Práve čítate

8 dôvodov, prečo muži nechudnú do plaviek

2436  
Zdieľať: 

8 dôvodov, prečo muži nechudnú do plaviek

V tomto ohľade sú muži oproti ženám príčetní. Tí do žiadnych plaviek nechudnú. Že prečo?

27. 7. 2017 5 min. čítania Dominik Landsman
8 dôvodov, prečo muži nechudnú do plaviek

Leto doslova vylomilo dvere, na ktoré už nejaký čas klopalo, a je to tu: okamih pravdy. Teraz sa totiž ukáže pravda. Teraz sa odhalí, kto sa na leto pripravil a kto prípravu naň odflákal.

Komplexy z vlastnej postavy na kúpaliskách a pláží morí či rybníkov práve gradujú. Môžem si dovoliť nosiť bikiny? Je moje brucho dostatočne ploché na to, aby som mohla ísť v plavkách na kúpalisko medzi ľudí, alebo sa mám ísť radšej vykúpať do odľahlého rybníka v noci pod rúškom tmy? Podobné otázky sa preháňajú hlavou nejednej ženy.

Ženský svet je v tomto ohľade celkom smutný. Z toho, čo vidím okolo seba, sa nemôžem zbaviť dojmu, že ženy akosi v globále podľahli trendu štíhlej línie, kde sú normou vystúpené kosti, podvýživa a prepadnuté líca. Nie síce úplne, ale snažia sa k tomu smerovať. Veď predsa každý muž je v siedmom nebi, keď môže ženu chytiť za vystúpené rebro. Nehovoriac o sexe, počas ktorého muži zbožňujú, keď narazia do ženinho vystupujúceho bedra.

24 8634252403_812b4731f2_o
Zdroj: Flickr.com

1. Pretože sú leniví

Chudnutie do plaviek znamená predovšetkým disciplínu, odriekanie a vykonávanie nejakej činnosti. To mužom nie je cudzie. Dôležité však je, aby vynaložená práca zodpovedala výsledku. Muž sa v žiadnom prípade nebude drieť v posilňovni, alebo tri mesiace jesť brokolicu alebo repu, aby mal nepravidelnú červenú stolicu (vlastná skúsenosť s repovou diétou, ktorú mi naordinovala manželka, keď sa jej nepodarilo ani dva roky po pôrode zhodiť takzvané tehotenská kilá) a k tomu sa každý deň vážiť len preto, aby zistil, či chudne do plaviek.

Ak totiž muž nemá konkrétnu motiváciu, napríklad že niečo musí urobiť, niečoho sa na chvíľu vzdať a potom bude mať úspech u žien zaručený, väčšinou do toho nejde. Chudnutie do plaviek mu totiž úspech u žien nezaručí. Ak by to tak naozaj bolo, nerobili by muži na jar nič iné, než sa dreli v posilňovni.

2. Pretože na nich nikto nevyvíja tlak

Len zriedka vidím časopisy plné vyziabnutých modelov, ktorí hrkocú kosťami. Muži si nepovedia: „Aha, pozri sa naňho, aký je chudý. Aj ja chcem tak vyzerať.“ Mužom je to ukradnuté. Spoločnosť nevyžaduje od mužov, aby boli chudí.

3. Mužom je to proste jedno

Povedzme si na rovinu, že mužom je jedno, či budú mať v plavkách nejaký ten faldík navyše. Oni riešia dôležitejšie veci než to, ako vyzerajú v plavkách. Trebárs kde bude hrať v budúcej sezóne Gáborík, alebo či si večer k futbalu pri televízii dať tri pivá alebo rovno štyri.

4. Pretože po mužoch nikto nepokukuje

Už ste niekedy na kúpalisku videli partiu dievčat, čo sa opiera o plot a sleduje muža v plavkách prechádzajúceho okolo? Ja som takých skupiniek žien s lačnými pohľadmi veľa nevidel. Toto je doména mužov. Muž sa neprechádza po kúpalisku, aby sa po ňom niekto pokukával. On sa prechádza, aby sa on pokukával! Na pokukávanie po babách nepotrebuje byť štíhly. Minimálne aspoň ja sa na kúpalisku skôr pokukávam, než by som prejavoval snahu byť obkukávaný. Hoci odvtedy, čo som ženatý, už toľko nepokukávam. (Mám to zakázané od manželky.)

2 1681573808_f6464d9672_o
Zdroj: Flickr.com

5. Pretože keď chcú, tak schudnú

Keď sa v súvislosti s mužmi hovorí o chudnutí do plaviek, treba si niečo priznať. Muži do plaviek nechudnú. Keď už, muži do plaviek schudnú. Stačí pridať jedno písmenko a sme tam, kde ženy chcú byť, ale nikdy tam nebudú. Ženy chudnú ťažšie, pretože majú iné hormóny a podobne. Keď chce muž schudnúť, tak schudne. Keď chce schudnúť žena, chudne. Chudnutie u žien totiž nemá finálnu čerešničku na torte v podobe schudnutia, lebo žena nikdy neschudne. Teda aspoň vo svojich očiach. Stále bude so sebou nespokojná.

6. Pretože sa muži radi dobre najedia

Predstavte si situáciu: Ako muž stojíte pred závažným rozhodnutím. Buď si dáte na večeru výborný guláš s deviatimi knedľami, alebo si namiesto toho nastrúhate trochu baklažánu, aby ste na kúpalisku vyzerali skvele. Čo si asi muž vyberie? Ja teda skôr ten guláš. A k tomu ešte na raňajky tri klobásy. Ak je predo mnou poriadne žrádlo, žiadne kúpalisko ma nezaujíma.

7. Pretože sú muži hrdí na svoje telo

Mužovo telo je odrazom jeho života, jeho životných postojov, jeho charakteru. Podľa prieskumov agentúry Menhealth, ktorý som si teraz vymyslel (aj tú agentúru), až 96 percent mužov je spokojných so svojím telom. Ja som tiež so svojím telom spokojný. Samozrejme, že možno by bolo krajšie, keby som namiesto pneumatiky okolo pása mal vypracované tehličky, ale ja som so svojím pivným bruchom spokojný. Mám ho rád. Dotvára moju osobnosť.

8. Pretože sú normálni

Normálny človek má iné starosti ako chudnúť do plaviek. Ja ako muž stále nemôžem pochopiť, prečo chudnúť do plaviek. Proste mi to nejde do hlavy.

A tu sa podľa mňa krásne odráža rozdiel v myslení mužov a žien. Môžeme si hovoriť, čo chceme. Môžeme sa biť za rodovú korektnosť, ale skutočnosť je taká, že ženy oveľa viac lipnú na svojom zovňajšku ako muži. To je jednoducho fakt.

Ja ako muž vnímam v uvažovaní žien pre mňa veľa nelogických vecí. Som presvedčený, že je tomu aj naopak, že ženy nechápu moje myslenie a moje priority.

Ešte raz, prosím vás… Robiť si starosti s tým, že potrebujem schudnúť do plaviek, a čo si o mojich faldíkoch myslia úplne cudzí ľudia, to je naozaj niečo, čo nikdy nepochopím a ani pochopiť nechcem.

25 32820575306_ae59aeefb7_o
Zdroj: Flickr.com
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články