Na uchovanie sezónnych byliniek môžete použiť túto jednoduchú metódu, vďaka ktorej si budete môcť bylinkami ochutiť pokrmy aj v zime.
Suroviny
bylinky podľa chuti (napríklad tymian, estragón, petržlen, ligurček, koriander, bazalka a pod.)
olivový olej
voda
Postup
Natrhané bylinky vložíme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme olivový olej, trochu vody a všetko zamiešame. Hotovú zmes rozdelíme do formičiek na ľad a necháme zmraziť.
TIP
Mrazené bylinkové kocky možno pridať aj do polievok, omáčok a dipov.
Existujú aj ďalšie spôsoby, ako možno spracovať bylinky, aby sa nepokazili a mohli sa použiť aj mimo sezóny. Z mäty možno urobiť výbornú mätovú omáčku, môžete si napríklad pripraviť vlastné bylinkové maslo a podobným princípom ako bylinky možno spracovať aj ovocie.