Práve čítate

„Kúzelná“ rukavica, s ktorou si odlíčim tvár len s pomocou obyčajnej vody

2854  
Zdieľať: 

„Kúzelná“ rukavica, s ktorou si odlíčim tvár len s pomocou obyčajnej vody

Vedeli ste, že existuje kúzlo, ktoré vám odlíči tvár aj bez kozmetických prípravkov? Ja som naň prišla asi pred dvomi rokmi a dodnes som absolútne nadšená.

1. 4. 2020 3 min. čítania Jana Duffková
„Kúzelná“ rukavica, s ktorou si odlíčim tvár len s pomocou obyčajnej vody

Čo sa týka starostlivosti o pleť, nikdy som tomu vlastne veľmi nerozumela, takže ani v odličovaní som nikdy nebola profík. :-) Často som používala odličovacie vlhčené obrúsky, alebo klasickú odličovaciu vodu a jednorazové tampóniky.

Potom som ale začala viac premýšľať o tom, koľko produkujem odpadu a vôbec sa mi nepáčila predstava, koľko ho zostane len po obyčajnom odlíčení.

Rukavica vystriedala látkové tampóniky

A tak som začala hľadať možnosti. Odličovacie tampóniky, ktoré sa dali prať, boli fajn, ale vlastne som ich stále hľadala niekde v kolobehu vypranej bielizne a na cestách to tiež nebolo na používanie veľmi pohodlné.

Keď sme sa potom s manželom chystali cestovať na dlhšiu dobu, len s malým batohom, musela som dosť osekať zásoby tekutých produktov, ktoré si zoberiem so sebou. V tej chvíli som našla spásonosnú vec – rukavicu z mikrovlákna. A používam ju aj teraz, keď som doma, pretože mi naozaj vyhovuje a znižovať množstvo kupovaných prípravkov či odpadu mi dáva zmysel cesty necesty.

Nepoviem vám presne, prečo funguje, ale môžem vám popísať ako. A je to prekvapivo jednoduché – rukavicu namočíte v obyčajnej vode a s jej pomocou zotriete všetok make-up. Vďaka mikrovláknam odličuje sama o sebe. Ako som vyskúšala, funguje to aj na vodoodolnú maskaru (aspoň na tú, čo používam ja) aj na takzvaný „nezbozkateľný rúž“, ktorý mi kedysi s pomocou obrúskov často odlíčiť veľmi nešiel.

Používať zas a znovu a šetriť nielen prírodu

Vďaka tomu, že je rukavica podstatne väčšia ako látkové kozmetické tampóniky, môžem ju používať opakovane a vyprať napríklad len 1–2× za týždeň.Je nutné ale povedať, že sa líčim naozaj decentne a kamarátka, ktorá používa make-upu viac, perie rukavicu častejšie. Po vypraní ju môžete používať znovu a tak stále dookola, azda kým sa nerozpadne. :-) Ja mám tú svoju už 2 roky a stále skvelo plní funkciu.

Je to pre mňa taká trojnásobná výhra. Uľahčujem životnému prostrediu od jednorazových pomôcok, nekupujem odličovacie prípravky (čím menej zaťažujem aj svoju peňaženku) a navyše sa nemusím starať o tekuté produkty, keď vyrážam na cesty.

Ako pokračujem po odlíčení? Tam už sa bez trochy tej kozmetiky nezaobídem. Naučila som sa, že pleť je potrebné čistiť, aj keď sa zdá perfektne odlíčená, a samozrejme krémovať. Ale to nám dnes hovorí snáď každý kozmetický článok. :-)

Ďalšie tipy do kúpeľne z Tchibo.sk

Ďalšie tipy do kúpeľne z Tchibo.sk

V e-shope Tchibo nájdete veľa ďalších skvelých kozmetických a relaxačných vychytávok!

Do e-shopu

Mojich päť ďalších trikov na „domáce skrášľovanie“

Wellness tip č. 1: Chladivé obklady na oči

Keďže mám doma malé dieťa, nie je u mňa výnimkou prebdená noc a s ňou spojené opuchnuté oči. Skvelo mi na to zaberajú chladivé obklady. Mám ich stále v chladničke a kedykoľvek ich môžem použiť.

Wellness tip č. 2: Roller na masáž tváre

Roller som pred časom dostala ako darček a dodnes ho naozaj rada používam. Na každej strane má ruženínový valček (menší a väčší) a slúži napríklad na masáž tváre a krku, alebo s jeho pomocou môžete zapracovávať krém do pokožky. Rovnako ako obklady na oči, môžete ho cez noc vychladiť a ráno si užiť osviežujúce prebudenie.

Wellness tip č. 3: Masky na ruky a nohy

Určite nie som jediná, kto trpí na suché ruky a hrubú pokožku na chodidlách. Zároveň ale často nemám stráženie pre syna a čas, aby som mohla pravidelne chodiť na manikúru a pedikúru, takže hľadám domáce riešenie. Veľmi mi pomáhajú masky, ktoré sa na ruky a nohy nanesú a nechajú sa v rukavici / ponožke na to určenej pôsobiť. Keď som na cestách, kde nemám so sebou svoju výbavu, ale aj tak si chcem masku dopriať, siahnem po jednorazových maskách na ruky a nohy. Moje najobľúbenejšie masky bývajú tie kórejské – koniec-koncov, celá moja kozmetická výbava na starostlivosť o pleť pochádza odtiaľ.

Wellness tip č. 4: Domáca úprava nechtov

Keď zostanem pri starostlivosti o ruky a nohy, naučila som sa upravovať si vlastnoručne doma aj nechty. Zadovážila som si výbavu a robím si doma gél lak – svoje nechty potiahnem gélovým lakom, ktorý nechávam vytvrdnúť v UV lampe. Pri jeho odstraňovaní a tvarovaní nechtov je mojím šikovným pomocníkom elektrický pilník. Šetrí veľa času aj práce.

Aby domáca manikúra vydržala čo najdlhšie

Aby domáca manikúra vydržala čo najdlhšie

5 trikov, s ktorými vám nechty vydržia krásne nalakované až 14 dní.

Prečítať článok

Wellness tip č. 5: Aróma difuzér pre chvíle pohody

Či už si užívam „domáci wellness“ alebo u nás doma niekto dostane nádchu, nedám dopustiť na aróma lampu. Pri nachladnutí sa oveľa lepšie dýcha s eukalyptovým olejom, zatiaľ čo počas relaxácie a starostlivosti o môj zovňajšok aj psychiku sa najradšej zahalím do vône levandule.

A aké sú vaše tipy pre starostlivosť o svoj zovňajšok, ktorú zvládnete aj doma?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články