Suroviny
500 g bieleho bio jogurtu
oriešky
čerstvé ovocie (napr. jahody, čučoriedky, maliny, černice)
mäta
javorový sirup
Postup
Rozprestrieme papier na pečenie, jogurt ochutíme javorovým sirupom a navŕšime lyžicou na papier. Pridáme čerstvé ovocie, plody rakytníka, oriešky a ozdobíme mätou. Dáme na 4 hodiny do mrazničky, potom polámeme a podávame.
TIP
Jogurtovú maškrtu možno osladiť rôznymi sirupmi: ryžovým, datľovým alebo z agáve. Ak budete chcieť predsa len použiť cukor, uprednostnite trstinový. Na rozdiel od sirupov ho však budete musieť dlhšie miešať.
S jogurtom vynikajúco chutí aj indiánska čučoriedka (podobne ako v recepte na šľahačkový nanuk). Ďalšou skvelou desiatou môže byť chia desiata v skle alebo rôzne domáce nátierky, ktoré možno dať aj deťom do školy.