Práve čítate

Keď si dievčatká vyberajú letné oblečenie

796  
Zdieľať: 

Keď si dievčatká vyberajú letné oblečenie

Moje baby ma pri skrini často prosia o šaty alebo sukničky, aj keď je vonku pod nulou, a nosia ich aspoň doma. Na letné oblečenie sa preto tešili pomaly viac ako na zmrzlinu. Bola som veľmi zvedavá, čo by si vybrali, keby to bolo len na nich…

23. 5. 2018 3 min. čítania Redakce
Keď si dievčatká vyberajú letné oblečenie

Mamičku Alicu z blogu Mámou stylově sme poprosili, aby spolu so svojimi dievčatami vybrala, čo by z aktuálnej detskej kolekcie Tchibo odporučili ostatným mamičkám a ich malým princeznám.

Mladšia Stela je pekné číslo, stále niekde behá a všetko musí vyskúšať, takže nemá cenu utrácať peniaze za bohvieaké modely. Staršia Sárinka už pekné šatočky ocení, takže keď sa to hodí, špeciálny model jej zadovážim. Dievčatá po sebe samozrejme dedia, ale aj tak občas neodolám a kúpim mladšej niečo nové.

Bez čiapky sa von nechodí

Ako dieťa som bola náchylná na úpaly a úžehy, takže som z toho trošku vystrašená a kedysi som dievčatá občas naháňala po ihrisku, nech si na tú hlavičku pekne zase čapicu alebo klobúčik vrátia. :-)

Moje malé slečny už si na to zvykli a samy sa pri odchode z bytu hlásia, že chcú na hlavu šiltovku.

Bohužiaľ ich ale veľa strácajú, tak často kupujeme nové.

Šatočky, ktoré si dievčatá vybrali samy

Vybrať si samy letné oblečenie ich samozrejme bavilo! Kritériom výberu všetkých sukní u nich je, aby sa točili. Pevné sukne a šaty, ktoré sa sotva pohnú, jednoducho neprejdú.

Tieto modré šatočky sú pekne vzdušné a navyše Sárinke ladia k očiam. Vyskúšala ich hneď pri behaní po lúke. Nanuk, ktorý mení farby, zase fascinoval Stelinku a už ma hneď prehovárala, aby si šaty mohla zobrať aj do škôlky a ukázať ich deťom.

Obrázky s našitými flitrami, ktoré menia farbu, sú teraz hitom, a musím uznať, že sa dosť páčia aj mne.

Niečo, čo som dievčatá naučila nosiť ja

Ak mi niečo pre deti pripadá super praktické, tak to sú overaly. Nezhrnú sa pri zdolávaní šmýkačiek a na preliezkach nie je ani parádniciam vidieť pod sukňu. Mohol by to byť super kompromis medzi parádením sa a praktickým oblečením.

Dievčatá by si ale overal samy nikdy nevybrali. Keď ale videli, že ho nosí mamina… Rodičia idú deťom príkladom, či už chcú, alebo nie. :-)

Pri detských modeloch je len potrebné ustrážiť, aby sa jednoducho a rýchlo rozopínali, keď si malá potrebuje odskočiť.

Pár tipov k vode

Moje dievčatá trpia, podobne ako veľa detí, na spálené ramená. Tento rok vyskúšame „plavkové“ tričko s UV ochranou, tak dúfam, že si ho baby obľúbia.

No a nakoniec ma prehovorili na nafukovací kruh v tvare ananásu. Mladšia Stelinka ešte nevie plávať, a aj staršia Sárinka ho chcela na vodné hry. Myslím, že je super!

Celkovo musím povedať, že obliekanie detí v lete je najjednoduchšie zo všetkých ročných období – to už si asi vyskúšala každá mamina. Vypraviť sa von trvá len zlomok času v porovnaní so zimou, a navyše okrem ochrany pred slniečkom nemusím dcérky do ničoho nútiť. Tak hurá do leta!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články