Práve čítate

Zdravý trik: Mrazené bylinkové kocky

2897  
Zdieľať: 

Zdravý trik: Mrazené bylinkové kocky

Sezóna byliniek takmer vrcholí, je teda najvyšší čas premýšľať o tom, ako ich uchovať, aby vydržali až do budúcej sezóny. Domáce bylinky majú oproti kúpeným mnoho výhod ‒ vnesú do domova vôňu, sú vždy poruke a neboli zasiahnuté chemickým postrekom.

27. 9. 2016 1 min. čítania Redakce
Zdravý trik: Mrazené bylinkové kocky

Na uchovanie sezónnych byliniek môžete použiť túto jednoduchú metódu, vďaka ktorej si budete môcť bylinkami ochutiť pokrmy aj v zime.

Prehrať znova

Suroviny

bylinky podľa chuti (napríklad tymian, estragón, petržlen, ligurček, koriander, bazalka a pod.)
olivový olej
voda

Postup

Natrhané bylinky vložíme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme olivový olej, trochu vody a všetko zamiešame. Hotovú zmes rozdelíme do formičiek na ľad a necháme zmraziť.

TIP
Mrazené bylinkové kocky možno pridať aj do polievok, omáčok a dipov.


 

_MG_9457

Existujú aj ďalšie spôsoby, ako možno spracovať bylinky, aby sa nepokazili a mohli sa použiť aj mimo sezóny. Z mäty možno urobiť výbornú mätovú omáčku, môžete si napríklad pripraviť vlastné bylinkové maslo a podobným princípom ako bylinky možno spracovať aj ovocie. 

bylinkové máslo

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články