Práve čítate

„Aká matka, taká Katka“ alebo ako zladiť outfit s malým ja podľa trendu matchy-matchy

1251  
Zdieľať: 

„Aká matka, taká Katka“ alebo ako zladiť outfit s malým ja podľa trendu matchy-matchy

Štylizácia detí aj dospelákov do rovnakého oblečenia je niečo, čo jednoducho povedané “frčí”. Do istej miery by sa o rovnako oblečených rodičoch a deťoch dalo povedať, že majú akúsi uniformu. Uniformu, z ktorej je na prvý pohľad jasné, že k sebe patria. :-)

26. 3. 2021 4 min. čítania Love Fashion Janina
„Aká matka, taká Katka“ alebo ako zladiť outfit s malým ja podľa trendu matchy-matchy

Ako mama dvoch dievčatiek (veľkých parádnic) vám môžem povedať, že keď sa spoločne vymódime do oblečenia, ktoré nám dokopy ladí, majú z toho obrovskú radosť. Nie nadarmo sa hovorí, že deti sú ako opičky a my, rodičia, sme pre ne veľkými vzormi. Pre princezné aj malých princov je pocta, keď môžu byť ako my!

Ja a moje dcéry nosíme takzvané „matchy-matchy“ celkom často a už som to vyladila tak, aby to dievčatkám detsky slušalo a ja som nevyzerala ako prerastené dieťa, ktoré utieklo zo škôlky. Aj keď baby by pravdepodobne boli úplne najradšej, keby som do ulíc vyrazila v tylovej sukni s Elzou a trblietavou čelenkou. :-) Dnes vám moje tipy a nápady na kombinácie ukážem prostredníctvom kúskov, ktoré nájdete v aktuálnej kolekcii pre rodičov a deti.

Keď je zladená mama a syn

V mojom článku nájdete outfity pre mamy a dcéry – jednoducho preto, že my sme doma babská partia. To ale neznamená, že sa nemôžete zladiť aj so svojím chlapčekom! Využite moje tipy a napasujte ich na bandu, ktorú máte doma, či už sa hrá s bábikami, alebo s autami.

Tatinovia so synmi to majú ľahké, pretože nájsť podobné nohavice a k nim tričko alebo košeľu je hračka. Keď sa tatinko chce zladiť s princeznou, opäť je najjednoduchšie vybrať si tričko rovnakej farby a pokojne aj šiltovku (ťažko budeme tata obliekať do sukne a šiat), ale veľmi pekne vyzerá aj to, keď sa len využijú podobné materiály, vzory alebo odtiene farieb jednotlivých doplnkov.

Podobne to majú aj mamičky a ich malí chlapci, akurát v opačnom garde. Rovnaká farba nohavíc a trička alebo košele a „matchy-matchy“ je na svete. Síce to nebude o šatočkách a sukniach, ale my ženy vyzeráme parádne aj v ľahko mužských outfitoch, takže sa dá vymyslieť veľa variantov. Navyše, my s chlapcami môžeme ladiť aj našou džínsovou sukňou k ich džínsovým nohaviciam… a opäť to dotiahnuť vrškom a doplnkami. A nakoniec – môže ladiť pokojne celá rodina! Ale čo si budeme hovoriť, oteckovia väčšinou týmto srandičkám veľmi nefandia. :-)

Trendy pastelové farby

Veľkým trendom tejto jari sú pastelové farby.

Naše malé modelky si hneď vybrali zelenkavé nohavice z veľmi príjemného materiálu. Pretože pre deti je pohodlie častokrát na prvom mieste. A kombinácia ľahkých nohavíc a bavlneného trička túto podmienku rozhodne spĺňa.

Blankytne modrá

Modrá je dobrá a pomerne nesmrteľná. Odtieňov modrej môžeme vídať naozaj veľké množstvo. Veď si zoberte už len samotný denim. Paleta modrej je nielen v džínsovine veľmi široká. My sme ju tu ešte kombinovali s bielou a malé modelky s ružovou na topánkach.

Moja menšia modelka má denimovú sukienku s vreckami, čo je aj u detí veľmi dôležitý a praktický detail. Ideálne miesto, kam skryť papieriky od cukríkov! :-) Väčšia modelka je celá v bavlnenom úplete a to v podobe basic trička a veľmi pohodlných legín.

Aby celok nepôsobil na oko až veľmi modro, dospelácka kombinácia bola doplnená o biele nohavice a zámerne nie klasické modré džínsy. V kombinácii s bielou pôsobí tento celok na oko mäkko. Keby sme použili klasickú čiernu, určite by to šlo, ale vzhľadom ku kombinácii celkov by bol dospelácky outfit veľmi tvrdý. Biela je klasika a na blížiacu sa jar a leto neodmysliteľná.

Black and white

Touto kombináciou nepohrdnú ani chlapci. V prípade, že už máte všetkých svetlých farieb po krk, je najjednoduchším variantom zobrať si čierne nohavice, bielu košeľu (v prípade fotografie – ale postačí aj basic tričko) a čiernu bundu.

My sme použili motorkársku bundu, tzv. krivák, teda koženú alebo koženkovú bundu. Ale skvelo by vyzeralo aj len sako, mikina na zips alebo cardigan. V prípade zámeny trička za košeľu by pokojne mohla poslúžiť košeľa v čiernej farbe namiesto bundy.

Aby celok pôsobil o trošku veselšie, vybrali sme červené tenisky. Biela, čierna a červená sú farby, ktoré fungujú vo vzájomnej symbióze, len to chce prísť na pomer, ktorý bude nositeľom vyhovovať. Častokrát stačia len doplnky ako spomínané tenisky, červený rúž (pre mamu) alebo lak na nechty.

Šatočky pre všetky

Čo by to bola kombinácia mamičky a dcéry bez možnosti šatočiek. Nový Tchibo katalóg aktuálne ponúka možnosť kompletne rovnakého outfitu, čo som hneď využila, ale verte mi, že aj v stálej módnej ponuke dokážete nájsť podobne vyzerajúce kúsky.

Šaty s neobvykle farebným  zvieracím vzorom v materiáli zo 100 % viskózy sú na leto ako malý poklad. Viskóza je prírodný materiál, v textilnom svete je to „lacnejší hodváb“. Tento materiál chladí, preto je jedným z tých najvhodnejších do teplejších dní.

Avšak v prípade, že nebudete chcieť byť na chlp rovnaká s dcérou, dá sa vybrať klasický variant. Čierne šaty v dospeláckej veľkosti majú veľmi podobný strih ako tie detské. Na detských šatách je všaktmavá farba použitá len ako podklad, my sme si vybrali jednofarebný variant.

Pásiky sú nesmrteľné!

Pásiky sú úplne nestarnúcou klasikou a každú sezónu sa objavia v menšej alebo väčšej miere a rôznych variantoch.

Detské šatočky z bavlneného úpletu sú pohodlným variantom na vonkajšie bláznenie malých princezien. Na dospelácky model sme teraz vybrali denimovú sukňu a mikinu zo staršieho Tchibo katalógu, oboje však vo farbách, ktoré korešpondujú s detskými šatami. Do batôžka desiatu a môžeme vyraziť. :-)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články