneď lepkavá. Potom ju nechám mierne vychladnúť a môžem čarovať. S krémovejšou textúrou sa ceruzka skvelo rozotiera a okrem klasických liniek s ňou jednoducho vytvorím aj rýchle dymové líčenie.

5. Pripravte si domáci peeling na pery

Mám rada výrazné rúže, ale vyzerá to dobre len vo chvíli, kedy sú moje pery v perfektnej kondícii. Okrem pravidelného natierania balzamom počas dňa mi pomáha, keď si večer pripravím domáci peeling, ktorý pery zbaví šupiniek. Zmiešam kryštáliky cukru s vazelínou alebo kokosovým olejom a doprajem mojim perám jemný peeling. Viem, že ráno budú krásne jemné a hydratované.

6. Vychlaďte si očný krém

Určite ste si všimli, že niektoré očné krémy sa predávajú s kovovými aplikátormi. To preto, že kov je prirodzene chladivý a vmasírovaním krému kovovou časťou tak zmiernite opuchy okolo očí. Keď niektorý z mojich krémov špeciálny aplikátor nemá, držím ho jednoducho v chladničke. Ráno mňa aj moje oči krásne prebudí.

7. Zbavte sa žltých odleskov v blond vlasoch

Dosiahnuť prirodzené blond vlasy bez žltých odleskov je umenie samo o sebe. Udržať si perfektný tón je azda ešte náročnejšia práca. Stále ma preto prekvapuje, koľko blondínok nepozná trik s fialovým šampónom. Hneď ako mám pocit, že moje kadere chytajú veľmi do žlta, povolávam kvalitný fialový šampón či masku. Fialové pigmenty neutralizujú žlté a oranžové tóny a my, blondínky, tak vďaka týmto malým zázrakom môžeme mať zase kľudné spanie. Môj najobľúbenejší trik vôbec!

Ako na zdravé a lesklé vlasy?

Ako na zdravé a lesklé vlasy?

Kaderníčka radí, ako na správne umývanie vlasov a pomáha s výberom produktov.

Prečítať článok

8. Použite suchý šampón s predstihom

Suchý šampón je často môj najlepší priateľ. A ešte o kúsok lepší, keď ho namiesto ranného nastriekania v zhone použijem večer pred spaním. Vmasírujem suchý šampón ku korienkom a nechám ho cez noc pôsobiť. Počas spánku vstrebá nadbytočný olej pokožky hlavy, dodá vlasom objem a ja sa nemusím strachovať, že budem mať vo vlasoch biele fľaky.

9. Čistite pleť vo dvoch fázach

Hovorím to stále, ale opakovanie je matka múdrosti. Ak sa o svoju pleť nestaráte a dôkladne ju nečistíte, nezachráni vás ani tá najdrahšia fľaštička s make-upom. Odkedy som sa naučila dvojité čistenie pleti, mám pleť oveľa kvalitnejšiu a výsledky na seba nenechali dlho čakať. Najskôr si omyjem pleť vodou a začnem s produktmi, ktoré doslova rozpúšťajú make-up. Skvelé sú balzamy a olejové odličovače. Tými jemne premasírujem pleť a navlhčenou bavlnenou handričkou ich zotriem. Potom použijem mlieko či gélový cleanser a zbavím sa všetkých nečistôt, ktoré sa na mojej pleti cez deň prichytili. Verte mi, vďaka týmto krokom sa aj vaša pleť čoskoro dostane do oveľa lepšej kondície.

10. Aj pri kozmetike si strážte dátum spotreby

Nikdy nepoužívam produkty, ktorých trvanlivosť už dávno vypršala. Staré produkty jednoducho nefungujú tak, ako majú a môžu produkovať škodlivé toxíny. Vo všeobecnosti dodržiavam pravidlo, že ak si nepamätám, kedy som si produkt kúpila, radšej sa ho zbavím. Keď si nie som istá, ako dlho môžem niektorý z mojich obľúbených produktov používať, vždy skontrolujem obal. Zároveň je dobré myslieť aj nato, že ak produkty človek používa často, obsahujú veľa baktérií, ktoré môžu viesť k infekciám a podráždeniu.

Na každom balení nájdete obrázok pootvoreného krému s číslom, ktoré znamená, koľko mesiacov od otvorenia môžete danú vec používať bez toho, aby vašej pleti spôsobila nepríjemnosti.

Datum spotřeby kosmetiky

A aké kozmetické vychytávky používate vy?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články